Kuşadası Gezilecek Yerler – Ulaşım Ve Gezi Rehberi

KuşAdası Gezilecek Yerler
KuşAdası Gezilecek Yerler

Aydın’a bağlı tatil beldelerinden Kuşadası, en gelişmiş ve en güzel tatil merkezlerinden biridir.  Kuşadası, Aydın şehir merkezinde yaklaşık yetmiş bir kilometre uzaklıktadır. Tatil cenneti önceden İzmir’e bağlıydı fakat günümüzde Aydın’a bağlı bulunuyor. Ege denizi’nin kıyılarında denizin ılık rüzgarlarıyla, masmavi denizi ve altın sarısı kumuyla umduğunuz herşeyi bulabileceğiniz bir yer.  Kuşadası ismini hemen önündeki Güvercin adasından almıştır. Kuzey tarafında Selçuk ve Pamucak, güney tarafında Dilek Yarımadası ile çevrilen Kuşadası; Efes, Meryemana, Milet, Didim, Pamukkale, Marmaris, Bodrum gibi önemli turistik merkezlerde yakın konumda bulunmaktadır.


Tatilcilerin uğrak noklatalarından olan Kuşadası, barları, gece klüpleri ve kafeleriyle gece hayatında alternatifler sunuyor. Gece hayatının kalbinin attıığı yer Barlar Sokağı. Ayrıca Kaleiçi’de gece hayatının hareketli noktalarından. Gündüzleri birçok plajda denizin ve kumun keyfini çıkartabilirsiniz.  Kuş adası bir nebze eski güzelliğini yitirmiş, bir beton yığını olmuş. Ama yinede yazı nemsiz bir yerde geçirmek istiyorsanız, tertemiz berrak bir denizde yüzmek istiyorsanız, gece hayatının hiç durmayan temposunda eğlenmek istiyoranız Kuşadası’nı tercih edebilirsiniz.

Kuşadası Tarihçe

Kuşadası turistik bir bölge olmasının yanı sıra bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik çağ yazarlarına göre M.Ö 1000 yıllarında kurulan Efes, hıristiyan alemi için kutsal bir yer olan Meryem Ana Evi ve bir çok tarihi eseri burada görmeniz mümkündür. Kuşadası’nın ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekte ise de, Kuşadası yakınında Yılancı Burnu denilen yerde, Efes’e bağlı “Neopolis” ismi ile İyonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır.

İklim

Nem oranları çok düşük olan bölgede, yazları sıcaklık ortalam 30 derecedir. Bazı günlerde sıcaklık 40 dereceye kadar çıkabilmektedir. Bölge tipik Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Yaz ayları sıcak ve kuraktır.

Ne Zaman Gidilmeli ?

Uygun hava sıcaklıkları ve yaz turizm etkinliklerinin en iyi zamanlar Mayıs ve eylül ayları arasıdır. Turistik faaliyetlerden yararlanmak ve keyifli bir tatil yapmak için bu aylar arasında gitmenizi öneriyoruz.

 

Kuşadası’nda Ne Yapılır ?

Efes’in antik kent dokusunda uzun ve keyifli bir yolculuk yapabilir, tarihin derinliklerine inebilirsiniz. Dilerseniz birçok otelin bir bölgeye toplandığı Kuşadası’nın en ünlü plajı olan Kuştur’da deniz kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda eskiden sadece kadınların plaja girdiği Kadınlar Plajı’da  görülmeye, yüzülmeye, güneşlenmeye değer. Osmanlıların yaptırdığı karakol olan Güvercin Ada’yıda görmelisiniz.

Tatil mevsimlerinde Kuşadasından Yunan Adaları’na kalkan feribotlar ile ada ziyaretleri yapabilir, mavi turlara katılarak denizin keyfini doyasıya sürebilirsiniz. Bölgede kaplıca turizmide önemli faaliyetler arasında yer almaktadır. Venüs kaplıcası Kuşadası’nın önemli kaplıcaları arasındadır. Kuşadası’nda yer alan Karaca Mağarası keyifli bir aile turu düzenleyebilir, tarihi yerleri gezebilirsiniz.

Gece hayatının hiç duraksamayan temposunda aktivite, konser ve etkinliklere katılabilirsiniz.  Barlar Sokağı bölgede gece hayatının önemli merkezleri arasındadır.  Kuşadası’nın renkli gece hayatında canlı bir gece geçirebilirsiniz.

Kuşadası’na Gelip Gezmeden Dönülmemesi Gereken Yerler;

Meryem Ana Evi,

Doğaybey Karina,

Selçuk Efes Harabeleri,

Şirince Köyü’nü görmeden gitmemeniz gerekir.

 

Kuşadası’nda Alışveriş

Kuşadası’nın merkezinde bulunan çarşıda dilediğiniz hemen hemen herşeyi bulabilirsiniz. Çarşı içerisindeki dükkanlarda el yapımı ürünler görülmeye değer nitelikte. Türkiye’nin her yerinden yabancı turistlere satılmak üzere getirilmiş el ürünü halı ve kilim bulabilirsiniz. Kuşadası yazılı hediyelikler alabilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

 

Kuşadası Nerede ?


Kuşadası;

İstanbul’a 630 kilometre,
İzmir’e 100 kilometre,
Ankara’ya 680 kilometre uzaklıktadır.

Havayolu, denizyolu veya karayolu ile Kuşadası’na gidebilirsiniz. Dilerseniz tren yolculuğu Efes veya Söke’ye gelip ardından şehir içi minibüslerler Kuşadasına ulaşabilirsiniz.

Havayolu ile gelmeyi tercih ederseniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yaklaşık 80 kilometre mesafede yer alıyor. Tatil sezonlarında havayolu firmalarının Kuşadası’na servisleri var.  Bunun haricinde dilerseniz Bodrum ve Dalaman Havaalanı’nına kullabilirsiniz. Bodrum havaalannı 180 kilometre, Dalaman havaalanı 260 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Otobüs yolculuğu yapmak isterseniz Türkiye’nin her yerinden Kuşadasına seferler düzenlenmektedir.

Şahsi Araçlar İle Ulaşım

Kuşadası’na İstanbul’dan Ulaşım

İstanbul’ dan Kuşadası’na ulaşmak için aşağıdaki güzergahı takip edebilirsiniz;

İstanbul- Bursa – Balıkesir- Manisa -İzmir –Selçuk – Kuşadası

 

Kuşadası’na Ankara’dan Ulaşım

Ankara’ dan Kuşadası’na ulaşmak için aşağıdaki iki güzergahı takip edebilirsiniz;

1. Güzergah: Ankara – Uşak– Manisa – İzmir – Selçuk- Kuşadası

2. Güzergah : Ankara – Afyon- Denizli–Aydın–Kuşadası

 

Kuşadası’na İzmir’den Ulaşım
İzmir’e geldikten sonra, öncelikle Selçuk’a sonra Kuşadası’na ulaşabilirsiniz.

 

Kuşadası Resimleri

 

Kuşadası Krokisi