Dikili Halk Plajı | Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
Türkiye’nin çağdaş kendi olarak bilinen İzmir, yaz aylarında uzun sahil şeridi sayesinde binlerce ziyaretçinin durağı haline geliyor. Dikili Halk Plajı da bu plajlardan birisidir. Ege Denizi kıyı şeridinin 629 kilometresi üzerinde hakimiyet gösteren şehirde kuzey ve güney bölgelerinde çok çeşitli plajlar bulunmaktadır.
2002 senesinden beri sahip olduğu mavi bayrak sayesinde temiz, kaliteli, güvenli ve doğa dostu bir plaj olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ekolojik açıdan iyi bir şekilde korunan bölgede, güvenliğiniz için de her türlü önlem alınmış durumdadır.
Not: Dikili’de bir çok plaj ve koy bulunmaktadır. Buraya kadar gelmişken sadece bir yeri görüp gitmeyin! Dikili Plajları ve Koyları için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın.
Önemli Bilgi: İzmir’in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız İzmir’de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)
Dikili Gezilmesi Gereken Yerler
Her mevsim farklı güzelliği olan Dikili, özellikle yaz aylarında tatilcileri ağırlamaktadır. Denizi ve plajlarının yanı sıra birçok doğal ve tarihi güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Dikili gezilecek yerler arasında bulunan antik kentler, parklar, köyler ve kordonuyla kendisini içine çeken ilçe, sakin bir yer oluşuyla İzmir’in diğer ilçelerinden kendisini sıyırıyor.
Dikili, Midilli Adası’nın karşı konumunda yer almaktadır. Birçok koydan yakın manzara olarak görünen bu adadan dolayı, koylara gittiğinizde telefon hattınıza ulaşım sağlayamayabilirsiniz.
Hikayelerle dolu köylerde şelale ve mağaraları gezebilir, ılıcalarda şifa bulabilir ve tarihi alanlarda geçmişin izlerine şahit olabilirsiniz. Sahil kenarında güneş batımını izlerken, koruk suyu içerek bölgenin yöresel özelliklerinin tadını çıkartabilirsiniz.
Dikili Halk Plajı Genel Özellikleri
Dikili Halk Plajı, Dikili’nin merkezinde bulunan 5 kilometre uzunluğunda sahili bulunan 50 metre genişliğe sahip bir plajdır. Dikili Merkez Plajı, Dikili Belediye Plajı ya da Dikili Mavi Bayrak Plajı adlarıyla da bilinen plaj berrak suyu ve ince kumlu kumsalıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Plaj çevresinde yer alan birçok işletmeden yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Dilerseniz kendi ekipmanlarınızla da gidebileceğiniz plajda şezlong ya da şemsiye kiralama hizmeti de gerçekleştiriliyor.
Yaz aylarında kalabalık olan plajda şemsiye ve şezlongdan yararlanmanız için günün erken saatlerinde oraya varmanız daha uygun bir tercih olacaktır. İzmir il merkeziyle arasında 106 kilometre olan plaj; çocuklu aileler, yaşlı ve engelliler için de elverişlidir. Bu bölgede her denizin soğuk olduğunu bilmenizde fayda vardır. Diğer plajlara göre daha ılık olan deniz, derin değildir.
Denizin girişinde şerit halinde sınırı belirleyen, dizili bir miktar taş bulunmaktadır fakat geri kalan yerler kumdan ibarettir. Çakıl ya da kayalık bulunmayan plaj kumla kaplıdır. Bazı kıyı bölgelerde yer alan deniz kestanelerine karşı dikkatli olmanız gerekmektedir. Beton platform ya da ahşap bir köprüye sahip olmayan plaja direkt sahilden giriş bulunmaktadır. Engelliler için sahilde tuvalet ve rampayla denize giriş olanakları da bulunmaktadır.
Sabah saatlerinde sakin olan deniz suyu, öğleden sonra var olan rüzgardan dolayı hafif dalgalı olmaktadır. Huzurlu bir plaj yeri olmasının yanı sıra fazla ziyaretçi aldığından dolayı hafta sonu ya da tatil günlerinde gitmeniz sonucunda kalabalık bir ortamla karşılaşacağınızı bilmelisiniz. Kafa dinlemek için Dikili’ye giden tatilciler tarafından en çok sevilen zaman dilimi Eylül ayı olmuştur. Siz de hem az kişinin olduğu dönemde gitmek hem de denizin tadını çıkartmak istiyorsanız, gitmek için bu yaı tercih edebilirsiniz.
Kumsal akşam saatlerinde de çoğu kişiyi ağırlıyor. Kişiler, gecenin keyfini kahve içerek, dondurma yiyerek ya da canlı müzik eşliğinde geçiriyor. Sahilin alt şeridinde insanlar balık tutarken, üst şeridinde akşam yürüyüşü yapan kişiler bulunuyor. Hem hareketli hem de sakin bir ortama sahip olan plaj çevresinde birçok Dikili konaklama seçeneği de mevcut.
Dikili Halk Plajı Giriş Ücreti – 2024
Giriş ücreti: Halk plajı olduğu için İstediğiniz zaman gidip denizin ve kumsalın tadını çıkartabilirsiniz. Herhangi bir ücreti yoktur. Şezlong fiyatları ise: Kişi başı 200 TL. dir.
Dikili Halk Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?
Adres: Cumhuriyet, Sahil Yolu Cd., Pk: 35985 – Dikili / İzmir
Nasıl gidilir?: ilçeye girdikten sonra kolayca bulabileceğiniz şekildedir. Şehir merkezine 1 kilometrelik mesafede yer almaktadır. İzmir ilinin kuzey bölgesinde yer alan Dikili’ye toplu taşıma araçları ya da aracınız ile gitmeniz mümkündür. Aracınızla gireceğiniz Çanakkale yolu üzerinde Bergama kavşağına ulaşmadan sağa dönen yolu takip ederek ilçeye ulaşabilirsiniz. Sol tarafta bulunan sahil yoluna döndüğünüzde halk plajı sizi karşılayacaktır. İzmir dışında Bursa, İstanbul ya da Ankara’dan da direkt otobüs seferleri bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havaalanı ise 120 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Konum bilgisi için tıklayın.