Ilıca Şelalesi | Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücreti – KASTAMONU
Bölgedeki mekan sahipleri doğadaki yeşillikleri bozmadan konaklama yerleri inşa etmiş ve Ilıca Şelalesi’nin yıllardır maviyle yeşilin birleştiği yer olma özelliğini korumuşlardır. Şehrin gürültüsünden kaçıp doğa turuna çıkmak isteyenler için muhteşem bir manzara sunan bu şelale görülmeye değer bir doğa harikası.
Yaklaşık 14 metre yükseklikten dökülen su ve döküldüğü yerde muhteşem bir gölet… Görüntüsüyle insanın içini açan, suyun ve kuşların sesiyle sizi bambaşka yerlere götüren bu mekan hem ailenizle, hem de sevdiklerinizle gelebileceğiniz sakin bir yer.
Kısa Bilgi: Ayrıca Türkiye’de görülmesi gereken yerler ve Türkiye’deki Şelaleler için oluşturduğumuz gezi listelerimize de göz atabilirsiniz.
Ilıca Şelalesi Hakkında Bilgiler
Bu güzel yeri daha yakından görmek isteyenleri şöyle alalım.. Daha çok video gelmesi için lütfen bizi motive edin. Youtube Kanalımıza Abone olun. :)
Ilıca’ya geldiğinizde burada bol bol fotoğraf çekme ihtiyacı hissedeceksiniz. Bu nedenle yanınızda fotoğraf makinanız ya da iyi kalitede kamerası bulunan bir telefonunuz olsun.
Ayrıca burada piknik yapmak da gerçekten son derece keyifli. Bu nedenle yanınızda yiyecek içecek bulunan bir sepet getirmenizi tavsiye ederim. Ve gelelim işin en eğlenceli kısımlarından birine. Şelalenin göletine yüzüp serinlemek için giren birçok kişi mevcut. Eğer yanınızda şort veya mayonuzu getirmezseniz buraya geldiğinizde pişman olabilirsiniz. Gölete girmeseniz bile ellerinizi suya sokup serinliği hissetmenizi tavsiye ederim. :)
Kastamonu’da Ne Yenir ?
Kastamonu’da birçok yöresel lezzet mevcut. Bunlardan biri de pastırmalı ekmek. Soğan ve pastırmadan oluşan iç harcı hazırlanıp genelde mahalle fırınlarında pişirilir. Tatmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında etli ekmek, ekşili pilav, anakız çorbası, Kastamonu usulü talaş böreği, cevizli burma çörek ve simit tiridi lezzetler de bulunmaktadır.
Pastırmalı ekmeğin yanında sizlere Kastamonu’nun daha meşhur olan simit tiridi’ sini tanıtacağım. Her lokantada karşınıza çıkmayacak olan bu lezzeti, Yılanlı Sokak’taki bir lokantada bulabilirsiniz. 100 yılı aşkın tecrübeye sahip bu lokantanın bir ismi bulunmuyor. Buraya kadar gelenlerin bu lezzeti mutlaka tatmasını öneriyorum. Osmanlı’dan kalma bu lezzeti tatmadan gitmeyin.
Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: 2024
Ziyaret saatleri: Burası 7/24 saat açık olarak hizmet vermektedir.
Giriş ücreti: Tam bilet 20 TL. Öğrenci ise: 10 TL. olarak ücretlendirilmiş.
Dönüş yolu: Kanyon yaklaşık 3 km. yaşlılara kesinlikle tavsiye etmem. 200m falan eğilip gidiyorsunuz, dizleri rahatsız olanlara tavsiye etmem. Ilıca şelalesini gezdikten sonra yukarıda koyun içinde Ticari taksiler var, onlarla geri kanyon girişine 260 tl. karşılığında geliyorsunuz.
Ilıca Şelalesine Yakın Konaklama Yerleri
Park Ilıca: İlk önereceğim yer Ilıca Şelalesi’ne 500 metre uzaklığında bulunan ve 4000m2 alana sahip olan Park Ilıca’dır. Bu mekan Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesinde ve tahmin edeceğiniz üzere Ilıca beldesinde bulunmaktadır. Mekanda ayrıca tur rehberliği hizmeti de verilmektedir.
Park Ilıca’da 5 ‘i dubleks ve 9 ‘u tek katlı toplam 14 adet ev bulunmaktadır. 56 yatağa sahip olan bu yerde 1 adet restoran ve 1 tane de dinlenme salonu var. Yatakların hepsi ortopediktir ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Tesisteki evlerin hepsi ahşap şekilde inşa edilmiştir.
Adres: Park Ilıca Turizm Tesisi – Ilıca Köyü, Pınarbaşı/Kastamonu
Telefon: 0532 264 18 01
Sarımeşe Otel: İkinci önereceğim mekan ise yine Kastamonu / Pınarbaşı’ da bulunan Sarımeşe Otel’dir. Toplamda 13 odası bulunan bu otel sade şekilde dizayn edilmiş olup, tüm odalarında TV ve kablosuz internet bulunmaktadır. Ayrıca otelin otoparkı ve restoranı bulunmaktadır. 1 odası genelde iki kişilik olup , kişi başı 80 liraya gelmektedir.
Adres: Akasya Cad. Papatya Sokak No: 2 Pınarbaşı/Kastamonu
Telefon: 0(366) 771 23 57 — 0(532) 264 18 01
Ilıca Şelalesi, Nerede, Nasıl Gidilir?
Kastamonu / Pınarbaşı’ ya gelebilmek için kara yolu ulaşımını tercih etmelisiniz.
Ankara Üzerinden Geliş: Ilgaz dağlarını geçtikten sonra Kastamonu’ya ulaşmış olacaksınız. Buradan şu ilçeleri sırayla geçerek : Seydiler – Ağlı – Azdavay , Pınarbaşı ‘ya ulaşabilirsiniz. Yaklaşık olarak 200 km olan bu yolu aşmak 4 saatinizi almaktadır.
İstanbul Üzerinden Geliş: Bolu dağı ve Gerede yolunu geçip ardından Karabük ‘e sapmalısınız. Daha sonra ise sırasıyla Safranbolu ve Eflani ilçelerini geçip Pınarbaşı ‘ya ulaşmanız mümkün. Bu yol ise yaklaşık 5000 km dir ve 5-6 Saat sürmektedir.
Seyahat firmalarını kullanarak gelmek isteyenler için direk yolcu taşımacılığı Kastamonu ve İstanbul illeri üzerinden mevcut. Diğer şehirlerden ise Kastamonu veya yakın illerine yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile gidip buradan aktarma yaparak da ulaşmanız mümkün.
Kastamonu Pınarbaşı’na Kaç Saatte Gidilir ?
İstanbul – Pınarbaşı/Kastamonu Arası: 6 sa. 21 dk. (485,3 km)
Ankara – Pınarbaşı/Kastamonu Arası: 4 sa. 29 dk. (300,4 km)