Turkuazoo Akvaryum – Bayrampaşa / İstanbul
Mutlak gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi olma özelliğini taşıyan hele birde yaramaz mı yaramaz çocuklarınız varsa onların hayal güçlerini inanılmaz derecede geliştirecek, ön görülerine açacak mükemmel bir yer. Büyükler için ise bana göre eşsiz bir mekan.
İstanbul Esenler’de açılan Forum İstanbul Alışveriş Merkezinde bulunan Turkuazoo oldukça ilgi çekti. Turkuazoo Türkiye’nin ilk akvaryumu olma özelliğini taşıyor.
Dipnot: Turkuazoo Akvaryum’un adı -> İstanbul Sea Life Akvaryum olarak değişmiştir.
Turkuazoo sadece bir akvaryum değil, kocaman bir dünya!
Vatozlar, nemolar, köpekbalıkları… Birbirinden farklı temalar işlenmiş, biri ana tank olmak üzere toplam 43 adet canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen 10 bini aşkın deniz canlısını barındıran Turkazoo’da okyanuslar, denizler ve tatlı sular hakkında eğlenerek bilgi sahibi olurken, bu ortamları korumanın önemini gözlerinizle görüyor, yaşayarak hissediyorsunuz.
8 bin metre karelik bir alana kurulu akvaryumun 4,5 milyon litre su ile dolu ana tankının içinden geçen 80 metre uzunluğundaki Avrupa’nın en uzun akrilik sualtı tünellerinden biri olan tünel sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş gibi bir gezinti imkânı sunan Turkuazoo’da ziyaretçiler; 270 derecelik su altı görüş açısına sahip panoramik gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı da yakalıyorlar.
Türkiye’de bir ilk olarak faaliyete başlayan dev akvaryum Turkuazoo, yarattığı istihdam ve küçümsenmeyecek ziyaretçi sayısı ile bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Turkuazoo’da ziyaretçi rehberleri, su ürünleri mühendisleri, dalgıçlar, biologlar ve yönetim kadrosu olmak üzere 50’nin üzerinde kişi görev yapıyor.
Turkuazoo’da 10 bini aşkın deniz canlısı yaşıyor
Turkuazoo’ya gelen ziyaretçiler; ağzına su alarak 120 cm uzaklıktaki böcekleri bile %100 avlama yeteneğine sahip okçu balıklarını, 7 farklı tür köpekbalığını, dinazorlardan daha uzun süredir yeryüzünde olan mavi kanlı at nalı yengeçlerini, Kayıp Balık Nemo’daki palyaço balıkları ve dorileri, yaptıkları gövde gösterisi öpüşen iki balığı andıran “öpüşen gouramileri”, tehlikeli türlerden dikenlerindeki zehir ile köpekbalığını bile öldürebilen aslan balıkları, zehirli inek balıkları ve kendisini tehlikede hissedince düşmanını ürkütmek için balon gibi şişen balon balıklarını, zehirli mürenleri, leopar desenli vatoslar ve köpek balığı yumurtalarını, boyu 3 metre ve dili 1 metre uzunluğa ulaşan, dili yerliler tarafından zımpara olarak kullanılan Arapayma balığını, denizatı, deniz yıldızı, ahtapotları, sergilendikleri yumurta kapsülünden çıkan ve tanklarda sergilelen bebek köpekbalıklarını, isimleri Türkçe’de “ben öldürürüm, ben öldürürüm” anlamına gelen etçil tatlısu kaplumbağası Mata mataları, piranaları, nesli tükenmekte olan türlerden dev orfozları hatta Amazonlar’dan gelen dev tatlı su balıkları gibi dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen en özel ve en egzotik deniz canlısı türlerini bir arada da görme fırsatını yakalıyorlar.
Büyük Beyaz Köpekbalığından sonra insanlara saldırılarıyla ünlü iki tür olan Kaplan Köpekbalığı ve Boğa Köpekbalığının, Dünya Koruma Birliği’nin kırmızı listesinde yer alan Kum Kaplanı Köpekbalığının ve Siyah Yüzgeçli Köpekbalığının avlarını ısırmak ve parçalamak için kullandıkları güçlü çeneleri ve ömrü boyunca otuz bin kez değişen dişleri ile bu dişlerin ardında gizli yedek dişleri de Turkuazoo’da sergileniyor.
Turkuazoo Türkiye’nin alternatif cazibe merkezi
İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistler için, tarihi ve doğal güzelliklerin yanısıra ziyaret edilmesi gereken önemli bir cazibe merkezi olan Turkuazoo, İstanbu llular için ise kurumsal organizasyonlar, partiler, lansmanlar, partileri ve nikah törenleri gibi etkinliklerin de düzenlenebileceği alternatif bir mekan. Bununla da kalmayıp genç çiftler 10.000 balık arasına dalarak müstakbel eşlerine sualtından evlilik teklifleri de yapabiliyorlar.
Turkuazoo Çalışma saatleri:
Hafta içi: 10:00 – 20:00
Hafta sonu ve tatil günleri: 10:00 – 20:00
Fiyatı: Geçici olarak kapalıdır.
Giriş ücreti: 300 TL
Turkuazoo Nasıl Gidilir?:
Arabayla – TEM otoyolundan “Hal- Otogar” çıkışını alıp “Kuru Gıda Hali- Otogar” istikametini takip edebilirsiniz. E5 otoyolundan “Otogar” çıkışını alıp “Karteltepe-Yıldırım-Kocatepe” istikametini takip edebilirsiniz.
Otobüsle – Kartaltepe’den geçen 32(Cevatpaşa-Eminönü), 32A(Cevatpaşa-Beyazıt) ve 32T(Cevatpaşa-Taksim) numaralı İETT otobüslerinden faydalanabilirsiniz.
Metroyla – Atatürk Havalimanı- Aksaray hattında hizmet veren metronun Forum İstanbul durağından alışveriş merkezi içine direkt giriş sağlanabilmektedir.
Anadolu yakasından gelecek ziyaretçilerimiz Metrobüs ile Merter’e gelerek, Atatürk Havalimanı- Aksaray hattında hizmet veren metroya aktarma yaparak Turkuazoo’ya ulaşabilirler.Konum için tıklayın.