Kınalıada Gezilecek Yerler & Piknik & Ulaşım ve Plajlar

Prens Adaları içerisinde büyüklük olarak 4. sırada yer alan Kınalıada’da fayton bulunmamaktadır. Bunun nedeni adanın bir ucundan diğer ucuna yaklaşık 30 dakikada yürüyerek gidilebilmesi. Ele avuca sığmaz bir ada olan Kınalıada daha çok sakinlik ve huzur arayanların tercih ettiği bir ada. Yazımızda Kınalıada gezilecek yerler, yeme-içme, konaklama, bisiklet kiralama fiyatları ve merak edilen pek çok bilgiye ulaşabileceksiniz.

Kınalıada’nın Genel Özellikleri

Kınalı Ada, adını makilerin, uzaktan görünüşünü kızıl renkli olmasından dolayı almıştır. Eski isimleri Proti ve Akoni olan bölgenin şehre yakın konumu Bizans döneminde sürgün adası olarak kullanılmasına neden olmuştur.

Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Hristo Tepesi olmak üzere 3 tane tepesi bulunur.

Kınalıada’da fayton bulunmamaktadır. Bunun nedeni adanın en uzak noktasına yürüyerek 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabilmesidir.

Kınalıada’da Plajları

Kınalıada’da denize girilebilecek 4 tane plaj bulunmaktadır. Bu plajlar hakkında daha önce bir makale yayınlamıştık. Plajların giriş ücretleri, ulaşım ve daha fazla bilgi için Kınalıada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.

Kınalıada’da Gezilecek Yerler

Adanın tarihte çok fazla önemi olmamasından ve küçük olmasından dolayı pek gezilecek yeri yoktur. Bu da bu adaya has sessizlik ve huzur katmaktadır. Dinlenmek, kitap okumak veya kafa dinlemek isterseniz tercihiniz Kınalıada olmalı.

1. Kınalıada Camii

Çarşı Caddesinde yer alan Camii 1964’te inşa edilmiştir.

 

 

2. Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

1857’de kurulmuştur ve 1988’de yeniden inşa edilerek bugünkü halini almıştır. Prens adaları içerisindeki tek Ermeni kilisesi olma özelliğine sahiptir. Sahil yolu üzerinde yer alır.

 

3. Dönüşüm Manastırı

1914’te I. Dünya Savaşı’nın başlangıcında boşaltılmış ve Türk ordusuna devredilmiştir. Savaşın bitiminde ise Rus mülteciler buraya yerleştirilmiştir. Daha sonra restore edilmiştir ve günümüzde Rum çocuklarının yazlık yerleşkesi olarak kullanılmaktadır.

4. Rum Ortodoks – Panayia Kilisesi

Adanın doğusunda yer alır ve Bizanslı tarihçiler tarafından bu manastırın İmparator V.Leon’a (813-820) kadar yaşadığı kabul edilir. Temel kazımı sırasında şamdanlar, zeytinyağı elde etmeye yarayan aletler, büyük mermer parçaları ve yazılı sütunlar ortaya çıkmıştır.

Kınalıada’da Yeme-İçme

Kesinlikle ama kesinlikle balık. Nedendir bilmem ama buranın balığı diğer adalarınkinden farklı bir güzel gelmekte bana. Defalarca adalarda balık keyfi yaptığımız oldu ama buradaki lezzeti başka yerde alamadım. Belki de işin sırrı buradaki sakinlik ve dinginliktir.

Kınalıada’da Konaklama Fiyatları

Konaklama imkânı diğer adalara göre kısıtlı olsa da daha uygundur. Gecelik tek kişilik odalar 50 -70, çift kişilik odalar 70-100 arası değişmektedir. Fiyatlar manzara, oda büyüklüğü, kahvaltı ve yemek hizmetlerine göre değişim gösterebilmektedir.

Kınalıada’da Bisiklet Kiralama Ücretleri

Adada fayton olmadığı ve kiralama işini az sayıda kişi yaptığı için bisiklet fiyatları diğer adalara göre biraz daha fazladır.

Hafta içi;

Saatlik: 15 TL

Günlük: 30 – 40 TL

Hafta sonu (Cumartesi, Pazar);

Saatlik: 20 TL

Günlük: 50 TL

Kınalıada’da Yapılabilecek Aktiviteler

Bisiklet Turu: Bir bisiklet tutkunu olarak Şahsen böylesine güzel bir adayı yürümenizi öneririm. Hem zaten avuç içi kadar bir yer. Ama bisiklet kullanma keyfini sadece adalarda yaşayanlardansanız bir sözüm yok.

Yürüyüş: 8-10 tane dik rampası yürüyüş yapanları zorlasa da gayet güzel manzaralı dinlenme alanları mevcut.

Fotoğrafçılık:  Burada bulunan yokuşlar özellikle fotoğrafçıların ilgisini çekmekte. Nasıl çekmesin biz bile burup defalarca resim çekildik. Tarihi tahta evlerden sarkan çiçekler yolları adeta süslemiş gibiydiler. Fotoğraf tutkunları için bahar ayları burası bir cennet.

Kınalıada Fotoğrafları

Kınalıada’ya Nasıl Gidilir?

Heybeliada’ya Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Eminönü’nden kalkan vapur seferlerini kullanarak keyifli bir deniz yolculuğu ile adalara ulaşabilirsiniz.