İzmir Doğal Yaşam Parkı | Nerede, Ziyaret ve Giriş Ücreti
İzmir Doğal Yaşam Parkı nerede? Nasıl gidilir? Giriş ücreti ve ziyaret saatleri yanı sıra işinize yarayabilecek pek çok bilgi makalemizde sizleri bekliyor. Ailecek ya da arkadaşlarınızla unutulmaz bir hafta sonu geçirmek için İzmir Doğal Yaşam Parkı tam size göre.
Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı’nın yanı başında bulunan park içerisinde pek çok hayvan türünü doğal ortamlarında görmeniz mümkün. Önce piknik ya da mangalınızı yapıp daha sonra böylesi güzel parkı ziyaret etmek dolu dolu bir gün geçirmenizi sağlayacak.
Önemli Bilgi: İzmir’in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız İzmir’de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)
İzmir Doğal Yaşam Parkı Genel Bilgiler
Ülkemizin ilk hayvanat bahçesi olan Kültürpark içerisindeki Fuar Hayvanat Bahçesi’nin 2008 yılında Çiğli Sasalı’ya taşınması ile İzmir Doğal Yaşam Parkı ortaya çıkmıştır. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan parkta herhangi bir tel ya da kafes bulunmuyor. Sadece aslan, kaplan ve pumaların bulunduğu alanlar özel camlar ile çevrelenmiş durumda.
425.000 metrekarelik geniş bir alana sahip park 120 türden 1,500 hayvan, 3,000 kadar ağaç ve 250 farklı bitkiye ev sahipliği yapmakta.
Vaşak, puma, aslan ve kaplanlar gibi yırtıcıların yanı sıra ceylan ve geyik gibi memeli hayvanların da bulunduğu parkı ziyaret etmek hem büyükler hem de çocuklar için oldukça güzel bir deneyim. Çocuklar demişken, parkın içerisinde çocuklara özel Çocuk Hayvanat Bahçesi adında bir alan da mevcut.
Bu alan içerisinde Küçük atlar, Cüce keçiler, Kamerun koyunları, tavşanlar, tavuklar, hindiler, kara ve su kaplumbağalar varlar. Yemek saatlerinde bakıcılar eşliğinde çocuklar hayvanlara daha da yaklaşıp resim çektirebiliyorlar. Çocuklar böylece hem öğreniyorlar hem de deneyimliyorlar.
Park içerisinde hediyelik eşya alabileceğiniz bir yerin yanı sıra Kuğulu Kafeterya ve Develi Kafeterya adında iki tane de tesis bulunmakta. Bu tesislerde de yorgunluğunuzu bir sıcak çay eşliğinde atabilirsiniz.
Fuar Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan, İzmirlilerin çoğunun bildiği 2007’de hayatını kaybeden fil Pak Bahadur için bir anıt mezara da parkın içerisinde bulunuyor. Ayrıca ülkemizde doğan ilk fil olan ve adı “İzmir” konulan fil de parkın gözbebeklerinden birisi.
Park 2011’de Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) üye olmuştur. EAZA, toplamda 41 ülkeden 345’ten fazla üyesi ve tehlike altındaki türlere dikkat çeken kampanyalarıyla tanınıyor.
Alanda bulunan hayvan mutfağında ayrı ayrı oluşturulan EAZA standartlarındaki beslenme programları ile park sakinlerinin sağlıkları da gözetim altında tutuluyor
Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti: 2024
(KAPATILMIŞTIR.)
Mevsime ve gün ışığının süresine göre ziyaret saatleri değişmekte.
1 Ekim – 28 Şubat: 09:00 – 17:00
1 Mart – 31 Mayıs: 09:00 – 18:00
1 Haziran – 31 Ağustos: Hafta İçi: 09:00 – 18:00 Hafta Sonu: 09:00 – 19:00
1 Eylül – 30 Eylül: 09:00 – 18:00
Giriş için gişelerden Park jetonu ya da İzmirim Kart almanız gerekmektedir. Ücretleri şu şekildedir;
Tam bilet: 50 TL
Öğrenci (İndirimli): 25 TL
0-6 Yaş grubu çocuklar ücretsiz.
İlgili kimlik kartını göstermeleri durumunda;
Engelli vatandaşlar ve refakatçileri, şehit ve gazi yakınları ile sarı basın kartı sahibi basın mensuplarına girişler ücretsizdir.
Ayrıca Çarşamba ve Cuma günleri okul ziyaretlerinde öğrencilerden ve yanlarındaki rehber öğretmenlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Parkta Uymanız Gereken Kurallar
-Güvenlik açısından parkın içinde bisiklet, scooter, kaykay, tekerlekli patenle gezilmesi uygun değildir. Bisikletle gelen ziyaretçilerimiz park girişindeki bisiklet park yerine bisikletlerini park edebilirler.
– Güvenlik bariyerlerini aşmaya ve hayvanlara dokunmaya çalışmayınız.
-Tropik Merkez’in açılış ve kapanış saatlerine uymaya çalışınız bu konuda ısrarcı olmayınız.
– Alandaki bitkilere zarar vermeyiniz.
-Hayvanları rahatsız etmeyiniz.
-Gözetleme kulelerinden sarkmayınız.
-Görevlilerin uyarı ve isteklerine uyunuz.
-Hayvanlara yemek vermeyiniz.
-Çocuk Hayvanat Bahçesinde bakıcıların kontrolünde hayvanlarla temas kurulabilir onun dışındaki alanlarda kendi güvenliğiniz ve hayvanların güvenliği dikkate alınarak hayvanlara dokunulmamalıdır.
-Evcil hayvan getirmek yasaktır.
-Park içindeki havuzlara ve alana çöp atmayınız.
İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede? ve Nasıl Gidilir?
Adres: İzmir Doğal Yaşam Parkı Ahmet Piriştina Caddesi Sasalı – Çiğli / İZMİR
Telefon: 0232 327 39 00 – 0232 327 30 16
Nasıl gidilir?: İzmir merkeze 28 km, Çiğli’ye 10 km uzaklıkta bulunan parka ulaşım çok kolay.
Araç ile gelmek isteyenler; Çevre yolu Çİğli istikametinde Sasalı yol ayrımına girerek ulaşım sağlayabilirsiniz.
Toplu taşıma ile gelmek isteyenler; 777 ya da 751 numaralı halk otobüslerini kullanarak buraya ulaşım sağlayabilirler. Konum bilgisi için tıklayın.