Düden Şelalesi Nerededir? | Nasıl Gidilir? ve Giriş Ücreti
Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya’da bulunan Düden Şelalesi, eşsiz doğal güzelliği, yeşilin ve mavinin birbirinden güzel tonları ile her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 3 milyon kişiyi ağırlıyor. Antalya merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Düden Şelalesi hakkındaki ziyaret bilgilerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.
Kısa Bilgi: Ayrıca Türkiye’de görülmesi gereken yerler ve Türkiye’deki Şelaleler için oluşturduğumuz gezi listelerimize de göz atabilirsiniz.
Rota: Antalya’yı biraz daha gezme fırsatınız varsa; Sizler için oluşturduğumuz Antalya gezilecek yerler listemize bir göz atmanızı öneririm. :)
Düden Şelalesi Hakkında Bilgiler
Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Kepez İlçe sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi, Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır.
Antalya’ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden, Varsak’a 1 kilometre uzaklıkta olan kolu ise Yukarı Düden Şelalesi olarak bilinir.
Bazı kaynaklarda, Büyük İskender’in bölgeden geçtiği esnada atlarına bu şelaleden su verdiği söylendiği için İskender Şelalesi olarak da geçmektedir. Ayrıca halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır.
Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su ile Kepez hidroelektrik santralından gelen su, Düdenbaşı’ndan sonra iki ana kola ayrılan Düden Çayını oluşturur.
Bu çay yaklaşık 9 kilometre sonra Antalya’nın doğusunda yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki traverten bir eşikten şelale yaparak Akdeniz’e dökülür.
Yüzeyden hiç su akmadığı günlerde bile Düdenbaşı Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su, yüzeye çıkar. Bu suyun maksimum debisi 94 metreküp, ortalaması ise saniyede 15-16 metreküptür.
Ziyaretçileri etkileyen bir diğer doğal güzellik ise arkasına doğru uzanan mağarası. Mağarada oluşan dev oyuklar adeta bir pencere görevi görüyorlar. Bu oyuklardan gürül gürül akan şelaleyi izlemek ziyaretçiler için eşsiz bir deneyim oluyor.
Antalya Turizmine Katkısı Büyük
Yılda ortalama 3 milyon civarında yerli ve yabancı turisti ağırlayan Düden Şelalesi kesinlikle ülkemizde gezilmesi gereken bir yer. Bu kadar fazla sayıda ziyaretçi çekmesinin nedenlerini doğal güzelliği yanı sıra Antalya merkeze yakın konumu ve ulaşımın kolay sağlanması olarak sıralayabiliriz.
Böylesine eşsiz doğal güzellik içerisinde olduğunu zaman bol bol fotoğraf çekerek anılarınızı ölümsüzleştirmeyi, şelalenin girişinde develere binip hatıra fotoğrafı çektirmeyi ve şelaleyi çevreleyen alanlarda yürüyüşler yapmayı unutmamanızı öneriyoruz.
Merak edenler için hemen söyleyelim; şelalesi içerisindeki Gençlik Parkında Piknik yapılabiliyor. Yaklaşık 40 metreden akan şelale eşliğinde piknik keyfi yapmanın kulağa hoş geldiğinden daha keyifli bir şey olduğunu temin edebiliriz.
Yeşilin her tonunu hayranlıkla izlerken temiz havayı doya doya doya içinize çekmek hem tatiliniz için enerjinizi arttıracak hem de tatilinize unutulmaz anılar eklemenizi sağlayacak.
Eğer piknik için hazırlıklı gelmeyenlerdenseniz de üzülmenize gerek yok. Park içerisinde Akdeniz mutfağını sahip bir restoran ve aperatif atıştırmalıklar bulabileceğiniz bir de kafe bulunuyor. Buralardan birisini de tercih edebilirsiniz.
Ziyaret Günleri – Saatleri ve Giriş Ücreti: 2024
Yılın her günü ziyaret edebileceğiniz Şelale’nin ziyaret saatleri yaz ve kış mevsimlerine göre farklılık göstermektedir.
Yaz aylarında 08:00-19:30 arasında, kış aylarında ise 08:00-18:00 arasında ziyaret edip bu eşsiz doğal güzelliği görebilirsiniz.
Giriş Ücreti: Tam; 20 TL , öğrenci; 10 TL , yabancılar için; 70 TL’dir.
Düden Şelalesi Ulaşım Bilgileri
Adres: Çağlayan Mahallesi, Lara Cd. No:457 Muratpaşa / ANTALYA – – Konum bilgisi.
Nasıl gidilir?: Ulaşım için Minibüs ve Otobüs seçenekleri mevcut. Minibüsü tercih etmek isteyenler;
Antalya merkezden kalkan Varsak minibüslerine binerek ulaşım sağlayabilirler. Otobüs ile ulaşım sağlamak isteyenler ise; VC30 – CV17 – CV17A – VC30 – VL62 – VF66 ve VC69 hat numaralı otobüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirler.
Özel araçları ile gelmek isteyenler ise; Antalya- Varsak Yolu’nu kullanarak yaklaşık 20 dakikalık sürüş sonrasında ulaşım sağlayabilirler.