Galata Kulesi | Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti – İSTANBUL
Galata Kulesi İstanbul’un Galata Semtinde yer alan Hezarfen Ahmet Çelebi’nin buradan Üsküdar’a uçmaya çalıştığı ihtişamlı bir eserdir. Altmış yedi metre uzunluğundaki kuleden İstanbul manzarasını bütün çıplaklığıyla izleyebilirsiniz.
Ne zaman ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte tarihte rasathane ve hapishane olarak kullanılmıştır. Şehrin merkezinde yer alan kuleye ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir. Asansörle çıkılan kuleye son iki katı dar merdivenlerden geçerek çıkıyorsunuz.
En yukarıda sizi bir kafe ve restaurant karşılıyor. Belediyeye ait olduğundan alkollü içecek satışı yapılamamaktadır. Akşamları Türk ezgileriyle çayınızı yudumlayıp İstanbul manzarasını izleyebilirsiniz.
Önemli Bilgi: İstanbul’un keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve ada plajlarında yüzmek istiyorsanız İstanbul’da gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)
Özel Çekim Videomuz
Buraya gitmeye karar vermeden önce Galata kulesinin içi ve dışı nasıl görünüyormuş bir göz geçirebilirsiniz. Daha çok video gelmesi için lütfen Youtube Kanalımıza Abone olun.
Galata Kulesinin Tarihi
Önce Byzantium, sonra, Fetihe kadar Konstantinopolis adıyla bilinen İstanbul, güneyde Marmara Denizi, doğu açıklarında Boğaz, kuzeyde ise Haliç’ in çevrelediği tarihi yarımada üzerinde kurulmuştur.
Galata Kulesi, eski devirlerden beri ‘Galata’ adıyla anılan bu mevkiin çevresinde Galata’ yı korumak amacıyla yapılmış tahkimatın bir parçasıdır.
Fetih’ ten sonra, depremler ve başka nedenlerle zaman zaman hasar gören Galata Kulesi bugünkü şekli 2. Mahmut döneminde yapılan onarımda verilmiştir.
14. Yüzyıl ortalarında, Cenevizliler’ in savunma amaçlı olarak inşa ettikleri Kulesi 16. Yüzyılda tersanede çalıştırılan esirlerin barınağı olarak kullanıldı. 18. Yüzyılda Galata Kulesi’ ne, gece yarısını haber vermekle görevli bir Mehterhane Ocağı yerleştirildi.
Kule, 1874’ ten itibaren yangın gözetleme ve haber verme mevkii olarak kullanılmaya başlandı. 1967 yılında Belediye Başkanı Haşim İşcan tarafından tamir ettirilen kulenin üst katı lokanta ve lokal olarak kiraya verildi.
Galata Kulesi Giriş Ücreti: 2024
Giriş ücreti: Tek bir fiyat politikası ile giriş için 650 TL gibi bir bilet ücreti ödenmesi gerekiyor eğer müze kartınız yok ise.
Ama bu ücreti ödemek yerine Müze Kart çıkarmak daha mantık olacaktır. Güncel fiyat bilgisi için müze kart makalemize göz atınız.
Ziyaret saatleri: Bu tarihi yeri ziyaret etmek isterseniz 08:30 ile 22.00 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.
Galata Kulesi Ulaşım Bilgileri
Adres: Bereketzade Mh. Büyük Hendek Caddesi, No: 2, Galata / Beyoğlu / İstanbul – Konum bilgisi.
Telefon: (0212) 293 5707
Özel araçla; Tarlabaşı yolundan Taksim’e çıkarken sol tarafta Galata Kulesi tabelasından girerek ulaşabilirsiniz. Aracınızı kule çevresinde yer alan otoparklara bırakabilirsiniz.
Toplu ulaşımla; Öncelikle Taksim’e ulaşıyorsunuz. Ardından İstiklal Caddesini baştan sona geçtikten sonra caddenin sonundan yaklaşık 500 metre aşağıda kuleye ulaşabilirsiniz.
Eminönü tarafından gelmek isterseniz Karaköy yolu üzerinden Bankalar caddesinden yokuşu çıkarak ulaşım sağlayabilirsiniz veya metroyu kullanabilirsiniz.
Nuray sunay herhalde tc vatandaşı değil ondan bukadar tepkili
Tm ama canim galata da cok cok restaurant bar ve bir cok sanatci orda ikamet ediyormus yani bir cok sanatci nin ugrak yerimis ben oyle bir duyum aldim ben
Nuray hanim yabancı arkabanız mi var bu ne on yargı
çünkü onların 20 doları bizim 50 liramıza tekabül ediyor. az bile veriyorlar.
Giriş üçretini yabancıların iki misli ödemelerinin mantığını bir türlü anlayamadım , misafir perverliginizin bir örnegimi?