Yazar: Aykut Düşova

Sitemize üye olarak keşiflerinizi, deneyimlerinizi, notlarınızı ve yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Biliyoruz ki sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.

Bugün, Ayvalık’ın saklı güzelliklerinden biri olan Ayvalık Amfi Tiyatro ve etkinlik alanlarına nasıl ulaşılır mercek altına alıyoruz. Ayvalık Amfi Tiyatro nerede?, nasıl gidilir? gibi en çok merak edilen soruları hem senin için tek tek başlıklar halinde listeledik hem de bilinmesi gereken ulaşım ipuçlarını da aralara ekleyerek güzel bir rehber haline getirdik, umarım beğenirsiniz. :) Ayvalık Amfi Tiyatro Nerede? Açık Adres: Sefa Çamlık Mahallesi, Kaktüs Sokak No:8, 10400 Ayvalık/Balıkesir – Konum Bilgisi. Ayvalık merkezine çok yakın, yürüyüş mesafesinde – mis gibi Ege havası alarak ulaşabileceğiniz noktada. Yazın konserler, tiyatro gösterileri, müzikaller düzenleniyor. Kapasite 3500–4500 kişi arasında, baya büyüksün sen :) Tarih…

Devamını Oku

Yaz geldi, çadırını kapan ormana, denize, yaylaya koştu değil mi? Ama popüler kamp alanları bazen o kadar kalabalık oluyor ki, insan “keşke gelmeseydim” diye söyleniyor. İşte tam da bu yüzden, Türkiye’nin dört bir yanından az bilinen, sakin, mis gibi kamp alanlarını sizler için derledik. Her biri ayrı bir cennet, her biri ayrı bir macera. Çantanı hazırla, Türkiye’de az bilinen 10 kamp alanını keşfetmeye hazır ol. :) 1. Sülüklü Göl, Bolu Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, saklı bir hazine gibi duruyor Sülüklü Göl. Adı biraz garip, kabul ediyorum, ama manzarası o kadar güzel ki, gölün ismini unutuyorsun. Bu göl, 300 yıl önce bir…

Devamını Oku

İstanbul Festival Park (Yenikapı Etkinlik Alanı) hem konser hem kültür sanat etkinliklerinde İstanbul’un gözde noktalarından biri haline geldi. Peki Yenikapı Etkinlik Alanına nasıl gidilir, hangi ulaşım aracı daha kolay olur? merak edilen tüm soruları, adım adım cevaplıyoruz! İstanbul Festival Park Nerede? Adres: Kennedy Cd. No:46, Maltepe Mahallesi, 34096 Fatih / İstanbul – Konum Bilgisi. Burası Yenikapı Meydanı, deniz dolgusu üzerine kurulmuş devasa bir alan – yaklaşık 673.000 m². 1.5 milyon kişiyi ağırlayabiliyor, Chp mitinglerinde 2.5 milyona kadar çıktığı oluyor. Toplu Taşıma ile Ulaşım Metro (M1A / M1B / M2) M1A/M1B (Yenikapı–Otogar / Kirazlı): Yenikapı durağında in, yaklaşık 5–8 dakika yürüyerek alana…

Devamını Oku

Şöyle güzel bir etkinliğe gideceğiz ama “Yahu bu Antalya Açıkhava tiyatro alanı neredeydi?” diye mi düşündün? Dert etme, ben sana adım adım, otobüsünden yürüyüşüne kadar anlatacağım. Antalya Yaşam Parkı içinde yer alan bu kültür dolu alana ulaşım aslında oldukça kolay. Hadi gel, birlikte keşfedelim! Özel Araçla Gidiş Adres: Meltem, Beach Park No:18, 07030 Muratpaşa/Antalya – Konum Bilgisi. Antalya şehir merkezinden Konyaaltı yönünde ilerliyorsun. Atatürk Kültür Parkı ve Cam Piramit Fuar Alanı arasındaki Sahil Yaşam Parkı içindeki tabelaları takip ettiğinde Açıkhava Tiyatrosu’na kolayca ulaşırsın. Park yeri: Cam Piramit civarında ücretli ve ücretsiz otopark alanları mevcut. Etkinlik günü biraz kalabalık oluyor, biz…

Devamını Oku

İstanbul’da hafta sonu kaçamağı yapacak bir yer mi arıyorsun? Kalabalıktan uzaklaşıp doğanın içinde nefes alabileceğin, mangalını yakıp çimenlere yayılabileceğin yerleri senin için bir araya getirdik. Bu listede, hem Anadolu Yakası’nda hem de Avrupa Yakası’nda bulunan en güzel İstanbul piknik alanları seni bekliyor. Kimisi göl kenarında huzurlu bir köşe, kimisi ise orman içinde cıvıl cıvıl bir hafta sonu vadediyor. Hepsine gidip gördük, mangal kokusunu içimize çektik, yürüyüş yollarında yorulduk ama çok eğlendik! İstanbul’daki Piknik Alanları ve Mangal Yapılacak Yerler İster çocuklarla eğlenceli vakit geçirmek iste, ister sevgilinle sakin bir gün planla… “İstanbul’da mangal yapılacak yerler” arayanlar için bu liste tam bir…

Devamını Oku

İstanbul gibi ışıltılı ama kaotik bir şehirde, gökyüzünü yıldızlarla dolu bir ormanda, büyüleyici bir ışık gösterisi eşliğinde yürüyerek deneyimlemek… Fazla mı hayal gibi geldi? Ama işte tam da bu hayal Astra Lumina İstanbul ile gerçeğe dönüşüyor. 13 Temmuz 2025’ten itibaren, İstanbul Light Park’ta Avrupa’nın ilk Astra Lumina yürüyüşü başlıyor. Ve bizce, kaçırmak istemeyeceğin türden bir deneyim bu. ✨ Astra Lumina Nedir? – Işıkla Dolu Kozmik Bir Yürüyüş Astra Lumina bir gece yürüyüşü ama öyle sıradan bir yürüyüş değil. Ormanda ilerlerken seni saran ışıklar, yıldız tozu efektleri, özel müziklerle bezeli tematik alanlar… Gerçekten zaman ve mekân algını değiştiren bir şey bu.…

Devamını Oku

İstanbul gibi karmaşık ama bir o kadar da engellerle dolu bir şehirde satranç oynamak… Bir an durup düşününce, Cübbeli Ahmet Hoca gibiler insanlara engel olmaya çalışsa da, gerçekten bu oyunun ruhu bu şehre yakışıyor. Bir yanda hızlı akan hayat, diğer yanda düşünmeye davet eden tahtalar… İşte ben de bu yazıda İstanbul’daki satranç kulüplerini gezerken, yaşadığım atmosferi hissettiğim gibi anlatacağım sizlere. Hazırsan, başlayalım bakalım hangi semtte hangi hamleler yapılırmış? :Pp 1. İstanbul Satranç Derneği (1943) – Levent’te köklü bir merkez İstanbul’un en eski satranç derneklerinden biri. 1943 yılında kurulmuş. Hani bazı yerler olur ya; kapıdan içeri girdiğinde “burada ne hikâyeler dönmüştür”…

Devamını Oku

Son zamanlarda kültürel seviyesi ile öne çıkan Silivri Cezaevi, resmi adıyla Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, İstanbul’un Silivri ilçesi, Semizkumlar Mahallesi, Çanta Caddesi No: 162/888 adresinde yer alıyor. Dışarıda yanına yaklaşamayacağınız bir çok gazeteci, siyasetçi ve ünlü ismi burada görmek mümkün. Gelin Türkiye’nin en gözde mekanlarından biri olan bu nadide yeri yakından tanıyalım. Silivri Cezaevi’nin Kısaca Tarihi Silivri Cezaevi ya da resmi adıyla Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, 2008 yılında hizmete açıldı. İstanbul’daki eski ve yetersiz cezaevlerinin kapatılmasıyla birlikte modern ve yüksek kapasiteli bir kompleks ihtiyacı doğmuştu. İşte bu amaçla Silivri’de devasa bir alan üzerine kurulmuş olan bu kampüs, bugün Türkiye’nin…

Devamını Oku

İstanbul’u anlatmaya nereden başlasak eksik kalır gibi hissediyorum. Her köşesinde ayrı bir tarih, her sokakta ayrı bir hikaye… Ama bazı yapılar var ki, hem göze hitap eder hem de zamanın izini bugüne taşır. İşte İstanbul’daki saat kuleleri tam da bu büyünün ortasında. Bugün İstanbul’un altı farklı saat kulesini birlikte gezeceğiz. Hazırsan başlayalım. 1. Dolmabahçe Saat Kulesi – Vakit, zarafeti severmiş Dolmabahçe Sarayı’nın hemen girişinde, zarif mi zarif bir kule gözümüze çarpıyor. 1890’larda II. Abdülhamid tarafından yaptırılmış bu kule. Hani bazı yapılar vardır, ne yapsan çirkin çıkmaz ya fotoğrafta, işte bu kule onlardan. Şahane bir Osmanlı Barok üslubuyla yapılmış. Bu kuleyi…

Devamını Oku

1554 yılında inşa edilen Beta Yeni Han, İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olarak kabul ediliyor. Restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan taş fırın, kahvenin kültürel yolculuğunda eşsiz bir durak sunuyor. Burada sadece tarih değil; kahvenin ruhu da yaşıyor! Giriş Ücreti Ücretsiz! Evet, müzeye giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Tarihi ve kültürü herkesle buluşturma amacıyla kapılar sonuna kadar açık. Müzede Neler Var? 16. yüzyıldan kalma orijinal taş kahve kavurma fırını Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine uzanan özel kahve fincanları Antik cezveler, tavalar, soğudanlıklar Kahvenin dünya üzerindeki yolculuğunu anlatan bilgi panoları UNESCO mirası olan kahvehane kültürüne dair içerikler Zaman zaman kahve tadımı ve atölyeler…

Devamını Oku

Cebeci Millet Bahçesi, Sultangazi Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle, 29 Mayıs 2025 tarihinde İBB katkılarıyla İstanbul’un en yeni doğa ve spor merkezi hizmete açıldı. Zengin Sosyal ve Spor Alanı Millet Kıraathanesi: Kitapla dolu sakin köşeler Voleybol, futbol, basketbol sahaları Piknik & dinlenme alanları Koku Bahçesi: Aromatik bitkilerle dolu huzur köşesi Mescit: Dualar için serin ve huzurlu bir ortam Çocuk oyun alanları: Minikler için güvenli ve renkli parkurlar Süs Havuzu Ateşsiz Piknik Alanları Fitness Alanı Doğayla İç İçe Hareket Alanları Parkta yürüyüş yolları ve bisiklet yolları, yeşil alanla iç içe spor imkânı sunarken, geniş piknik alanları ailelerin doğal…

Devamını Oku

Hamidiye Mahallesi’ne kurulan yaklaşık 65.000 m² büyüklüğündeki Kağıthane Millet Bahçesi, yürüyüş yolları, etkinlik ve dinlenme alanları, gül bahçesi, binlerce tür ağaç & bitkiyle 29 Mayıs 2025 tarihinde İBB katkılarıyla Kağıthane’de resmen hizmete açıldı. Millet Bahçesi İçerisinde Neler Var? Açık hava kütüphane Sosyal tesisler: kır kahvesi ve büfeler Geniş yürüyüş yolları Estetik gül bahçesi Çocuk oyun parkurları Spor etkinlik ve dinlenme alanları Binlerce tür ağaç ve bitki İbadethane Kağıthane Millet Bahçesi Ulaşım Bilgileri Açık Adres: Hamidiye, Pelin Sokak, 34408 Kağıthane / İstanbul – Konum bilgisi için tıklayın. Otobüs hatları: Kağıthane Merkez – Hamidiye yönünde çalışan İETT otobüsleri kullanılabilir (örneğin 48H gibi). Metro:…

Devamını Oku