M.Ö 7.yüzyılda meydana gelen bir deprem sonrasında oluşan Pamukkale Antik Havuzu nerede?, giriş ücreti nedir? ve buranın tarihinden bahsedeceğiz. Kleopatra Havuzunda yüzerken aynı zamanda tarih ile iç içe olacaksınız. Bu eşsiz deneyim fırsatını buralara kadar gelirseniz kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Pamukkale Antik Havuzu Tanıtımı

Pamukkale traventerleri ile meşhur olsa da şifalı suları ile de oldukça ün salmıştır. Pamukkale Antik Havuz da şifalı suyu ile dünyanın sayılı havuzlarından biri olarak görülüyor. Yapılan araştırmalar sonucu havuz suyunun pek çok hastalığa şifa olduğu tespit edilmiştir. Bu hastalıkların başında, kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına gelmektedir. Ayrıca havuz suyunun içildiğinde de mide spazmını önlediği görülmüştür. Bir efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın buraya geldiği iddaa ediliyor. Bu yüzdendir ki buraya Kleopatra Havuzu diyenlerde var.

Antik Havuz’un en temel özelliği ise yaz ve kış su sıcaklığı vücut sıcaklığı olan 36 derece. Yani yaz kış havuza girmek mümkün.

Pamukkale Antik Havuzu Oluşumu

M.Ö 7 yüzyılda meydana gelen deprem sonucunda şehrin ortasında bir göçüt meydana gelir. Şehrin sütunları bu göçüğün içindeyken termal sular ile dolar böylece Antik Havuz oluşur.

Pamukkale Antik Havuzu Giriş Ücreti

Geçici olarak kapatılmıştır.

Pamukkale Antik Havuzu Ziyaret Saatleri ve Günleri

Havuz her gün hizmete açık.

15 Nisan / 2 Ekim

Yaz Açılış Saati: 08:00  —  Yaz Kapanış Saati: 21:00

3 Ekim / 14 Nisan

Kış Açılış Saati: 09:00   —  Kış Kapanış Saati: 20:00

Pamukkale Antik Havuzu Fotoğrafları

Pamukkale Antik Havuzu Nerede? Ve Nasıl Gidilir?

Adres: Pamukkale Örenyeri Kocaçukur Alanı Pamukkale Kasabası / Denizli

Nasıl Gidilir: Toplu taşıma ile; Denizli garajdan her 20 dakikada bir kalkan Karahayıt-Pamukkale minibüsleriyle 15 dk da tesise varabilirsiniz.

Özel Araç İle;  şehir merkezinden Ankara Bulvarı yoluna çıkmaları gerekecek. Bulvara Develi güzergahına gideceğiniz yerden gireceksiniz. Burayı takip ettiğinizde yaklaşık 18-20 kilometre sonra travertenlere ulaşacaksınız. Yol üzerinde travertenlerle ilgili tabelaları da görebilirsiniz.