Menü'yü Kapat
Gezilmesi Gereken Yerler
  • İstanbul Gezi Rehberi
    • Müzeler
    • Park, Bahçe ve Ormanlar
    • Sosyal Tesisler
  • Şehrin En Güzel Rotaları
  • Yurtdışı Tatil Rehberi
  • Seyahat Bilgileri
  • Yemek Yerleri
  • İletişim
Facebook X (Twitter) Instagram
  • Türkiye
  • İstanbul
  • Kocaeli
  • Ankara
  • İzmir
  • Antalya
  • Balıkesir
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Eskişehir
  • Mersin
  • Kastamonu
  • Konya
Facebook X (Twitter) Instagram
Gezilmesi Gereken YerlerGezilmesi Gereken Yerler
  • İstanbul Gezi Rehberi
    • Müzeler
    • Park, Bahçe ve Ormanlar
    • Sosyal Tesisler
  • Şehrin En Güzel Rotaları
  • Yurtdışı Tatil Rehberi
  • Seyahat Bilgileri
  • Yemek Yerleri
  • İletişim
Gezilmesi Gereken Yerler
Bu Şehri Keşfet ↓ İstanbul ↓ Galatasaray Adası ve Olimpik Havuz – Beşiktaş / İstanbul

Galatasaray Adası ve Olimpik Havuz – Beşiktaş / İstanbul

Aykut DüşovaAykut Düşova14 Mart 20240
Facebook Twitter Telegram WhatsApp Pinterest LinkedIn Copy Link
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Mail

Galatasaray adası Sultan Abdülaziz tarafından 1872 yılında, Sarkış Balya’na hediye edilen adadır. Bu sebeple uzun yıllar bu adaya Sarkış Bey adacığı denmiştir.1914 yıllarında Şirket-i Hayriye kömür deposu olarak bu adayı kullanmaya başlamıştır ve daha sonraki dönemde vapurlara yakıt sağlayan bir istasyon olarak kullanılarak bu ada gerekli yerlere hizmet vermiştir. 1957 yılında ise  Galatasaray Spor Kulübü’ başkanı olan Sadık Giz tarafından, satın alınmış ve kulüp üyelerinin kullanımına sunulmuştur ve bu tarihten sonra adanın adı da Galatasaray adası olmuştur. Adanın yüzölçümü 6 bin 900 metrekare kadardır.

Galatasaray Adası ve Olimpik Havuz – Beşiktaş / İstanbul
Galatasaray Adası ve Olimpik Havuz – Beşiktaş / İstanbul

Galatasaray Adası

Galatasaray Adası Havuz - 04Galatasaray adası Boğaziçi’nde, Kuruçeşme sahiline 165 metre mesafede bulunmakta  ve halen Galatasaray kulübüne ait olan bir adadır. 2006’da Mehmet Koçarslan isimli şahsa kiralanmıştır kiralayan kişi adaya SuAda adını da vermiştir. Kiralandığı  tarihten itibaren lokanta ve eğlence yeri olarak işletilen Galatasaray adası muhteşem görüntüsü ile insana haz verip daha çok eğlenmemizi sağlayan bir mekandır.  Zamanında cennet köşesi de denilen bu ada Galatasaray spor kulübü olarak sosyal tesis haline getirilmiştir. Galatasaray Spor Kulübü tarafından Su topu Şubesi’ne tahsis edilmiştir. Kulüp adanın güneyinden kuzeyinden geniş kordonla çevirerek içini olimpik yüzme havuzu haline getirmiştir.

Galatasaray Adasında Neler Var?

Galatasaray Spor Kulübü’ nün gerçekleştirdiği faaliyetlerden bazıları şöyle sıralanabilir: Divan Kurulu Toplantıları,  özel şampiyonluk kutlamaları, özel tanıtım toplantıları ve üyelere verilen özel yemekler bunlardan birkaçıdır.

G-Balık, Suda Kebap, THA Lotus, Mezzaluna,360, Elementine ve Mikro Lagüne adlı restoranları vardır. Galatasaray adasında, 2006 yılından beri Şuada cup olarak faaliyet gösteren bir restoran vardır. Restoran da Türk mutfağına ait her türlü lezzetler isteğe göre ziyaretçilere sunulmaktadır.

Galatasaray Adası Havuz - 05İstanbul boğazının ortasında yer alan tek adadır. Galatasaray adası üzerinde bulunan SuAda restoran, başta Galatasaray kulübü üyeleri olmak üzere, gelen tüm misafirlere enfes lezzetler ve ayrıcalıklı keyifler sunmaktadır. Aslan restoran adı altında adada yer alan restoran, Boğaziçi’nin süper manzarasını bizlere sunarken birde muhteşem bir iç tasarımı ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatır.

SuAda içerisinde olimpik havuzda bulunuyor. Bu olimpik havuz yaz aylarında her gün 09.00 ve 02.00 saatleri arasında eşsiz bir güzellikte hizmet vermektedir. Galatasaray adası uzun süre tatile gidemeyenler için muazzam bir yerdir. Günlük tatil için kendilerine zaman ayıranlar Şuada CÜ’den çok memnun kalacaklardır. Son sistem arıtma üniteleri ve sağlık bilgisi kurallarına uyarak deniz suyu kullanılan olimpik havuz, alternatif tatil kaçamağıdır. Deniz yatağında yatarak güneş ışınları ile bronzlaşıp, localarda içecekler içilirken, müzik eşliğinde muhteşem manzara seyretmek en güzel geçen zamanlardan biridir. İki kıta arasında, Boğaz’ın ortasında dünyanın hiç bir noktasında bulamayacağınız ayrıcalıklı bir keyiftir.

Galatasaray Adası Havuz Fiyatı

Fiyat Güncelleme Tarihi: 01.01.2024

Havuz fiyatı günlük Kişi başı: Hafta içi: 100 TL & Hafta sonu ise: 120 TL.  dir.

DipNot: Fiyatlar sezona göre değişkenlik gösterebilir. Aşağıdaki iletişim bilgilerinden firma ile irtibata geçebilirsiniz.

Galatasaray Adası Fotoğrafları

Galatasaray Adası Havuz - 01
Galatasaray Adası Havuz - 02
Galatasaray Adası Havuz - 03
Galatasaray Adası Havuz - 04
Galatasaray Adası Havuz - 05
Galatasaray Adası Havuz - 06

Galatasaray Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Arnavutköy, Beşiktaş / İstanbul

Telefon: (0212) 263 0909

Nasıl gidilir?: Galatasaray adası, İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme park da bulunmaktadır. Adaya gitmek isteyenler, Eminönü, Taksim ve Beşiktaş’tan sahil yolundan Sarıyer’e giden otobüslerle ya da araçlarla Kuruçeşme’ye gelebilirler. Kuruçeşme parkında bulunan iskeleden, Şuada Club ve Galatasaray adasına ait tekne seferlerinden ücretsiz olarak faydalanarak gidebilirler. Ayrıca Deniz yoluyla da şahsi tekne ya da Deniz Taksi kullanarak Galatasaray Adası’na gidilebilir.

Galatasaray Adası galatasaray adası havuz fiyatı Galatasaray Adası olimpik havuz Suada club
Paylaş. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Mail
Önceki MakaleFethi Paşa Korusu – Üsküdar / İstanbul
Sonraki Makale Kasımpaşa Büyük Cami – Beyoğlu / İstanbul

İlgili Diğer Geziler

Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 57 Muhteşem Yer

28 Nisan 2025

23 Nisan’da İstanbul’un Dört Bir Yanında Ücretsiz Çocuk Şenlikleri!

20 Nisan 2025

İstanbul’da Sadece Marmaray İle Gezebileceğiniz 45 Yer

08 Nisan 2025
Bir Yorum Bırak
Görüşünü Paylaş Cevabı İptal Et

En Son Eklenen Geziler
  • Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 57 Muhteşem Yer
  • 23 Nisan’da İstanbul’un Dört Bir Yanında Ücretsiz Çocuk Şenlikleri!
  • İstanbul’da Sadece Marmaray İle Gezebileceğiniz 45 Yer
  • Türkiye’deki Bilim ve Teknoloji Müzeleri | Ulaşım ve Giriş Ücretleri
  • İstanbul’da Trafiksiz Günübirlik Gezi Yerleri
  • Antalya Diplomasi Forumu 2025 Gezi Rehberi
  • Çeşme’nin En İyi Kamp Yerleri Belli Oldu!
  • Ara Tatilde ve Bayramda Çocuklarla Gidilecek 70 Yer Önerisi
  • Saraçhane nerede, Saraçhane İBB binasına nasıl gidilir? İşte İBB Saraçhane yol tarifi
  • Bolu Yedigöller’de Baharın Müjdecisi: Kuş Cıvıltıları Arasında Doğa Kaçamağı
  • İstanbul’da Ramazan Ayında Kaçırılmaması Gereken Kültürel Etkinlikler ve Şenlikler
  • Konya’da Ramazan Ayında İftar Yapılacak 15 Mekan
  • İzmir’de Ramazan Ayında İftar Yapılacak 15 Mekan
  • Ankara’da Ramazan Ayında İftar Yapılacak 15 Mekan
  • İstanbul’da Ramazan Ayında İftar Yapılacak 15 Mekan
  • İzmir’de Ramazan Ayında Günübirlik Ziyaret Edilebilecek 15 Cami ve Türbe
  • Ankara’da Ramazan Ayında Günübirlik Ziyaret Edilebilecek 15 Cami ve Türbe
  • Konya’da Ramazan Ayında Günübirlik Ziyaret Edilebilecek 15 Cami ve Türbe
  • İstanbul’da Ramazan Ayında Günübirlik Ziyaret Edilebilecek 15 Cami ve Türbe
  • Bilet Dükkanı ile Seyahatlerinizi Kolaylaştırın!
Gezilmesi Gereken Yerler
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
  • Gezilecek Yerler
  • Yurtdışı Gezi Rehberi
  • Travel Turkey
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
© 2025 Gezilmesi Gereken Yerler

Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.