Gölcük Tabiat Parkı | Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücretleri – BOLU
Bolu il sınırları içerisinde bulunan Gölcük Tabiat Parkı bu yazımızın konusu olacak. Genellikle Bolu denilince akla ilk gelen yerler Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı olsa da Gölcük Tabiat Parkı da son dönemlerde hak ettiği haklı üne kavuşma yolunda emin adımlarda ilerliyor.
Kısa bilgi: Ayrıca Bolu‘nun hiç bilinmeyen yerlerini keşfetmek isterseniz; Bolu’da gezilecek yerler için oluşturduğumuz gezi listemize mutlaka bir göz atın.
Gölcük Tabiat Parkı Özellikleri
Park suni olarak yapılmış harika bir göl manzarasına sahip. Her mevsim doğanın güzelliklerini bize sunan bu yer, ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen binlerce güzellikten sadece bir tanesi. Göl ve etrafı Orman içi dinlenme yeri olarak milli parklarca koruma altına alınmıştır. Gölün çevresine araçla giriş yasak olduğu için rahatça yürüyüş yapabilirsiniz. Yıl boyunca gezip görmek, seyahat etmek, fotoğraf çekmek ve piknik yapmak için pek çok ziyaretçinin akınına uğrayan bu tabiat parkını en yakın zamanda siz de görmelisiniz.
Tabiat Parkı Videomuz
Bu güzel yeri daha yakından görmek isteyenleri şöyle alalım.. Daha çok video gelmesi için lütfen bizi motive edin. Youtube Kanalımıza Abone olun. :)
Yaz kış tabiat parkının içerisinde birçok canlıya da rastlamak mümkün. Bun hayvanların başında tavşan ve porsuk geliyor.
Tabiat Parkı’nda hakim bitki örtüsü ise göknardır. Ayrıca yer yer kayın, gürgen, titrek kavak, kızılcık, ardıç, ahlat, orman gülü, böğürtlen, çoban püskülü, orman sarmaşığı, mürver, sığır kuyruğu, sıklamen gibi türlere de rastlamak mümkün.
2012 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Trabzon Maçka Balık Üretim istasyonlarında üretilen, sadece Abant Gölü’nde bulunan Abant alası (Salmo trutta abanticus)’ndan Gölcük’e 20.000 adet yavru aşılanmıştır.
Gölcük Tabiat Parkında Neler Yapılır?
Yürüyüş: Gölcük Tabiat Parkı’nda gezerek tertemiz havayı içinize çekin ve ciğerlerinizi oksijen ile doldurun. Şehrin stresi, işin yoğunluğu, trafik çilesi ne var ne yok arkanızda kalsın. Gözlerinizi kapatın bol bol nefes alın ve verin.
Gölün su sesini dinleyerek sakinleşin. Etrafınızdaki kuş seslerini dinleyerek rahatlayın ve gevşeyin. İnanın burada geçirdiğiniz bir gün 1 hafta iş yerine mutlu gitmenizi sağlayacak.
Kısaca yürüyüş parkurundan da bahsedecek olursak kısa – orta ve uzun sayılabilecek 3 tane farklı parkur var. Uzunlukları 8-10-14 kilometre olarak hesaplanmış. Bu parkurların genel ismi de Gölcük Üçgöl Yürüyüş Parkuru olarak geçmekte.
Fotoğrafçılık: Park her mevsim doğal güzellikleri ile fotoğraf tutkunlarının gözdesi. Kışın beyaza bürünen doğası yazın göl üzerindeki manzarası ve bahar aylarındaki rengârenk uyumu ile sizi de büyüleyecek bu yeri muhakkak fotoğraflamalısınız.
Bisiklet: Eğer bir bisiklet tutkunu iseniz burada sizleri bekleyen en büyük sürpriz bu olsa gerek. Hiç böyle bir planınız yokken karşınıza çıkan bisikletler sizi ansızın mutlu edebilir. Kiralama ücretleri 10-20 Lira arasında değişmekte yalnız kışın faliyette olacağını düşünmüyorum. Aksini iddia eden varsa yorumlarda belirtsin. :)
Göl Turu: En dikkat çeken araçlar golf arabaları. Kiralama bedelleri kişi başı 25 Lira. Bunun haricinde elektrikli bisikletler de mevcut ve fiyatları 1 turu için 10 Lira.
Mangal & Piknik: Göl kenarında mangal ateşi yakmak için alanlar bulunmakta. Bu alanlarda aynı zamanda piknik masaları da bulunuyor. İster piknik sepetinizi hazırlayıp masalara kurulun isterseniz de mangalınızı yakın. Mangal için burada malzeme bulamayabilirsiniz. Bu nedenle böyle bir planınınız varsa alış verişinizi yapıp hazırlıklı gelin
Kamp: Tabiat parkı içerisinde yetkililerden izin alarak kamp kurabilirsiniz. Kamp için sonbahar ya da ilkbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Zira kışın hava şartları oldukça sert oluyor.
Parkı İçerisindeki Tesis Olanakları ve Giriş Ücretleri: 2024
Siz sormadan biz söyleyelim göl kenarında bulunan ahşap ev Orman İşletmeye bağlı bir konuk evi. Girişler yasak.
Konuk evinin haricinde Parkın içerisinde 1 kır gazinosu, 1 adet kafeterya, 1 mescit, 4 WC, 5 adet çeşme bulunmaktadır. Piknik yapmak için gelenlere de güzel bir haberimiz var. Parkın içerisinde bolca masa ve oturak bulunmakta. Yalnız kış aylarında bu masaları bulamaya bilirsiniz.
Giriş ücretleri:
Özel araç ile 33 TL ve Motosiklet ile 22 TL ücret ödeyerek giriş yapmak mümkün.
Minibüs ile 125 TL ve Küçük otobüs ise 165 TL ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Büyük otobüsler ise 330 TL ücretindedir.
Yeme-İçme Tesisleri
Gölcük Gazelle Restaurant: 0374.262 90 95
Gölcük Kafe Et Mangal: 0374 262 89 99
Konaklama Tesisleri
Gazella Resort&Spa Merkezi :0374 262 98 00
Bolu Panorama Otel: 0374 262 89 88
Gölcük Kır Evleri (Bungalov Evler ): 0507 941 98 41 – 0507 949 98 42
Gölcük Tabiat Parkı Ulaşım Bilgileri
Adres: Gölcük Milli Parkı No:587, Mesciler Köyü / Bolu
Nasıl Gidilir: Bolu’nun güneyinde bulunan bu park merkeze 17 kilometre uzaklıktadır. Bolu merkeze geldikten sonra tabelaları takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Konum bilgisi için tıklayın.
Toplu Taşıma ile gelmek isteyenler de Bolu merkeze Şehir Hatları ile geldikten sonra, Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile ulaşabilirsiniz.
Önemli hatırlatma: Kışın gelmek istiyorsanız kesinlikle kar lastiğinizi unutmayın. Ve kışın buraya toplu taşıma seferleri yapılamadığını unutmayın.