Mihrabat Korusu Anadolu yakasında görüp görebileceğiniz en güzel, en eşsiz manzara sahip. Gidenlerin hayran kaldığı ve 180 Çeşidin bulunduğu açık büfesiyle sabah kahvaltınızı büyük bir zevkle yapacağınız sayılı yerlerden bir tanesi.
Koruda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz gibi çayınızı, kahvenizi yudumlayabileceğiniz cafe ve restoranlar da bulunuyor. 15 bin metrekare alana sahip. Aynı anda 2 bin 500 kişiyi ağırlayabilen işletmenin 400 araçlık otoparkı ve 2 ayrı davet alanı var.
İlk Önce Kısaca Mihrabat Korusu Tarihçesi
Burası Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılarak III. Ahmet’e armağan edilen Mihrabat Kasrı’nın adını verdiği iddia edilir. Ancak bu kasr yeniçeri isyanıyla yakılıp yıkılarak yok olmuştur.
Boğaz’ın kıyısındaki yalısıyla birlikte Abdülhamit döneminde Berlin Büyükelçisi Sadullah Paşa’nın eşi Necibe Hanım tarafından Mısırlı Abbah Halim Paşa’nın kızı olan Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak verilmiş, prenses de yalıyı bugünkü haliyle yeniden inşa ettirmiş.
Günümüzde mesire yeri, oturma alanları, büfesi, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimleriyle İstanbullulara nefes aldıran yerlerden biri. Boğaz’ın iki gerdanlığı aynı anda görülebilse de F. Sultan Mehmet Köprüsü’nün en rahat seyredilebileceği yerlerden.
Giriş ve Kahvaltı Hakkında Bilgiler 2024
Mihrabat Korusu kahvaltı fiyatı: Kişi başı 500 TL. dir. Masaya özel getirdikleri onlarca çeşidin bulunduğu standart kahvaltı menüsüyle kuşkusuz en doyurucu ve en pahalı kahvaltıyı sunuyor. Manzarasına ise diyecek söz yok.
Mihrabat Korusuna giriş ücreti: Aracı ile gelenler 100 TL otopark ücreti ödemesi gerekmektedir.
Mihrabat Korusu Nerede, Nasıl Gidilir?
Toplu Taşıma: Metrobüsle gitmek için, önce metrobüsle boğaziçi köprüsünü geçtikten ilk durak dan sonra inmelisiniz (zincirlikuyudan binip diğer durakta inin) daha sonra aşağı doğru biraz yürüyüp ilerde göreceğiniz otobüs durağından da 15 Beykoz Üsküdar arabasına binmelisiniz. Marmara Üniversitesi Spor akademisini geçtikten sonra birkaç durak sonra kanlıcaya gelmiş olacaksınız. Kanlıcada indikten sonra sırtınızı denize doğru dönüp yukarı doğru yürümeye başlayın zaten ilerde göreceğiniz tabelalardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Vapur İle: Beşiktaş’tan Üsküdar’a 10 dakika da bir vapur geçiyor, yada çok sıklıkla olmasa da Arnavutköy, bebek iskelelerini dolaşan vapurlar var onlar Kanlıcayada uğruyorlar.
Araç İle: Avrupa yakasından gelenler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Kavacık çıkışından saparak yol boyunca yer alan Korunun tabelalarını takip edin. Veya sahilden de gitmek mümkün. Ama özellikle Avrupa yakasında oturanlar için köprü yolu daha pratik. Açık adresi ise şu şekildedir: Mihrabat Cad. No:50 Kanlıca / Beykoz / İstanbul – Konum bilgisi.
Telefon: 0216 425 86 16