İğneada Gezilecek Yerler ve Konaklama Bilgileri

İğneada Gezilecek Yerler Konaklama Rehberi
İğneada Gezilecek Yerler

Ülkemizin saklı kalmış güzelliklerinden birisi de Kırklareli‘ne bağlı İğneada. Bu güzelliği keşfetmeniz için sizlere bir gezi yazısı hazırladık. İlk fırsatta gidip görmeniz ve keşfetmeniz dileğimizle.

İğneada Gezilecek Yerler

Longoz ormanları, sahili, mağarası ve eşsiz doğası ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Burası tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz bir yer. Ayrıca İğneada’daki gezilecek yerler İstanbul’a yakınlığı ile özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Lafı daha fazla uzatmadan listemize hemen başlayalım.

1. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı
İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

Longoz, denize doğru akan derelerin getirdiği kumların birikerek kıyıda set oluşturması ve dere ağzını kapatması sonucu akarsuyun biriktiği yerde oluşan özel bir ekosistemdir.

Karadeniz kıyılarının en muazzam güzelliklerinden biri olan İğneada Ormanları’nın en büyük özelliği, subasar longoz ormanı türünde olması. Kış ayları ile birlikte yükselen göl, deniz suları ve Istranca Dağları’ndan Karadeniz sahillerine doğru akan derelerin taşıdığı alüvyonların birikmesi ve mevsimsel olarak sular altında kalması sonucu oluşan bu longoz ormanları Avrupa’da da nadir görülen bir ekosistem.

İğneada Longoz Ormanları
İğneada Longoz Ormanları

Daha önce Tabiatı Koruma Alanı, Doğal Sit, Yaban Hayatı Koruma Sahası gibi çeşitli statülere sahip ve birbirinden ayrı parçalar halinde korunan alanlar, 2007 senesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce aynı çatı altında toplanmış ve ülkemizin 39. Milli Parkı ilan edilmiştir. Türkiye-Bulgaristan sınırına sadece 25 kilometre mesafede olan Milli Park, içerisinde bulunan Erikli, Mert, Saka, Hamam ve Pedina Gölleri ile çok sayıda canlı ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

2. Bulanık Dere Longozu

İğneada Bulanık Dere Longozu
İğneada Bulanık Dere Longozu

Bölgenin en büyük deresi olan Bulanık Dere’nin oluşturduğu Longoz, Hamdibey Köyü tarafından gelir. Demirköy’ün batısındaki Dolapdere ve Üç Dereler mevkiinde Bıçkıdere ile birleşir. Daha sonra Kavakdere’yi de sularına katarak Deniz Gölü. Fidanlık mevkiinden longozların içine girer ve en sonunda birkaç dereyi daha sularına katarak Karadeniz’e dökülür.

3. Saka Gölü Longozu

İğneada Saka Gölü Longozu
İğneada Saka Gölü Longozu

Diğer göllere göre içeride değil, kumsalın kenarında bulunan Saka Gölü Longozu, yılın belirli zamanlarında denizle birleşerek eşi benzeri olmayan bir doğal kaynak oluşturuyor. Büyük bir kısmı sazlıklarla kaplı olan bu Longoz günübirlik doğa yürüyüşleri için oldukça uygun bir yer.

4. Hamam Gölü Longozu

İğneada Hamam Gölü Longozu
İğneada Hamam Gölü Longozu

Kumsala 1200 metre uzaklıkta yer alan Hamam Gölü ve Longozu, yaz mevsiminde su çekilmesinin en az görüldüğü göldür. Nilüfer çiçeklerinin yetiştiği tek bölge olması ise bir diğer önemli özelliğidir. Bulgaristan, Rusya ve Tuna Nehri deltasından gelen kuğu, yaban ördeği gibi göçmen kuşlara rastlamak mümkün olduğu Hamam Gölü’nü buraya kadar gelmişken görmeden dönmemenizi öneriyoruz.

Önemli Uyarı: Longoz ormanlarında çok farklı türden çok değişik sinekler yaşıyor. Bu nedenle orman turuna çıkmadan önce muhakkak koruyucu sprey kullanın. Yürüyüş esnasına uzun kollu kıyafetler tercih edin. Ve en önemlisi (özellikle yaz aylarında) kesinlikle orman yürüyüşlerine öğleden önce çıkın.

5. İğneada Feneri

İğneada Feneri
İğneada Feneri

Denizden ortalama 40 – 50 metre yükseklikte bulunan İğneada Feneri, 1866 senesinde Sultan Abdülmecit tarafından Fransızlara yaptırılmıştır. Ülkemizin en batı ucunda yer alan deniz feneri olarak bilinen fenerin koruyuculuğunu 1940 senesinde Servet Nine üstlenmiştir ve ölümünün ardından bu görev torunlarına kalmıştır. Bölgenin simgesi haline gelen fener önünde yer alan doğal plajı ile İğneada ’da gezilecek yerler arasındadır.

6. İğneada Sahili ve Plajı

İğneada Sahili ve Plajı
İğneada Sahili ve Plajı

Upuzun ve altın sarısı kumlarla kaplı bir plaja sahip olmasına rağmen yaz aylarında denize girmek için yer bulmakta zorlanabilirsiniz. O derece kalabalık. Denizi ise sağı solu belli olmayan Karadeniz işte. En gözde bölüm ise Mert Gölü ile denizin birleştiği nokta. Burada kano ve safari hizmetleri veriliyor olması burayı farklı kılan nokta.

7. Zindan Dere Şelalesi

Zindan Dere Şelalesi
İğneada Zindan Dere Şelalesi

El değmemiş doğası ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Zindan Dere Şelaleleri İğneada’ya 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Trakya’nın en yüksek şelalesi olan Zindan Dere Şelalesi özellikle Fotoğraf çekmek isteyenlere birbirinden güzel fırsatlar sunuyor.

8. Sarpdere

İğneada Sarpdere
İğneada Sarpdere

Buz gibi derenin içine ağaçtan yapılmış sandalyeler ve masalar olduğu harika bir yer. Derenin içinde otururken su ayaklarınızın altından serin serin akıyor ve siz sıcacık kahvenizi yudumluyorsunuz. Her taraf yemyeşil ve etrafta cıvıl cıvıl kuş sesleri. Huzur dolu bir yer.

9. Palivor Çiftliği

İğneada Palivor Çiftliği
İğneada Palivor Çiftliği

Tamamen organik ürünlerin bulunduğu çiftliğe ulaşmak için orman yolu içinde yaklaşık 14 kilometre kadar devam etmeniz gerekiyor. Doğa içinde bir cennet olarak tanımlayabileceğimiz bu çiftlik hem bedeninize hem de zihninize dinlenme fırsatı verecektir.

10. Liman Baba Türbesi

İğneada Liman Baba Türbesi
İğneada Liman Baba Türbesi

Telli Baba’nın 7 kardeşinden biri olarak bilinen Liman Baba’nın türbesi de Limanköy yolu üzerinde, İğneada limanın hemen karşısında bulunuyor. Buraya kadar gelmişken uğramak isteyenlerin bilgisi olsun.

11. Demirköy Dökümhanesi

İğneada Demirköy Dökümhanesi
İğneada Demirköy Dökümhanesi

İğneada’ya giderken yol, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinde kullanılan top ve güllelerin döktürüldüğü dökümhanenin bulunduğu Demirköy’den geçiyor. Gelmişken görmenizi tavsiye ediyoruz.

12. Dupnisa Mağarası

İğneada Dupnisa Mağarası
İğneada Dupnisa Mağarası

Demirköy’e kadar gelmişken görmeden dönmemeniz gereken bir yer daha var. O da Trakya’nın turizme açılmış tek mağarası olan Dupnisa Mağarası. İlçenin Sarpdere Köyü sınırları içerisinde, köyün yaklaşık 6 kilometre uzağında yer almaktadır. 15 Mayıs – 15 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olan mağarayı 08:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında kişi başı 20 TL, Öğrenci 10 TL ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.

Not: Buralara kadar gelmişken vaktiniz olursa Kıyıköy, Beğendik Köyü ve Limanköy‘de görebileceğiniz diğer bölgeler.

İğneada Konaklama Bilgileri – Otel Ve Pansiyonlar

İğneada’da nerede kalınır sorusunun en tarafsız cevabı bu yazımızda. Otel, pansiyon ve konaklama yerlerinden bahsedeceğimiz bu listemizdeki yerleri denize yakınlıklarına göre sıraladık.

1. İğneada Resort Hotel & Spa‎

İğneada Resort Hotel & Spa
İğneada Resort Hotel & Spa

Denize en yakın ve buranın en lüks ve en temiz oteli.. Buna lafımız yok. Hani derler ya adamlar yapmış abi.. İşte öyle bir yer. Fiyatlarda doğal olarak diğer otellere fark atacak kadar pahalı.. Derseniz ki ben buraya bir defa geliyorum, buraya gelmişken de en iyisi olsun, o zaman buyurun bu otel sizin ilk seçiminiz olabilir. Otel 5 yıldızlı olmakla beraber özel ve lüks oda seçenekleri kral dairesi ve spa’sı ile göz dolduruyor.

Odayı Fiyatları Ortalama Günlük: 750-800 TL. Arası değişmektedir.(Sezona göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.)

İletişim / Telefon: 0288 692 20 20

2. Meltem Hotel

Meltem Hotel İğneada
Meltem Hotel İğneada

Yukarıda tanıttığımız otelin hemen yanında bulunuyor. Konum itibarı ile denize en yakın ikinci otel. Odası sayısı az ama temiz ve güzel bir otel. Çok fazla pahalı olmasın ama deniz de dibimde olsun diyorsanız sizin için en uygun ikinci otelimiz. Yine bu otelinin de denizde şezlongları bulunmakta şezlong için ayrıca para vermenize gerek kalmayacak.

Odayı Fiyatları Ortalama Günlük: 310-650 TL Arası değişmektedir. (Hafta içi uzun süreli kalırsanız daha uygun fiyata konaklayabilirsiniz.)

İletişim / Telefon: 0288 692 21 10

3. Aydeniz Apart Hotel

Aydeniz Apart Hotel İğneada
Aydeniz Apart Hotel İğneada

Bu otel apart odalarıyla hizmet vermektedir. Güzel ve temiz otellerden bir tanesi ve güler yüzlü çalışanları var. Denize yakınlık bakımında üçüncü sırada. Bu otelin diğer yerler gibi denizde şezlongları yok ve bildiğimiz kadarı ile şimdilik kahvaltı servisleri de bulunmamakta.

Odayı Fiyatları Ortalama Günlük:  300-400 TL. Arası değişmektedir.

İletişim / Telefon: 0506 656 16 80

4. Parlak Resort Hotel

Parlak Resort Hotel
Parlak Resort Hotel

Bu Otelimizde yine lüks seçimler arasında diyebiliriz. Bir çok özel ve güzel odalarıyla yine rahatına düşkün olanlara ve pansiyon sorunlarıyla uğraşmak istemeyenler için iyi bir seçenek olabilir. Bu otel konum itibari ile biraz daha geride, bu yüzden konum itibari ile dördüncü sıramızda. Ama sunduğu seçenekler ile iyi oteller sıramızda ikincidir.. Bunu söylemeden geçersek buraya haksızlık etmiş oluruz.

Odayı Fiyatları Ortalama Günlük: 300-400 TL. arası değişmektedir. (Sezona göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.)

İletişim / Telefon: 0288 692 20 30

5. Akkuş Hotel

Akkuş Hotel İğneada
Akkuş Hotel İğneada

Buranın en eski otelli diyebiliriz. Ama zamanla yıpranmış zamana biraz yenik düşmüş. Çalışanları ve otel sahibi İbrahim bey çok sevecen bir insan ama odaları biraz bakımsız kalmış. Denize uzaklığı ile beşinci sıramızda yer alan bu otel İğneada’ya giriş yaptığınızda sizi ilk karşılayan yer olacak. Uygun maliyetli bir otel arıyorsanız ve biraz yürümek benim için sorun oluşturmaz diyorsanız, burası da tam size göre.

Odayı Fiyatları Ortalama Günlük: 250-350 TL. arası değişmektedir. (Sezona göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.)

İletişim / Telefon: 0288 692 23 81

İğneada’da Ne Yenir?

Sahil kasabası olduğu için daha çok balık restoranları bulunuyor. Birkaç tane de tavsiye edebileceğimiz köftecileri ve kahvaltı yerleri var. Ama lezzet konusunda hepsi de birbirinden leziz. Aç kalmayacağınıza emin olabilirsiniz.

1. Dobrodosli Rumeli Köftecisi

İğneada Dobrodosli Rumeli Köftecisi
İğneada Dobrodosli Rumeli Köftecisi

Boşnakca dilinde “hoş geldiniz” anlamına gelen Dobrodosli mekana adını vermiş. Daha önceden seyyar olarak hizmet verirken artık Limanköy’ün meydanında bir dükkânda hizmet veriyor. Vazgeçilmeziniz olacak kadar lezzetli bir köfte.

Adres: Deniz Mahallesi, İğneada Yolu No:1671, İğneada Belediyesi / Demirköy

2. İğneada Köfteci Kasap

İğneada Köfteci Kasap
İğneada Köfteci Kasap

Lezzet, servis, kalite hepsi var. Gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Meydanı No:4, İğneada / Demirköy

3. Rota Balık Restaurant

İğneada Rota Balık Restaurant
İğneada Rota Balık Restaurant

Balık yemek için eli yüzü düzgün muhteşem bir yer arıyorsanız burası tam size göre. Denize sıfır ferah atmosferi ile gidenleri adete büyülüyor.

Adres: Liman Cad. Yelken Otel Karşısı No:39, Demirköy

4. Lezzet limanı Kafe Limanköy

İğneada limanı Kafe
İğneada Lezzet limanı Kafe Limanköy

Ultra lezzetli kahvaltı keyfi ve En güzel kahveyi içebileceğiniz güzel yerlerden biri Mekanı daha da güzel yapan güler yüzlü sahipleri tabi ki.

Adres: Limanköy Köyü / Demirköy

İğneada Nerede? Ve Nasıl Gidilir?

İğneada Nerede? Ve Nasıl Gidilir?
İğneada Nerede? Ve Nasıl Gidilir?

İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya’nın Karadeniz sahilinde bir beldedir.

Ulaşım için otobüsü tercih edecekseniz; Kırklareli’ne giden otobüs firmalarını tercih etmelisiniz. Yaz aylarında çoğu firma İğneada’ya ulaşım için servis hizmeti sunuyor.

Toplu taşıma ile gelmek isteyenler ise; Kırklareli’ne geldikten sonra tabelaları kullanarak bölgeye rahatça ulaşım sağlayabilirler. Konum bilgisi için tıklayın.

Son olarak; Daha fazla İğneada konaklama ve otel bilgisi için bu yazımıza da mutlaka bir göz atın. Başka bir gezide görüşmek üzere mutlu kalın.