Osmaniye Masal Park

Osmaniye Masal Park

Osmaniye tema parkı masal park, 35 dönüm arazi üzerine kuruldu. Yüksek maliyete inşa edilen parkın Osmaniye turizmine katkı sunması bekleniyor. Masal park’a nerededir? nasıl gidilir?, içerisinde kuru olan lunaparklar neler, ziyaret saatleri ve giriş ücreti hakkında kısaca bilgiler paylaşacağız. Bu bakımdan parkın Osmaniye’yi bölgesindeki gezi merkezi haline getirebilecek zenginlikte inşa edildiğini ifade edelim. Parkın detaylarına geçmeden önce şunları da söylemek de fayda var. Masal Parkı, konsept ve kurgu açısından Türkiye’nin en doğal ve değişik parkını temsil ediyor. Yani daha önce tama park tarzında bir yer hayal edenler için Masal Parkı çok daha renkli ve değişik bir konsepte sahiptir.

Osmaniye Tema Park

Tüm bölgelerin sembolleri Masal Park’ta

Parkı, Osmaniye şehrine özgü olmaktan çıkaran ve başka şehirlerin de yerlileri tarafından ilgi görmesini sağlayacak en temel özelliklerinden birisi, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinin önde gelen doğal güzelliklerine yer vermesidir. Akdeniz’den Manavgat şelalesi, İç Anadolu’dan Peri Bacaları, Doğu’dan Ağrı Dağı, Ege’den İzmir Saat kulesi, Marmara’dan ise Boğaz köprüsü ve daha birçok tematik eserin benzerlerini görmek mümkündür. Parkta, Türkiye’nin çevresindeki denizleri temsil edecek şekilde havuzlar da yer alıyor.

Masal Park’ın 8 dönümü bina ve havuzlardan oluşuyor. Binaların içerisinde değişik etkinlik ve organizasyonlar için yer bulunuyor. 27 dönümlük alan ise, tamamen yeşillik ve yürüme parkurlarından oluşuyor. Bu yürüme parkurları ve yeşillikler boyunca çok değişik masal kahramanları ve egzotik sokaklar uzanıyor. Parkı, gizemli ve harika kılan yanın burası olduğu söylenilebilir. Özellikle Türk masal kahramanlarına yer verilmiş olması da ayrı bir güzelliği ifade ediyor. Çocukların ve yetişkinlerin en çok sevdiği Keloğlan, Yedi Cüceler ve Prenses gibi kahramanların temsil ettiği eğlence alanları yer alıyor.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için harika bir mekan

Ailecek eğlenilebilecek şekilde kurgulanan Masal Park içerisinde Türkiye’nin Mezopotamya bölgesine özgü düzenlenen lunapark ile çocuklara iyi bir eğlence yeri hazırlanmış. Ayrıca, günümüz sinema trendinin kaçınılmaz eğlencesi olan 7D sinema salonları da hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bir başka adrestir. Manavgat Bot gezintisiyle de yapay Manavgat şelalesi üzerindeymiş gibi su üzerinde mükemmel bir gezentiye çıkılabiliyor.

Masal Park’ta gezilebilecek başlıca diğer noktalar ise şunlar:

  1. Peri Bacaları – Küçük Türkiye: İç Anadolu bölgesindeki meşhur Peri Bacaları’na benzer bir gezi bölümüdür.
  2. Sualtı dünyası: Sualtı dünyası meraklıları için düzenlenen mekanda dünyanın en renkli sualtı canlılarına yer veriliyor.
  3. Kapadokya masalı: Kapadokya’nın en özel aktivitelerinden birisini ifade eden balon turunun bir benzerini yaşayabileceğiniz noktalardan birisidir.
  4. Boğaz gezintisi: İstanbul boğazını temsil eden kulvar içerisinde gezinti yapılabiliyor.
  5. Masal ağacı: Masal kentin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de bu ağaçtır. Çeşitli masal ve hikayeler anlatıyor.
Masal Park Kapadokya

Bunların yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin adı verilmiş eğlence noktaları da bulunuyor. Van Gölü Canavarı macerası, Minik Kütahya, Uludağ Tırmanış ve Nuh’un Gemisi sayılabilecek diğer gezi yerleri arasındadır. Parkın birçok noktasının bu türden gezi noktalarıyla dolu olduğu söylenilebilir.

Alışveriş sokağı: Masal Park, bir AVM değil; ama yetişkinler için alışveriş ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir sokak da ihmal edilmemiş. Sokağın içerisinde değişik mağazalar ve hediyelik eşya satan dükkanlar yer alıyor. Hem eğlence hem de alışveriş ihtiyacını karşılamayı hedefleyen aileler için alışveriş sokağı iyi düşünülmüş yerlerden birisidir. Üstelik sokak, Masal Park’ın egzotik yapısına uygun dizayn edildiğinden kendinizi yine farklı bir yerde hissettiğiniz algısı devam ediyor.

Masal Park Alışveriş sokağı

Lezzetler sokağı: 35 dönüm üzerine kurulu olan merkezi gezdikten sonra elbette acıkmamak elde değildir. Bunun için Masal Park’ta değişik restoran kültürünü yansıtan lezzetlerin olduğunu ifade edelim. Gezinti sonrasında yemeği evde yemek yerine oldukça egzotik dekore edilen masalımsı restoranlardan birisinde yemeyi tercih edebilirsiniz.

Osmaniye Masal Park Ziyaret Saatleri

Masal Parkı, henüz yeni hizmete girdi. Şu andaki çalışma saatleri sadece hafta içidir. Açılışın sabah 10’da yapıldığı parkın kapanış saati, akşam 10’dur. Şimdilik hafta sonunun kapalı olmasının sebebi, birtakım ufak çalışmaların devam etmesidir. Ancak kısa süre içerisinde hafta sonu da hizmet vermeye devam edecek.

Osmaniye Masal Park Giriş Ücreti

Masal parkında toplam 15 ünitesi bulunmakta ve giriş ücreti ise: 120 TL olarak belirlenmiş.

Osmaniye Masal Park Nerede, Nasıl Gidilir?

Masal Park’ı Osmaniye’nin en işlek caddesi olan Adnan Menderes Mah. Musa Şahin caddesi üzerinde yer alıyor. Merkezi bir noktayı ifade eden bölgede Osmaniye Valiliği de yer alıyor. Dolayısıyla, kendi özel aracı bulunan kişilerin Osmaniye merkezine ulaştıktan sonra Musa Şahin bulvarına sapmaları gerekiyor. Caddeye girildiğinde Masal Park’ı tabelasının izlenmesi yeterlidir. Özel aracı bulunmayanlar ise, Osmaniye merkezinden kalkan minibüs veya otobüsleri kullanarak Masal Park’ına ulaşabiliyor. Konum bilgisi için tıklayın.