Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı (Nerede, Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri)
Hafta sonu orman havası almak isteyenler için Tabiat Parklarını tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yazımızın konusu Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı. Nerede? nasıl gidilir? bilgileri yanı sıra neler yapılır? Giriş ücretleri ve işinize yarayabilecek pek çok bilgiyi sizler için kaleme aldık.
Park, doğal yaşamın korunması, tarihi dokunun korunması ve ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için tasarlanmıştır. İstanbul’da doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun korunduğu ender yerlerden biridir.
Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı Genel Bilgiler
2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı yaklaşık 112 hektar alana sahiptir. Zengin bir floraya sahip olan bölge aynı zamanda birçok canlıya da ev sahipliği yapmaktadır.
Gözlem ve incelemeler sonucunda alanda tespit edilen bitki türleri; Kasnak Meşesi, Saçlı Meşe, Gürgen, Anadolu Kestanesi, Doğu Çınarı, Boylu Dişbudak, Çakal Eriği, Karaçam, Böğürtlen, Büyük Yapraklı Mersin, Funda Çalısı, Japon Defnesi, Defne Yapraklı Kartopu, Yıldız Çalısı, Defne Yapraklı Kartopu, Orman Sarmaşığı olarak belirlenmiştir.
Bölgede genel olarak Yaban Domuzu, Kurt, Sincap, Çakal, Tilki, Köstebek, Serçe, İspinoz, Ağaçkakan, Saksağan gibi canlı türleri bulunmaktadır.
Parkın içerisinde spor yapmak için yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru, eğlenmek için piknik alanları, çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Bunların haricinde temel ihtiyaçları gidermek için Otopark, WC, Mescit, Çeşme ve Büfe de vardır. Alan içerisinde bulunan Dere çocuklu ailelerin dikkat etmeleri gereken en önemli bölge olarak göze çarpmaktadır.
Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı Yapılabilecek Aktiviteler
Piknik & Mangal: Yemyeşil doğayı kahvaltınızı misafir etmek için geç bile kaldınız. Piknik sepetinizi hazırlayın ve kendinizi doğanın dinginliğine bırakın. Kuş sesleri eşliğinde piknik keyfi yaparken temiz havanın iştahınızı ne kadar arttırdığının farkına bile varamayacaksınız.
Bisiklet: Tertemiz hava, yemyeşil doğa ve bol oksijen. Bir bisiklet sever olarak fazlasında gözüm yok zaten. Saatlerce pedallamanın tadını çıkarabileceğiniz harika bir yer. Kulaklığınızı takıp müziğinizi dinlerken bisiklet sürmek ve tertemiz havayı ciğerlerinize çekmek ne büyük zevk.
Yürüyüş: Piknikten sonra yürüyüş yapmak hem yediklerinizi sindirmeye hem de spor niyetine yapılan en doğru eylemlerden birisidir. Parkın içerisinde bulunan patika yollar zaman zaman sizi zorlasa da kardiyo için oldukça doğru bir tercih olduğunu bilmenizde fayda var.
Çocuk Oyun Alanı: Çocuklar hiç şüphesiz hepimizin neşesi. Piknik, mangal, gezi gibi organizasyonları yaparken hep onlara uyumlu planlar yapmaya çalışıyoruz. Aman sıkılmasınlar aman eğlensinler derken peşlerinden koşturmaca ile geçiyor zaman. Tabiat parkında çocuklu aileler de unutulmamış. İçerisinde bulunan çocuk oyun alanı çok büyük olmasa da salıncak ve kaydırak gibi çocukların sevebileceği ekipmanlar bulunuyor.
Fotoğrafçılık: Her mevsim farklı bir renge bürünen Belgrad Ormanı içerisinde bulunan Tabiat Parkları fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. Sonbaharda kızıl yaprakların ilkbahar aylarında yeşile dönmeleri fotoğraf meraklıların kadrajlarına tek tek giriyor. Sizin de fotoğraf çekme merakınız varsa burada bol bol vakit geçirip pek çok bitkiyi ve canlıyı fotoğraflayabilir, renklerin her tonunu kadrajınızda saklayabilirsiniz.
Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı Giriş Ücreti 2024
Şahıs: 100 TL
İndirimli Şahıs: 50 TL
Bisiklet: 35 TL
Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri
Günün her saatinde giriş yapılabilmektedir. Havanın kararması ile yabani hayvanlarla karşılaşma riskinizin arttığını hatırlatmakta fayda var.
Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı Nerede? ve Nasıl Gidilir?
Adres: Ayazağa Mahallesi – Şişli / İstanbul
Ulaşım: Araçları ile gitmek isteyenler; Maslak Büyükdere Caddesi’nden Sarıyer yönüne giderken Hacıosman-Bahçeköy kavşağından Bahçeköy yönüne saptıktan sonra 2 kilometre devam edip buraya ulaşabilirler.
Toplu taşıma ile gitmek isteyenler; Parka direk giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Yine de toplu taşıma ile belli bir noktaya gidip oradan taksi ile parka ulaşılabilir. Öncelikle Sarıyer, Tarabya ve Bahçeköy’e giden otobüs ve minibüsler ile veya Yenikapı-Hacıosman metrosu ile Hacıosman’a ulaşılmalıdır. Geri kalan mesafe taksi ile gidilebilir. Konum bilgisi için tıklayın.
İstanbul’da bulunan diğer parklara göz atmak isterseniz; İstanbul’daki parklar için oluşturduğumuz listemize bir bakmanızı öneririm. Başka bir gezide görüşmek üzere kendinize iyi bakın. :)