Şehzadeler Parkı | Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücreti – MANİSA
Manisa ilindeki önemli projeler arasında yerini alan Şehzadeler Parkı diğer adıyla (Masal Park) 2018 yılının sonlarına doğru ziyaretçilere açıldı. Açıldığı günden beri farklı şehirlerden de ziyaretçi ağırlayan park, eski Sümerbank arazisi üzerine inşa edildi. Belediye tarafından yapımının öncesinde ve sonrasında özenle çalışılan bu park içinde birçok bilgi ve güzel anlar sizi bekliyor.
Ayrıca, bu park yapımı sırasında hiçbir ağacın kesilmesine izin verilmemiş ve doğaya saygı konusunda titiz bir çalışma yürütülmüştür. Park içerisinde yürüyüş yolu yanı sıra biyolojik gölet ve kafeterya da bulunmaktadır. Tarihi bilgilere dikkat çekmek amacıyla yapılan bu park şehir adeta masal ev olarak görülüyor.
Şehzade Parkı & Masal Park’da Neler var?
Türk İslam dünyasındaki 32 adet önemli tarihi eserleriyle özellikle çocuklar tarafından ilgi gören Manisa Şehzadeler Parkı içerisinde Dioremik Mesir Müzesi, çizgi film kahramanlarını içeren masal parkı, yürüyüş yollarında minyatür şehzade heykelleri bulunmaktadır. Şehzadeler döneminin öneminin vurgulanmak istenildiği parkta tarihi bilgilerin de halka sunulması, kısa sürede birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
Park, özellikle hafta sonları çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Çocuklarına tarihi göstererek anlatmak isteyen Manisalı vatandaşlar bu parka büyük ilgi göstermektedir. Şehzade Parkı girişinde tarih boyu kurulmuş olan 16 Türk Devleti’ne ait bayraklar bulunmaktadır. İlerledikçe 32 Türk İslam eserinin olduğu görülmektedir ve Minia Şehzadeler kısmını gezerken de Selçuklu Osmanlı dönemine ait tarih de detaylı bir şekilde öğrenilmektedir.
Bol bol fotoğraf çekiminin olduğu bu alanlarda Manisa Kalesi’ne benzeyen Dioremik Mesir Müzesi içerisinde yapılan bir canlandırma bulunmaktadır. Bu canlandırmada uzun yıllar önce ortaya çıkmış olan mesir macunu yapılışı ve kent geneline yayılmasıyla ilgili bilgiler öğrenmeniz mümkündür.
Dioremik Mesir Müzesi ilerisinde bulunan Masal Park çocuklar tarafından en yoğun ilginin gösterildiği bölüm olarak biliniyor. Burada yer alan masal kahramanları ile çocukların görsel hafıza ve hayal dünyası güçleniyor. Sadece çocuklar değil, ebeveynler de tam burada çocukluklarına dönüyor ve çocuklarıyla birlikte öğretici şekilde eğlenceli vakit geçiriyorlar.
Tatil günlerinizde ailenizle vakit geçirmek için harika bir yer olan park, Manisalılar tarafından büyük beğeni almış durumda ve aynı zamanda kültür ve sanat merkezi olarak görülmesi bekleniyor. Şehzadeler Parkı’nda çocuklarınızı rahat ve bir o kadar eğlenceli bir şekilde gezdirebilir, onlara tarihi unutamayacakları bir şekilde öğretebilirsiniz.
Şehzadeler Şehri Manisa
Manisa’ya gezmeye geldiyseniz birçok tarihi olaya şahitlik edeceğinizi önceden bilmelisiniz. Doğal eserlerin korunması konusunda büyük çaba sarf edilen kentte, ülke tarihiyle yakından ilgili birçok cami, antik kent, türbe, milli park, hamam, kaplıca, kilise, korunmuş eski yapıtlarla birlikte sadece tarihi değil; mitolojik ve arkeolojik bir geziye de çıkacaksınız.
Mesir macunu, çekirdeksiz kuru üzümü, kavunu ya da kebabıyla tanıdığımız Manisa, esas olarak “Şehzadeler Şehri” olarak bilinmektedir. Şehzadelerin yaşadığı yerler arasında en çok Manisa’da yetişenlerin padişah olması, şehre bu ismi vermiştir. Hem damak tadına hem de gözlere hitap eden bu şehrin tarihi milattan öncesi zamanlara dayanmaktadır.
Ege Bölgesi’nde tek Mimar Sinan eseri olan Muradiye Camii ve Külliyesi Manisa’da bulunmaktadır. Ağlayan Kaya, Bereket Tanrıçası Kybele, Manisa Kalesi, Rum Mehmet Paşa Bedesteni Manisa gezilecek yerler listesinin başında yer almaktadır. Bu şehirde birkaç gün kalacaksanız eğer listenin devamında Sardes Antik Kenti, Sidas Antik Kenti, İvaz Paşa Camii, Spil Dağı Milli Parkı, Kula Evleri, Manisa Kalesi, Manisa Müzesi ve daha birçok önemli mimari yapılar gelmektedir.
Merkez Efendi tarafından 16 yy döneminde 41 çeşit baharatla hazırlanan mesir macunu ortaya çıkmıştır ve bu macunla Hafsa Sultan sağlığına kavuşmuştur. Hafsa Sultan’ın isteği doğrultusunda bu macuna halkın da ulaşabilmesi amacıyla 470 yılı aşkın süredir mesir şenlikleri düzenlenmektedir.
Şehzadeler Parkı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
Giriş ücreti: Parkı şimdilik girişler ücretsiz. İlerleyen zamanlarda bir ücret alımı olduğunda burada sizi bilgilendiriyor olacağız.
Ziyaret saatleri: Şehzadeler Parkı sabah 09.00’da açılmakta, akşam 22.00’da kapanmaktadır.
Manisa Şehzadeler Parkı’na Nasıl Gidilir?
Adres: 2. Anafartalar, 45020 – Şehzadeler / Manisa
Nasıl gidilir?: Sorusunu özellikle İstanbul ve İzmir’den gelecek ziyaretçiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İstanbul’dan gelecek olan kişiler Balıkesir üzerinden karayoluyla yaklaşık 5 saatte Manisa’ya ulaşabilirler. İzmir’den gelecek olan kişiler de Bornova’dan yola çıkarak 30 dakikalık bir mesafeyle şehir merkezine ulaşabilirler. Manisa Otobüs Terminali yakınında bulunan Ulupark’ın olduğu yolu takip ettiğinizde Mustafa Kemal Paşa Caddesi’ne çıkacak ve parka ulaşabileceksiniz. Konum bilgisi için tıklayın.