HeybeliAda Gezilecek Yerler Kahvaltı Nerede ve Nasıl gidilir? Fiyatı Nedir?
Kabataş veya Bostancı’dan vapur seferleriyle ulaşım sağlanan adalara ayrıca Bostancı İskelesi’nin yanından özel motorlarla da sefer düzenlemekte. Yarım saat süren güzel bir vapur yolcuğundan sonra Heybeliada İskelesi’ne yanaştığınızda sol tarafınızda Deniz Lisesi sağ tarafınızda da sahil karşılar. Eski Rumca adı bakır anlamına gelen Halki olan Heybeliada günümüzde zor rastlanır kızılçam ormanları ile kaplıdır.
Vapur iskelesinden Heybilada’ya ayak bastığınızda yorgunluğunuzu atmak için hemen iskelenin karşısında olan Papatya Çay Bahçesi açıklık ortamı ve manzarasıyla kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekan. Hemen yanında ise sıcak yaz günlerin vazgeçilmez tercihi Roma Dondurmacısı bulunmakta. Yaklaşık 30 senedir aynı yerinde hizmetinizde.
Sahilde biraz yürüdüğünüzde sol tarafınızda fayton duraklarını göreceksiniz. Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adayı etraflıca dolaşmakta.
Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Ormanın içerisinden yürüyüşünüze devam ettiğinizde tarihi değirmeni göreceksiniz. Sağ tarafınızda muhteşem manzarası ile fotoğraf karesinden farksız bir yerdir.
Heybeliada’da sahil yolunu tercih etmeyip adanın sokaklarınızda dolaşmak isterseniz meydandaki Atatürk heykelinin karşısındaki yokuştan yürüdüğünüzde sol tarafınızda adanın kilisesini göreceksiniz. Biraz ilerisinde ise yaklaşık 90 senelik bir eczane olan Eczacı Andon’un eczanesi bulunmakta. Bu yolda adanın nostaljik ve eski evlerini bol bol görebilirsiniz. Yolun devamında karşınıza iki yol çıktığında sağdaki yok halk plajına ve Heybeliada Spor Kulübü’ne gidiyor ancak kulübe sadece üye olanlar girebiliyor bunu size ayrıca belirtelim. Diğer yoldan devam ederseniz Çam Limanı’na varacaksınız. Çam Liman’ın biraz ilersinde ise şuan faaliyette olmayan Sanatoryum var.
Heybeliada‘da bir gece geçirmek isterseniz size Halki Palace Otelini tavsiye ediyoruz. Heybeliada’da konaklayacak mekanlar arasında birinci sırada. Yazımızın sonunda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Güzel bir yürüyüş sonrasında Heybeliada’da balık yemek gerçektende günü en güzel şekilde sonlandırmak olacaktır. Sahildeki çeşitli restoranlar hem bol çeşit hemde uygun fiyat ile hizmet vermekteler. Sabah giderseniz ve güzel bir kahvaltı istiyorsanız karakolun karşısındaki pastaneden adanın meşhur Ponçiğini alın gerçekten vazgeçemeyeceksiniz.
Bu ada uzaktan bakıldığında bir heybe biçimindedir. İstanbul’un Prens Adalarının en yeşil adasıdır. Heybeliada’nın eski ismi Rumca bakır demek olan “Halki” dir.
Coğrafi olarak en yüksek tepesi 140 mt. civarındadır ve adada toplam olarak 4 tane tepe bulunmaktadır. Adadaki iskeleye vapur ile yaklaştığınızda sizi Deniz Lisesi, eski adı ile Bahriye Mektebi’nin karşıladığını görürsünüz…
Büyükada’ya nazaran daha az gürültülü ve sakin bir yer olduğunu anlayabiliyorsunuz. İskeleye geldiğinizde sağ tarafta kahvehaneler ile çarşıyı göreceksiniz. Buradan geçip Çam Limanı taraflarına, şuan ki faaliyeti bulunmayan Sanatoryum’a ulaşabilirsiniz. Burada Bizans tarafından yapılmış olan Kamariotissa kilisesinin en son imparatoriçe olan Maria Komnena tarafınca yaptırıldığı zannedilmektedir ve şuanda askeri bölge içinde yer alıyor. Dört yapraklı yonca şeklinde olan bu kilisenin bir benzeri de İstanbul Fener Aya Maria’dır. Bu kıyı şeridin de ise Aya Yorgi Manastırı bulunurken, Çam Limanı tarafının batı kesimlerinde ise Tarik-i Dünya Manastırı yer almaktadır.
Heybeliada Kahvaltı
Heybeliada’nın huzur dolu atmosferinde, martı sesleri eşliğinde nefis lezzetlerle dolu bir kahvaltı keyfi.. Kulağa gerçekten hoş geliyor bunu yaşamak o kadar da zor değil. Ada içerisinde deniz kıyısına yakın bir çok Restaurant bulunmakta ve Açık Büfe Kahhvalti Fiyatları 200 ile 350 TL. arası değişmektedir.
Heybeliada Fotoğrafları
Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?
Heybeliada’ya Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Eminönü’nden vapur seferleri vardır.
İstanbul’un ister Anadolu, isterseniz Avrupa yakasında olun Heybeliada’ya gün içinde yoğun bir trafikte vapur seferleri yapılmaktadır.Konum için tıklayın.
Büyükadaya ve Kinaliadaya gittim günlerce gezdim,en eski yerlesikleri icine kapanik insanlar sohbet ettim bazlarla.cok enteresan insanlar gördum dikatimi en cok ceken genclerin olmamasi birden cok kisiyle bu durumu konusdum,Rum ve Ermeni genclerin cogu yurtdisina gidip ünüwerste okuyup bir daha geri dönmemeri.Buna cok üzüldüm.
yamyamlık tarihi katletmektir ve suan yunan lılar yani siz bunu oradaki camilerimize yaparak gösteriyorsunuz sizi buradaki kliselirin veya havraların resterasyon calısmasına davet ediyoruz moral bozmaya gerek yok senin ataların da böyle düşünüyordu :)
ADA.ESKİDEN.RUMLARIN.ADASIDIR.ŞİMDİ.YAMYAMLARIN.ELİNE.GEÇMİŞ.HALKİ.ADASIDIR.HALKİ
ilk fırsatta …
çabuk gel
geçen senelerde tek başıma gidip gezmiştim.yarında yeğenlerim ve arkadaş grubu ile giecem bakalım nasıl geçecek .
kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri.çünkü huzur verici ve yasanacak yer…
yarın geliyoruz
Kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri, Büyükadaya göre kalabalığı daha az, bisikletle gezmesi daha zevkli