Ankara’nın renksizliğin den bahsedenleri asla haklı çıkarmayacak bir yer olarak Ankara Harikalar Diyarı; eşsiz, masalımsı ve mükemmel bir park olarak Avrupa’nın en büyük diyarı listesinde yer alıyor. 2004’den beri başta Ankaralıların, sonra ise şehri ziyaret edenlerin kullanımına sunulan Ankara Harikalar Diyarı’nda, birçok çizgi karakterin arasında nostalji yaşamanız mümkündür. Yaklaşık 1 milyon 320 bin metrekare alanda kurulu yeri gezmek için bir gününüzü ayırmanız gerekiyor.
Ankara Harikalar Diyarı hakkında detaylı bilgi
İsmini, harikalar diyarı adlı hikayeden alan ve bu hikayenin kahramanlarının da yer aldığı diyarda, çocukların mutlu bir zaman geçirdiği konusunda şüpheleriniz yoktur. Ancak bununla beraber, birçok yetişkin ve genç için de Harikalar Diyarı içerisinde yapacak çok fazla şey var. Ayrıca, birçok yetişkinin ve gencin izlediği Casper ve Redkit gibi çizgi filmlerin platolarının birebir kurulu olması, eskiyi anmak isteyenler için harika bir tetikleyici unsur oluyor.
Çizgi film sahneleri içerisinde dolaşırken, eskiye dönmek ve gözünüzün yaşarmasını engellemek asla mümkün olmuyor. Biraz hayatın stresinden ve yetişkin olmanın yüklediği sorumluluklardan kaçmak için çizgi film platolarının mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor. Çocuklu ailelerin platolarda yaptığı en iyi şeyin de bu olduğunu ifade edebiliriz. Ziyarete gelenlerin çocuklarıyla beraber çok neşeli şekilde eğlenmelerine tanıklık etmeniz bile insana huzur verebiliyor.
Parkı daha yakından görmek için gezi videomuzu mutlaka göz atın.
Daha çok video gelmesi için lütfen bizi motive edin. Youtube Kanalımıza Abone olun.
Masal adasını mutlaka ziyaret edin
Harikalar Diyarı’nın en önemli noktalarından birisi, masal adasıdır. Burada; pamuk prenses, yedi cüceler, batman, keloğlan gibi masallara ve çizgi filmlere konu olan karakterlerin platosu ve heykelleri yer alıyor. Ayrıca, masal kitapları içerisinde dolaşma hissi yaratan rengarenk peyzaj ve dekor da, insanda farklı bir dünya algısı yaratıyor. Bu hissi, yaşamak ve farklı duygu deneyimleri kazanmak için masal adasının her köşesinin gezilmesi gerektiğini asla unutmayın.
Masal adasını kolay bir şekilde gezebilmek için tren yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Ancak bu yolculuk, bazı detayları yakından görmenizi engelleyebilir. Dolayısıyla, yürümek suretiyle adanın etrafını gezmelisiniz. Böylece taş devrinden kalma platoda gezebilir ve kendinizi çok farklı bir zamanda hissedebilirsiniz.
Burası oldukça yeşil bir alan ve 40 binden fazla ağacın olduğu ifade ediliyor. Koca arazi, harika bir park ve yeşiller arasına kurulan masalımsı bir kent gibi. Dolayısıyla temiz hava almak için de uygun bir yeri ifade ediyor. Masal adasını gezdikten sonra acıkabilirsiniz. Açlığınızı gidermek için de Harikalar Diyarı içerisinde birçok kafe ve restoran var. Burada, açlığınızı yatıştırdıktan sonra gezmeyen devam edebilirsiniz.
Neler yapılabilir?
Yetişkinler için de değişik aktivitelerin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Sadece masal adası veya Redkit platosunun olduğu bir yer değil burası. Harikalar Diyarı içerisinde go kart etkinliği veya gölde tekne turu yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca hanımlara özel bir lokal de bulunuyor. Burada da farklı etkinlikler düzenleniyor. Bunun yanı sıra, amfi tiyatro merkezi var. Ancak her gün tiyatro gösterileri yapılmıyor. Yetişkinler ve çocuklar için farklı tiyatro programları tertip ediliyor.
Daha başka faaliyet olarak, lunapark yer alıyor. Ayrıca kaykay pisti, araba pistleri, golf sahaları da yer alıyor. Etkinlik olarak zengin ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan Harikalar Diyarı’nda zaman geçirmek için birçok şey bulabilmeniz mümkün diyebiliriz. Ancak etkinlikler özel işletmeler tarafından düzenleniyor. Dolayısıyla ücretlidir.
Gölde bisiklet turu fiyatı: 30 dakikası 18 liradır.
Harikalar Diyarı Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti
Ziyaret saatleri: Genel itibariyle saat 9’da açılış yapılıyor. Yaz dönemindeki etkinlik sayısı nedeniyle geç saatlere kadar diyar açık kalıyor. Ancak kışın aktifliğin az olması nedeniyle akşam 19.00 gibi kapanış yapılıyor. Gideceğiniz döneme göre, bu saatler değişiklik gösterebilir.
Giriş ücreti: İçerideki aktiviteler için farklı ücretler ödeyebilirsiniz ama girişler ücretsizdir.
Ankara Harikalar Diyarı Nerede ve Nasıl gidilir?
Ankara Harikalar Diyarı, Sincan ilçesinde yer alıyor. Buraya ulaşabilmek için ise, en mantıklı ulaşım aracı, metrodur. OSB-Törekent hattına binilmesi halinde 7-8 durak sonra Harikalar Diyarı istasyonuna geliniyor. Burada inmek ve merdivenler çıkmak diyara ulaşmak için kafidir. Kızılay veya Ulus gibi noktalardan metroyla ulaşım için öncelikle OSB-Törekent hattına ulaşılması lazımdır. Bunun içinde Batıkent yönüne hareket eden M1 nolu metroların kullanılması ve OSB hattında inilmesi gerekiyor.
Kızılay ve Ulus tarafından özel araçlarıyla gelecekler için Sincan Otoyoluna çıkılmalıdır. Sincan’a varıldığında Harikalar Diyarı’ndaki heykeller görünüyor. Tabelaları izleyerek, Harikalar Diyarına giriş yapılabilir. Ücretli otoparklar bulunuyor. Konum bilgisi için tıklayın.