Burgazada Gezilecek Yerler & Piknik & Ulaşım ve Plajlar

Prens Adaları içerisinde büyüklük olarak 3. sırayı alan Burgazada, birbirinden güzel plajları, gezilecek yerleri ve daha pek çok güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Bizde bu güzellikleri sizler için anlatmaya çalıştık. Burgazada gezilecek yerler, fayton fiyatları, bisiklet kiralama fiyatları, konaklama, yeme-içme ve daha fazla bilgiyi bu yazımızda kaleme aldık.

Burgazada’nın Genel Özellikleri

İstanbul ‘ un 3. büyük  adası olan Burgazada’nın görümü yuvarlaktır. Adada bulunan en yüksek tepe “Bayrak Tepesi”dir. Kızılçam ormanları ile kaplı adaya Yunanca ’da  kale/burç  anlamına gelen  Burgaz (Pyrgos) adı verilmiştir. Adada bulunan tek cami özelliği olan Burgazadası Cami 1953 yılında İstanbul’un fethinin 500 yıl anısı adına yapılmıştır.

Burgazada Plajları

Burgazada’da bulunan 5 plaj hakkında daha önce bir makale yayınlamıştık. Giriş ücretleri, ulaşım bilgileri ve daha fazla bilgi için Burgazada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.

Burgazada’da Gezilecek Yerler

1. Kalpazankaya

Ada kültürünü tam manasıyla hissedebileceğiniz eşsiz manzaralı bir yer. Adananın en meşhur yerlerinden biri ayrıca. İskeleden yaklaşık 30 dakika yürüme mesafesinde bulunan yerin restorantı da bulunmakta. Burada gün batımı başka güzel.

2. Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Ülkemizin en önemli edebiyatçılarından birisi olan Sait Faik Abasıyanık’ın adına adada müze-evi bulunmaktadır. Burası 1959 yılından beri halka açıktır ve içerisinde yazarın kişisel eşyaları yanı sıra fotoğraf, kartpostal gibi pek çok şey sergilenmektedir.

3. Madam Marta Koyu

Yolu biraz karışık olsa da oldukça sakin denizi ve kamp yapmaya uygun alanları ile sizleri de büyüleyecek bir yer. Ayrıca müthiş manzarası ve tarifsiz günbatımı güzelliği de cabası.

 

4. Hristos Manastırı

Eski bir rivayete göre Antik Yunan dönemine ait bir tapınağın arkeolojik kalıntıları üzerine kurulmuş ve bu sayede bugün oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca tüm Adalar manzarasından masmavi denize kadar olağanüstü bir manzaraya da ayaklarınızın altına seren bu yeri görmeden adadan ayrılmamanızı öneririz.

5. Aya Yani (Ayios İoannes Prodromos) Kilisesi

842 senesinde kurulan Kilise Burgazada’nın en eski mimarileri arasında bulunuyor. Bir zamanlar Rum Ortadoks patriği Metodios’a kodes olduğu iddia edilen bu kilisenin içinde bir de zindan bulunuyor.

6. Bayraktepe

Adanın tek tepesi olan Bayrak Tepe’de hem diğer adaların, hem de üzerinde bulunduğunuz adanın tadını çıkarabilirsiniz. Buraya ulaşım ise faytonlar ile sağlanıyor.

 

7. Süt Koyu

Süt Koyu, daha çok ada halkının denize girmek için tercih ettiği bir plaj ve kalabalıktan uzaklaşmak için ideal bir alternatif sunuyor. Kışın lodos dalgalarına, yazın ise ada yerlilerine ve turistlere ev sahipliği yapan Süt Koyu’nda hem çok uzaklara gitmeye gerek kalmadan kısa bir deniz tatilli yapabilir, hem de doğa ile baş başa vakit geçirebilirsiniz.

8. Burgazada Camii

İstanbul’un fethinin 500. yılı anısına Mimar Burhan Ongun tarafından tasarlanan ve 1954 senesinde inşası tamamlanan Burgazada Camii, Adanın tek camisi olma özelliğini taşımaktadır.

Burgazada’da Yeme-İçme

İllaki balık ille de meze. Öyle çok fazla da para saçmanıza gerek yok. Ya Kalpazankaya’da ya da Sahildeki restoranlarda oturup gün batımını izleyerek adaya veda etmenizi tavsiye ederim. 2 kişi için ( içki hariç ) ortalama 80 – 90 liraya eşsiz manzara ile karnınızı doyurabilirsiniz.

Burgazada’da Konaklama Fiyatları

Burgazada’da konaklayabileceğiniz 3 işletme vardır ve konumları birbirlerine oldukça yakındır. Burgazada’da konaklama için pek fazla alternatif bulunmamaktadır. Günübirlik olarak gezmeniz sizin yararınıza olacaktır. Adada kalınabilecek yerler arasında öğretmen evi de bulunmaktadır. Ancak en az 2 haftadan önce rezervasyonunuzu yaptırmakta fayda var.

Burgazada Fayton Ücretleri

Burgazada’da Bisiklet Kiralama Ücretleri

Burgazada’da bisiklet kiralama ücreti sezona veya güne bağlı olarak değişmiyor. Sadece kiralayan firmalar arasında ücretler fark ediyor.

Buna göre;

Saatlik: 30 TL

Günlük: 40 – 50 TL

Burgazada’da Yapılabilecek Aktiviteler

Bisiklet Turu: Adalarda yapılabilecek aktivitelerin en başında gelmektedir. Burgazada’nın tadını bisiklet turu yaparak çıkarabilirsiniz.

Yürüyüş: 3. Büyükada olmasına rağmen 4 saat gibi bir sürede (Herhangi bir yere uğramadan ortalama 30 dakika dinlenerek ) adayı turlayabilirsiniz. Zaman zaman rampalar yorucu olsa da harika bir parkur.

Fotoğrafçılık: Adalar her zaman için fotoğrafçıların ilgi odağı olmuştur. Burgazada da tarihi yapıları, eşsiz manzarası ve güzellikleri ile fotoğrafçıları ağırlamaktadır.

Kamp: Madam Matra Koyu pek çok kampçıyı ağırlamaktadır. Eğer İstanbul’a yakım yerlerde kamp yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Burgazada Fotoğrafları

Burgazada’ya Nasıl Gidilir?

Burgazada’ya Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Eminönü’nden kalkan vapur seferlerini kullanarak keyifli bir deniz yolculuğu ile adalara ulaşabilirsiniz.