Astım Mağarası | Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücreti – MERSİN
Mersin içerisinde nerede olduğu en çok merak edilen yerler arasındadır Astım Mağarası, Hem doğal bir güzellik olması hem de insanların burada şifa bulduğuna inanması mağarayı oldukça özel kılar.
Mersin’de gezilecek yerler araştırması yaparken karşınıza çıkacak en önemli seçeneklerden bir tanesi de Astım Mağarası olacaktır.
Astım Mağarası Hakkında Kısa Bilgileri
Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Köyü sınırları içerisindedir. Bölgenin en bilindik turistik merkezlerinden bir tanesi olan Cennet ve Cehennem obruklarına sadece 600 metre uzaklıktadır. Bu yönüyle de mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındadır.
Akdeniz Bölgesi’nde karstik arazilerin mevcudiyeti nedeniyle ortaya çıkmış bu mağaranın astım hastaları için bir şifa kaynağı olduğuna inanılmaktadır.
Derinliği yaklaşık 15 metre olan ve 200 metre uzunluğu bulunan bu mağarada görkemli bir deneyime kapı aralayabilirsiniz. Oluşumu 3. Jeolojik Zamanda gerçekleşmiş mağaranın silis minerallerinin birikmesiyle oluştuğu bilinmektedir.
Dilek Mağarası olarak da isimlendirilen Astım Mağarası’nın iç kısmını gezebilmek amacıyla merdivenler ve platformlar inşa edilmiştir. Işıklandırmalarla birlikte mağaranın içi oldukça ideal bir gezinti alanına dönüşmüştür.
Burada Neler Yapılabilir?
Mersin gezilecek yerler listesi hazırladığınızda sizi bekleyen doğal, kültürel ve mimari zenginlikler vardır. Bunların başında gelen seçeneklerden bir tanesi olarak düşünülebilecek olan Astım Mağarası sizi adeta doğal bir yolculuğa davet eder.
Bir mağarada neler yapılabilir ki? diye düşünseniz de mağaranın iç kısmında sizleri bekleyen birbirinden özel tarihi oluşumların yaşadığını gördüğünüz de tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz.
Astım Hastaları için İdeal: Astım Mağarası olarak anılan bu mağara yıl boyunca astım hastası insanların akınına uğrar. Mağara içerisindeki nem oranının yaz aylarında %85 kış aylarında ise %95 seviyesine çıkması bu konudaki en önemli yanlarından bir tanesidir. Mağaranın bu isimle anılmasında en önemli olay Eski çağlarda Roma Kralı Antiochus’un kızı Anna’nın burada şifa bulmasıdır. Astım hastası olan ve bu hastalıktan mağarada kalarak kurtulan Anna’dan sonra mağara ‘Astım’ adıyla anılmıştır.
Hediyelik Eşya ve Yiyecek: Mağara bir doğal zenginlik olurken çevresindeki işletmeler buradaki deneyiminizi iyileştirmeyi amaçlar. Bu kapsamda mağarada yaşadıklarınızı ölümsüzleştirmek adına hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Öte yandan yöresel lezzetleri de tadarak bölgedeki unutulmaz gezintiyi farklı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.
Fotoğraf İmkânı: Astım Mağarası’nın sadece gezmek ve görmek için değil aynı zamanda fotoğraf çekmek için de harika bir ambiyansı var. Kusursuz ışıklandırma sayesinde burayı ziyaret ettiğinizde size özel bir deneyime kapı aralamak mümkün olacak! Sosyal medyada paylaşmak adına çekeceğiniz fotoğraflara herkesin hayran kalacağı bir ambiyanstan söz edebiliriz.
Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: 2024
Ziyaret saatleri: Mağaraya giriş yaz ve kış döneminde farklı saatlerde gerçekleşmektedir. Yaz döneminde 08.00 ile 18.45 saatleri arasında açık olan mağarayı kış döneminde 08.15 ile 16.45 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Giriş ücreti: Girişte 0 – 18 yaş arası ve 65 yaş üzeri vatandaşlardan ücret alınmamaktadır.
Yetişkinlerden ise; 390 TL ücret talep edilmektedir. Yabancı uyruklu turistlerin 0 – 8 yaş arası çocukları için de ücret talep edilmez.
Astım Mağarası Ulaşım Bilgileri
Adres: Narlıkuyu, Astım – Dilek Mağarası Sk., Pk: 33940 – Silifke / Mersin
Nerede?: Mersin merkezine yaklaşık 86 km ve Silifke’ye de 23 km uzaklıkta olan Astım Mağarası’na ulaşmak için Mersin – Antalya karayolundan Narlıkuyu kavşağına doğru ilerlemelisiniz.
Nasıl gidilir?: Hasanaliler Köyü’nden yaklaşık 300 metre uzaklıktaki bu mağaraya Narlıkuyu Köyü’nden otobüsle ulaşmak mümkündür. Özel aracınızla da aşağıdaki konum bilgisini takip ederek mağaraya çok yakın bir noktada aracınızı otoparka bırakabilirsiniz.