İTÜ Bilim Merkezi – Şişli / İstanbul
İTÜ Bilim Merkezi nerede, nasıl gidilir?, giriş ücreti, ziyaret saatleri, etkinlikler ve daha fazla bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz. İTÜ Bilim Merkezi, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla yerleşkesinde yer alır ve 4-11 yaş grubu aralığındaki çocukları bilime teşvik etme amacıyla kurulmuştur. Merkez, bilimsel kavramları uygulamalı olarak ziyaretçilerine sunmaktadır. İTÜ Bilim Merkezi Giriş Ücreti, Ulaşım Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ziyaret Saatleri ve daha fazla bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.
İTÜ Bilim Merkezi Kuruluşu
Merkez ilk olarak 2000 – 2004 yılları arasında faaliyet göstermiştir. O dönemdeki adı İTÜ Deneme Bilim Merkezi idi. 2006 yılında dönemin rektörü Prof.Dr. Faruk Karaduman’ın kararı ile yeniden faaliyete geçmiştir. Deney birimleri, Hindistan’ın Kalküta şehrinde bulunan National Council of Science Center’dan sipariş edilmiştir. İTÜ Bilim Merkezi, Prof.Dr. Esin İnan ve tasarımcı Yılmaz Zenger’in yardımları ile 7 Kasım 2007 tarihinde yeniden ziyarete açılmıştır. Merkez, European Network of Sciene Center and Museums ağının bir üyesidir.
İTÜ Bilim Merkezi Genel Bilgi ve Etkinlikler
1.500 m2 lik kapalı alan ve 3.500 m2 lik açık alana konumlandırılan merkez, İstanbul Teknik Üniversitesi Taksim- Taşkışla kampüsünde yer almaktadır. İTÜ Bilim Merkezi’nde mekanik, optik yanılsama, akışkanlar dinamiği, elektrik, uzay, matematik, ses ve titreşim başta olmak üzere 70 gösteri birimi bulunmaktadır. Merkez’de bir adet konferans salonu ve ziyaretçilerin yararlanabileceği bir de kütüphane bulunmaktadır.
İTÜ Bilim Merkezi’nin amacı, her yaştan öğrencinin deneyerek ve gözlemleyerek, bilim ve teknoloji ile tanışmasını sağlamaktır.
İTÜ Bilim Merkezi’nde etkinlikler yıl boyunca devam etmektedir. Genel fizik, matematik, uzay, mekanik konularını da içeren birimler, eğitim – öğretim yılı boyunca öğrencilere ziyarete açıktır. Okullar, merkezden randevu alarak, rehber eşliğinde müzeyi gezebilmektedir. Merkez, tüm çocukları bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırmak adına hafta sonu atölyeleri düzenlemektedir. Hafta sonu atölyeleri cumartesi günü yapılmakta olup, 4-6 yaş ve 7-11 yaş gruplarını kapsamaktadır.
Çılgın Bilim 4 – 6 yaş atölyesi;
Okul öncesi çocuklar için düzenlenmektedir.
Çocukların doğa ve çevre algısı, motor beceri ve hayal güçlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Dedektiflik bilimi, mıknatıslar ve doğa gözlemi atölyeleri ile bilimle erken yaşta tanışma olanağı sunulmaktadır.
7 – 11 yaş atölyesi;
Çocuklarla birlikte temel bilimlere dair deney ve gözlemler yapılmaktadır.
Geri dönüşüm, kimya, elektrik, astronomi konulu atölye çalışmaları mevcuttur.
Bilim Yaz / Kış Okulu;
5 -7 yaş ve 7 – 11 yaş grubunu kapsayan okulda, her gün 10:00 – 16:00 saatleri arasında toplam 10 gün süren bilim ve eğlence temalı içerikler sunulmaktadır. Okul, ışık – gölge oyunlarından kuklalara, basit robotlardan arkeoloji atölyelerine kadar birçok temayı içermektedir. Uzman eğitimcilerle hazırlanan programlar, çocukların erken yaşta bilimi sevmelerini ve donanımlarını geliştirmelerini sağlamaktadır.
İTÜ Bilim Merkezi Giriş Ücreti
İTÜ Bilim Merkezi’ne bireysel ziyaret için randevu almaya gerek bulunmamaktadır. Grup ziyaretçilerinin min. 20 kişi olarak, grup randevusu almaları gerekmektedir.
Kalıcı olarak ziyarete kapalıdır.
İTÜ Bilim Merkezi Ziyaret Saatleri
Merkez, Hafta içi 10:00 ila 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Son gieiş saati ise 16:00’dır.
İTÜ Bilim Merkezi Fotoğrafları
İTÜ Bilim Merkezi ‘ne Nasıl Gidilir?
Adres: Harbiye Mahallesi, Taşkışla Cd. No:1, 34367 – Şişli / İstanbul
Telefon: 0212 251 6013
Nasıl gidilir?: Otobüs ile gelecekseniz; Taksim meydanına gelmelisiniz. AKM önünden Harbiye Açık Hava Tiyatrosu yolunu takip ederek İTÜ Bilim Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.
Metro ile gelecekseniz; Taksim istasyonunda inerek, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu yolunu takip etmeniz yeterlidir.Konum için tıklayın.