Belek’te Gezilecek En İyi Yerler ve Giriş Ücretleri 2024
Öncelikle Belek’te gezilecek en iyi yerler makalemiz ile kısa bir Belek turu atmaya hoş geldiniz. Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek berrak bir denize ve keşfedilmemiş koylara sahiptir. Turizm cenneti olan Antalya’da tatil sezonu en uzun konumlar arasında yer almaktadır. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanları ile doğa yürüyüşlerinizi bambaşka boyuta taşıyacak Belek tarihi olarak da oldukça zengindir.
Tatil planları arasında sıkça görülen Belek’te nereye gidilir? Belek’te gezilecek en iyi yerler neler? Tatil rotalarını Belek olarak ayarlamış tüm gezginlerin zamanlarını dolu dolu geçirebilecekleri Belek’te neler yapılabilir? Belek’e tatile gitmek istiyorum en iyi nerede konaklarım? En ucuz konaklama imkanları neler? En lezzetli yemekler hangi mekan da?
Sizler için Belek’te kısa bir tatilin tüm ayrıntılarını derledik. Aklınızdaki tüm sorulara cevap verecek, harika bir tatilin keyfi için bilmeniz gereken her şeyi sizlere aktaracağız. Hazırsanız kısa bir Belek turuna başlayalım…
Belek Nerede?
Antalya’nın merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Belek, Serik ilçesine bağlıdır. Belek’in batısında Antalya merkez bulunur. Doğu tarafında Side, kuzey tarafında Serik, güney tarafında ise Akdeniz yer almaktadır. Bir mahalle olarak bilinen Belek yabancı ve yerli birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple oldukça geniş alışveriş yerlerine sahiptir. Bununla beraber golf sahası, doğa sporları gibi aktivitelerle de zengindir.
Şehirden 50 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabilen bu tatil yeri kültürel olarak da oldukça zengindir. Lezzetli lokantaları, zengin kültürü, berrak denizi, yemyeşil ormanları ve çeşitli etkinlikleri ile tek bir yerde farklı tatil tatları yaşatmaktadır.
Havayolu ve karayolu ile ulaşımı mümkündür. Antalya Havalimanından Belek’e giden servislerle 20 dakika da ulaşılabilmektedir. Havalimanına yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Belek havayolu ile kolay ulaşıma sahiptir.
Karayolu ile ulaşımında da oldukça kolay bir güzergahı bulunmaktadır. Mesela, İstanbul’dan Belek’e özel aracı ile gitmek isteyenlerin Gebze, Sakarya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Antalya yolunu takip etmesi gerekecektir.
Aynı şekilde Ankara’dan Belek’e özel aracı ile gitmek isteyenlerin ise Polatlı, Yunak, Akşehir güzergahını takip etmeleri gerekmektedir.
Belek’te Nereleri Gezmeli?
M.Ö. 4. Yüzyıla kadar dayanan eski bir tarihe sahip olan Belek Helenistik Dönem, Selçuklu, Roma, Osmanlı gibi zengin tarihi izler taşımaktadır. Bu sebeple Belek’te gezilecek en iyi yerler neler? Sorunuzun cevabına ilk olarak tarihi yerlerden başlayabiliriz.
1. Aspendos Su Kemeri
Günümüze kadar ayakta kalabilmiş nadir tarihi yapılar arasında yer alan su kemerleri yaklaşık 1 km uzunluğundadır. Yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip olan kemerler yılda birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bununla beraber güneşin tam batış vaktinde harikulade manzaralar doğuran bu yapı fotoğrafçılarında favori konumları arasındadır. Konum için tıklayın.
2. Tarihi Aspendos Köprüsü
Milattan sonra 4. yüzyılda inşa edilen Tarihi Aspendos Köprüsü, Aspendos Antik Tiyatrosu’na giden yolda, Köprüçay Irmağı üzerinde yer almaktadır. 225 metre uzunluğunda olan tarihi köprü 7 kemer gözünden oluşmaktadır. Genişliği 3,5 metre ile 6,5 metre arasında, kemer açıklıkları ise 5 metre ile 16 metre arasında değişiklik göstermektedir. Üzerinde 6 metre uzunluğunda bir kitabe yer almaktadır.
Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarından geçen aynı Köprüçay Irmağı’nın iki yakasını birleştiren köprü ilk olarak Roma Dönemi’nde, Eurymedon Köprüsü adıyla inşa edilmiştir. Bir deprem ile yıkılan köprü 1219-1236 tarihleri arasında, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad zamanında depremden kalan parçalarının üzerine tekrar inşa edilmiştir. Son onarımı ise 2004 yılında yapılmıştır.
‘Belkıs’, ‘Eski Köprü’ ya da ‘Köprüpazar’ adları ile bilinen köprüden muhteşem bir ırmak manzarası izlenebilmektedir. Eşsiz orman ile iç içe yapısı doğanın ve tarihin enfes birleşimi ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Aspendos Antik Tiyatrosu’na giden yol üzerinde bulunan köprü araba girişine kapalıdır. Günün her saatinde ziyaret edilmeye müsaittir. Konum için tıklayın.
3. Aspendos Antik Tiyatrosu
Birkaç satır önce bahsettiğimiz tüm güzelliklerin birleştiği tarihi bir yapıdır Aspendos Antik Tiyatrosu. Antik Kent’in en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Belek’e 17 km uzaklıkta olup en fazla 20 dakika da ulaşımı mümkündür. M.Ö. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen antik çağın en büyük tiyatrosu ile ün kazanmaktadır.
Klasik Roma mimarisini yansıtan tarihi tiyatro bu zamana kadar dünyanın en iyi korunan tarihi tiyatroları arasında yer almaktadır. 2015 senesinde UNESCO Geçici Miras Listesinde yer almaktadır. Ses akustiği ile meşhur olan eser yılda milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Haftanın her günü sabah 08:30 ile 17:00 saatleri arasında açık olan Aspendos Antik Tiyatrosu girişi ücretlidir. Müzekart geçerli olup girişi kişi başı 522 TL’dir.
3. Aspendos Antik Kenti
Roma döneminin mimarisini detayları ile yansıttığı belirtilen Aspendos Antik Kenti M.Ö. 10. Yüzyıla kadar uzanan eski bir tarihe sahiptir. M.Ö 6. yüzyılda Pers egemenliğine ve M.Ö 333 yılında ise Büyük İskender egemenliğine girmiştir. Kendisine ev sahipliği yapan egemenliklerce zamanla yukarıda bahsettiğimiz su kemeri ve tiyatro alanları eklenmiştir. Girişi, Antik Tiyatrosu’nda olduğu gibi Haftanın her günü sabah 08:30 ile 17:00 saatleri arasında, kişi başı 523 TL olarak yapılabilmektedir. Müze kart geçerlidir. Konum için tıklayın.
4. Zeytintaşı Mağarası
Zeytintaşı Mağarası Antalya’nın Serik ilçesinin 15 km kuzeyindeki Akbaş Köyü’ne bağlı Gökçeler Mahallesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. İlk olarak 1997 yılında tesadüfen keşfedilen bu doğal güzellik 2013 yılında ‘’Tabiat Anıtı’’ unvanına sahip olmuştur. Yaklaşık 1 milyon yılda meydana geldiği tahmin edilen mağara Antalya’ya 54 km, Serik’e 16 km, Aspendos’a 10 km uzaklıktadır.
Karstik mağara bölgede büyük bir turizm yoğunluğu oluşturmaktadır. Ziyaretçilerini içerisinde oluşan damlataş sütunları tarafından birçok küçük salon ve odacık ile karşılamaktadır. 14 metre derinliğe sahiptir. Bununla beraber mağara içerisinde sıcak ve nemli bir hava hakimdir.
Haftanın her günü sabah 08:30 ile 17:00 saatleri arasında açık bulunan mağaraya giriş ücretlidir. Öğrenci 20 TL, yetişkin 35 TL olarak ücret alınmaktadır. Eşsiz ve doğal güzelliği ile doğanın tarihine şahitlik ettikten sonra mağara etrafında kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca tırmanma ve safari turu gibi etkinliklerle mağara etrafında henüz el değmemiş doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Konum için tıklayın.
5. Hoşgörü Bahçesi
2004 yılından bu yana ibadete açık bir şekilde hizmet veren bahçe üç semavi dini kapsayan, ortak bir avluya açılan cami, kilise ve sinagogdan oluşmaktadır. İbadete açıldığı ilk günden bu yana ülkenin dört bir yanından farklı din ve inançlara mensup kişilerin ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır.
Hoşgörü Bahçesi’nde konumlanan tüm ibadethaneler, tasarım anlayışları ve mimarileri ile kendi inanç sistemlerinin kaidelerini yansıtmaktadır. Bahçenin içerisindeki havuz, berrak suyu aracılığıyla, insanların yaratılışındaki saflığı anlatıyor. Havuzun çevresindeki üç adet tavus kuşundan, sağ tarafta yer alanı Kabe’ye yönelişi bakımından İslamiyet’i, ortada yer alanı batı tarafa yönelişi bakımından Hristiyanlığı, sol tarafta yer alanı da Ağlama Duvarı’na yönelişi bakımından Museviliği simgelemektedir.
Hoşgörü Bahçesi’nin temel özelliklerinden biri tek çatı altında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını her inanç ve dinden insan için buluşturmasıdır. Kültür ve inanışlar arasında saygıyı ve hoşgörüyü artırma misyonuna sahiptir. Belek’te gezilecek en iyi yerler neler? Sorusunun ikinci cevabı ise tabi ki berrak denizleri, el değmemiş koyları ve tertemiz plajlarıdır. Konum için tıklayın.
6. Belek Beach
15 km’lik bir sahil şeridine sahip olan Belek berrak ve temiz bir denize sahiptir. Kıyıları ince kumlu, denizi sabah ve akşam saatlerinde genelde az dalgalıdır. Temiz plajları ile dikkat çeken Belek’te keşfedilmemiş birçok koy bulunmaktadır. Sakin ve temiz denizi, açık havası ve gelişmiş tatil etkinlikleri ile deniz sezonunun tadını Belek’te çıkarabilirsiniz.
Belek Beach olarak hizmet vermekte olan halk plajında şezlonglar makul bir ücret ile hizmete sunulmaktadır. Onun haricinde herhangi bir otopark vs. Ücreti alınmamaktadır. Plaj etrafında bulunan kafe ve duş alanları bulunmaktadır.
Bununla beraber Belek’te sizi karşılayacak eşsiz güzellikte koylar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır; Adrasan Suluada Koyu, Phaselis Koyu, Sazak Koyu, Andrea Doria Koyu, Ceneviz Koyu, Korsan Koyu ile Gökliman Koyu. Konum için tıklayın.
7. Adrasan Suluada Koyu
Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen bu koy benzersiz denizi, tertemiz havası ve doğası ile gidilmesi gereken koylar arasındadır. Antalya ilinin Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan Koyu, 2 km’lik ince kumlu bir kumsala sahiptir. Dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan koyun etrafı tamamen ormanlarla çevrilidir. Suyu ılık ve sığdır.
Koyda şemsiye ve şezlong kiralama hizmetleri bulunmaktadır. Bununla beraber ihtiyaçlarınızı halledebileceğiniz kafe, restoran ve market bulunmaktadır. Yine ek olarak bu koyda 750 TL’ye tekne turu ile Suluada, Amerikan Koyu, Tatlısu, Mavi Mağara, Fener Koyu gibi diğer koyları da gezebilirsiniz. Konum için tıklayın.
8. Phaselis Koyu
Masmavi ve tertemiz denizi ile meşhur olan Phaselis Koyu etrafı antik kalıntılar ile doludur. Ziyaretçilerini tarihi izler arasında ağırlayan koyun etrafı çam ağaçları ile çevrilidir. Bu sebeple kamp konaklamasına oldukça elverişli bir konumdur. Phaselis içerisinde mezarlar, mağaralar ve müzeler bulunmaktadır. Phaselis Koyu’nun doğu kısmı taşlık yapıda, batı kısmı ise kumluk ve çimlik yapıdadır. Haftanın her günü sabah 09:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında açık olan koyun girişleri ücretlidir. Müze kart geçerlidir. Konum için tıklayın.
9. Sazak Koyu
Beydağları Sahil Milli Parkı’nın batı kısmında yer alan Sazak Koyu’nun iki yanında dik kayalıklar bulunmaktadır. Yeşil ve mavinin eşsiz buluşması ile harika manzaralar ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Bununla beraber koya kara yolu ve deniz yolu ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği koyda yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanabileceği herhangi bir yer bulunmamaktadır. Belek misafirleri tarafından oldukça sık ziyaret edilen Sazak Koyu’na gidecek misafirlerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Konum için tıklayın.
10. Andrea Doria Koyu
Finike – Demre yolu üzerinde yer alan koy adını Amiral Andrea Doria’dan almıştır. Andrea Doria Koyu’nun çevresi kayalıklar, makiler ve yaban zeytinleri ile çevrelenmektedir. Bununla beraber masmavi ve tertemiz denizinde günümüzde nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokları da görülmektedir. Ayrıca Belek misafirleri için vazgeçilmez koylar arasında yer alan Andrea Doria Koyu’nun doğallığına el değmemiştir. Bu sebeple sessizliği ve doğayı arayan gezginler için harika bir koydur. Konum için tıklayın.
Belek’te Konaklama İmkanı
Belek yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından misafirler ağırlamaktadır. Bu sebeple konaklama ve yeme içme gibi mekanlar bakımından zengin ve gelişmiş bir turizm alanıdır. Belek ve civarında yaklaşık olarak geceliği 1.500 TL’den başlayan fiyatlarla konaklayabileceğiniz 82 adet otel bulunmaktadır.
Yine bununla beraber lezzetli yemekleri ile yalnızca tatilinizi değil damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Bunun için çeşitli et ve balık restoranları bulunmaktadır. Ayrıca Belek’te doğa ile iç içe çeşitli kahvaltı mekanları bulunmaktadır. Güne zinde başlamak için çok fazla alternatifiniz bulunacaktır.
Belek’te gezilecek en iyi yerler olarak derlediğimiz yazının sonuna geldik. Bahsettiğimiz her alanın konumuna kolayca ulaşabilirsiniz. Hem tarihi hem doğal hem de deniz sezonunun en çekici tatil yerini mi arıyorsunuz? Öyleyse Belek sizin için bir seçenek olabilir.
Son olarak; Antalya’da gezilecek yerler hakkında daha fazla fikir edinmek için hazırladığımız listeye göz atmayı unutmayın.