Kartepe Kayak Merkezi, kış turizminin yeni kayak merkezi olma yolunda ilerlemeye devam ederken, ziyaretçilerine gerek günübirlik gerekse konaklama imkanıyla unutulmaz anlar yaşatıyor.
Kocaeli’nin hemen çıkışında Maşukiye’de bulunan Kartepe Kayak Merkezi, konum olarak da son derece güzel bir noktada yer alıyor. İstanbul’a ortalama 130 km uzaklıkta olan Kartepe Kayak Merkezi’ne günü birlik gitmeniz de mümkün diyebiliriz.
Eğer Türkiye’deki Kayak Merkezleri hakkında daha fazla bilgi isterseniz şöyle buyurun.
Kartepe Kayak Merkezi Genel Bilgiler
Uzunluk ve zorluk derecesi bakımından oldukça başarılı pistlerin bulunduğu Kartepe Kayak Merkezi’nde nisan ayında bile kayak yapmanız mümkündür.
İklimi çok sert olmasa da ağaçların sık olması karın hemen erimesini engellediği için uzun süre dayanabiliyor. Maşukiye’den zirveye doğru ilerlerken bir anlamda vahşi doğaya adım atmış oluyorsunuz.
Yolun her iki tarafını da saran geniş yapraklı ağaçların arasından geçerken 17 kilometrelik zirveye yolculuğun nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.
Bitki örtüsü bakımından oldukça zengin olan kayak merkezi ve çevresinde, gerek kahverenginin gerekse yeşilin her tonunu görmeniz mümkün. Kartepe Kayak Merkezi, 1150 metre ile 1640 metre arasında yer almaktadır.
Kartepe’nin manzarası diğer kayak merkezlerinden çok daha güzel diyebiliriz. Çünkü kayak yaparken aynı anda hem Sapanca Gölü’nü hem de İzmit Körfezi’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.
Doğası ve mükemel pistleriyle kısa süre içinde kayak severlerin gözdesi olmayı başaran Kartepe, gelişmiş teleferik ve telesiyej sistemleriyle de ön plana çıkıyor.
Kayak Merkezi’nde Bulunan Pistler
Kayak merkezinde 3 tepe üzerinde bulunan mavi ve kırmızı pistlerden kayabilirsiniz. Bu pistler hakkında kısaca bilgi verecek olursak:
Geyik Alanı Tepesi: Mavi pist olarak geçmektedir. Bu alana ulaşmak için 2 kişilik telesiyejleri kullanmanız gerekiyor. Ulaştıktan sonra 2, 3, 4 nolu pistleri kullanarak liftlere ulaşım sağlayabilirsiniz. Her seferinde değişik rotalar çizerek Geyik Alanı Tepesi’nin tadını çıkarabilirsiniz.
Kartepe: Kırmızı pist olarak geçmektedir. 3 kişilik telesiyejler ile tepeye ulaşabilirsiniz. Sonrasında yine 3 farklı rotadan kayarak telesiyej bölgesine dönüş yapabilirsiniz. Yoğun sis olduğu dönemlerde bu pist genellikle açılmaz.
Karlıktepe: Tele ski vasıtasıyla ulaşımın olduğu bu alandaki pistler, Kartepe’ye oranla daha kısa olup en sessiz ve tenha pistler bu alanda yer almaktadır. Dolayısıyla bu alanda bulunan pistleri kullanmanızı tavsiye edebiliriz.
Kayak merkezinde pist uzunlukları 400 metre ile 3500 metre arasında değişmektedir. Kayak sezonu genellikle Aralık ayının sonlarında başlayıp Mart ayının başlarına kadar devam etmektedir. Ortalama kar kalınlığı ise 80 – 200 cm arasında değişmektedir.
Konaklama ve Otel İmkanları
Kartepe Kayak Merkezi’nde bulunan oteller ise şu şekilde:
- The Green Park Otel (0262 315 47 00)
- Motali Life Hotel (0262 354 22 70)
- My Green Butik Otel (0262 354 30 53)
- Yazıcılar Otel (0262 354 29 00)
- Cevizdibi Otel (0262 354 36 68)
Taşıma İmkanları
Kartepe Kayak Merkezi’nde pistlere ulaşım yönünden herhangi bir sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyoruz. Kayak merkezinde 3 telesiyej (oturmalı koltuk) ve 1 teleski (ayakta kar üstünde çekerek çıkaran sistem) bulunmaktadır.
Kartepe Kayak Merkezi Nerede, Nasıl Gidilir?
Adres: Eski Maden Yolu,41000 Kartepe / Türkiye
1. Araba ile Kartepe ulaşım bilgileri: Maşukiye’ye 15 km uzaklıkta olan Kartepe’ye E5 ya daTEM Otobanı üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. TEM yolunu kullanacak olanlar İzmit doğu çıkışından çıkıp Sakarya istikametine dönüp Sapanca ayrımından girdikten sonra yaklaşık 6 km sonra Maşukiye’ye, 15 km sonra da Kartepe’ye ulaşmış olacaksınız.
- Eğer E5 karayolunu kullanacaksanız İzmit’ten 7 km sonra Sapanca ayrımından girerek yine aynı şekilde Kartepe’ye ulaşmış olursunuz. Kartepe’nin bazı şehirlere olan uzaklığı şu şekilde:
- Kocaeli – Kartepe, yaklaşık 25 kilometre
- Sakarya – Kartepe, yaklaşık 58 kilometre
- İstanbul – Kartepe, yaklaşık 132 kilometre
- Ankara – Kartepe, yaklaşık 355 kilometre
- İzmir – Kartepe, yaklaşık 470 kilometre
2. Kartepe’ye trenle nasıl gidilir: Haydarpaşa-Adapazarı hattı trenleri: Kadıköy’den başlayan bu hatta, çeşitli istasyonlardan trenebinebilir, sabah 07:39’da Maşukiye’de inerek buradan taksiyle zirveye çıkabilirsiniz. Sabah bu saatten sonraki seferler Maşukiye’dedurmadığından, bir önceki durak olan Büyük Derbent’te inerek, oradan taksi ile zirveye çıkabilirsiniz.
3. Kartepeye otobüsle nasıl gidilir: Harem’den ve Yenisahra ofislerinden yarımşar saatte bir kalkan Efetur yada İzmit Seyahat şirketlerinden biri ile İzmit merkez’e gelebilir, oradan da Maşukiye minibüsü ile Kartepe yolunun başındaki Maşukiye merkeze gelebilirsiniz.