
Bakırköy meydanı İstanbul’un tarihi yerlerinden biri. Bakırköy gezilecek yerler ve görülecek tarihi yerlere bir liste halinde göz atacağız.İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bakırköy, gerek özel yapıları gerekse kültür turizmini yansıtan atmosferiyle bizce İstanbul’un gezilmesi gereken yerlerinden biri.
İstanbul’un çekim merkezleri arasında yer alan Bakırköy’ün tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Bu nedenle kültürel bir gezi planı yapmak isteyenlerin listesinde Bakırköy kesinlikle gezilecek yerler arasına alınmalıdır. Ayrıca Bakırköy modern mekanların da oldukça meşhur olduğu ilçelerden birisidir. Gerek tarihi niteliği gerek günümüz modern kültürünün harmanlandığı Bakırköy de gezilecek çok yer var. Tarihimiz açısından oldukça önemli bir hadiseye de şahitlik eden Bakırköy, İkinci Abdulhamid’in tahtından indirilme hadisesinin yaşandığı yerdir.
Bakırköy Gezilecek Yerler
Özgürlük Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı

Özgürlük Meydanı Bakırköy’ün en meşhur ve en çok ziyaret alan yerlerinden biri. Buluşma adresi olarak da meşhurlaşan yerde çeşitli çay bahçeleri, alış-veriş alanları, 2 tane yan yana avm (Carousel ve Capacity) ve cafeleri ile dopdolu bir yer.
Bakırköy’e geldiğinizde Belediye tarafından trafiğe kapalı alan ilan edilen Cumhuriyet Meydanını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Renkli ve oldukça aktif bir yer olan meydanın kendisine has bir atmosferi var. Ayrıca Bakırköy meydanı, Bakırköy sahiline de oldukça yakındır.
Fildamı Sarnıcı

Fildamı Sarnıcı: Bizans döneminden kalan sarnıç, oldukça geniş ve büyük bir alanı kaplıyor. Bizans döneminde çeşitli aktivitelerin yapıldığı hipodrom olarak kullanılagelen mekan günümüzde de konser alanı olarak kullanılmaya devam etmiştir. Ancak sanrıcın restore edilmesinden sonra konser yapılması yasaklandı. Şimdi ise, ilgili kişilerin ziyaretine açık bir yer olarak korunuyor.
Atatürk Deniz Köşkü

Atatürk Deniz Köşkü: Bakırköy’ün Şenlikköy mahallesinde bulunan köşk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e özel olarak yaptırılmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul iline olan ilgisinden dolayı sık sık İstanbul’a ziyaret gerçekleştirmesi, kendisine özel bir köşkün yapılmasını ve şahsına armağan edilmesini gerekli kılmış. Dönemin İstanbul Belediye başkanı tarafından Bakırköy’ün en güzel noktalarından Şenlikköy’de yapılan Florya Atatürk Köşkünün kısa tarihçesi bu şekilde.
İstanbul Havacılık Müzesi

İstanbul Havacılık Müzesi: Bakırköy gezilecek yerler listesinde kesinlikle yer verilmesi gereken İstanbul Havacılık Müzesi halk ismiyle Hava Kuvvetleri Müzesi’nde Birinci Dünya Savaşı’ndan günümüze denk kullanılan uçak teknolojisi hakkında detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. Üstelik müze içerisinde eskiden beri kullanılan uçak ve helikopter modelleri de yer alıyor. Bunların hem iç hem de dış yapısını daha yakından görmek isteyenler için müze gezisi bir fırsattır. Müzenin anılar odasında da Türk Havacılık Tarihi açısından önem arz eden isimler, eşyaları ve anıları yer alıyor.
İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum: Avrupa’nın en büyük akvaryumuna ev sahipliği yapan Bakırköy, çeşitli deniz canlılarına yer verildiği akvaryumu ve yağmur ormanları temasıyla eşsiz bir mekana sahiptir. İstanbul Akvaryum içerisinde 16 farklı temaya sahip gezi yeri, eşsiz ve benzersiz bir gün geçirmenizi sağlayabilir. Hafta sonu, iş yükünün stresini atmak isteyenler için İstanbul Akvaryum iyi bir mekandır.
Florya Sosyal Tesisleri

Florya Sosyal Tesisleri: Dingin ve huzurlu bir ortamda şehrin stresin kurtulup rahat bir nefes almak ve ailece güzel bir gün geçirmek mümkün. İstanbullunun huzura açılan kapısı olan Florya Sosyal Tesisleri; modern mimarisiyle göz kamaştıran restaurant bölümü, hemen karşı tarafta deniz manzarası eşliğinde çay ve kahvenizi yudumlayarak gezintiyi taçlandırabilirsiniz.
Florya Atatürk Ormanı

Florya Atatürk Ormanı: 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından buranın ağaçlandırılması emredilmiştir. Orman, bölgeyi toprak kayması, rüzgâr ve fırtına gibi doğal afetlerden koruma amaçlı ağaçlandırılmıştır. Şenlikköy ile Basınköy arası uzanan orman, bölge halkının spor, eğlence ve dinlenme ihtiyacını karşılıyor.
Yeşilköy Pazarı

Yeşilköy Pazarı: Günümüzde sayıları ve ziyaretçileri olukça fazla olan ve halk arasında “Sosyete Pazarı” ve “Halk Pazarı” olarak bilinen pazarlardan Yeşilköy Pazarındayız. Ucuz ve kaliteli ürün arayışında olanların uğrak adreslerinden biri olan pazarda kıyafetten takıya, makyaj malzemesinden gözlüğe kadar pek çok ürüne ulaşmanız mümkün.
Yeşilköy Sahil Parkı

Yeşilköy Sahil Parkı: Bakırköy’de dinlenmek ve temiz hava almak için sahil yürüyüşü de yapılabilir. Kafe, restoran ve çay bahçelerine ev sahipliği yapan sahil park, ağaçlarla çevrili yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla doğa havası almanızı sağlıyor.
Bakırköy Botanik Parkı
Bakırköy Botanik Parkı: Botanik Parkların amacı, insanların bitkiler hakkında temel bilgileri öğrenebilmesine yardımcı olmaktır. Bakırköy Botanik Parkı’nın içindeki bitkilerin 262 bin 500 adet civarı olduğu belirtiliyor. Parkın içerisinde; Tematik Bahçeler, Çocuk Oyun Alanları ve Doğal bir gölet barındırıyor.
Zuhurat Baba Türbesi

Zuhurat Baba Türbesi: İstanbul’un fethini gerçekleştiren orduda Saka olarak vazife gören bir Allah dostudur. Tarihi kaynaklarda yer edinen bilgiye göre Zuhurat Baba, Bizans tarafından su kaynaklarına atılan zehir nedeniyle susuz kalan Osmanlı ordusunun kırıldığı bir zamanda aniden ortaya çıkmıştır. Bu nedenle de askerler tarafından kendisine Zuhurat Baba diye seslenilmiştir. Fetih sırasında şehit olduğu yere defnedilen Zuhurat Baba’nın türbesi her Cuma ve Ramazan ayı boyunca ziyarete açık tutuluyor.
Ermeni Kilisesi

Ermeni Kilisesi: Osmanlı’da Barut imalatı yapan bir fabrikada çalışan Ermeni işçiler adına yaptırılan kilise, Zeytinlik mahallesinde yer alıyor. Kilisenin tarihinin eski olmasından dolayı ziyaret edilmesinde fayda olabilir. En azından Ermeni kilise mimarisini merak edenler için ilginç bir mimari yapı olabilir. Kilise, halen aktif ve Ortodoks kişiler tarafından Pazar ayinleri yapılıyor. Kilise, hafta içi ve hafta sonu açıktır.
Sinir Hastalıkları Müzesi

Sinir Hastalıkları Müzesi: Yüz yıldan fazla bir geçmişi bulunan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi, tüm geçmişini gün yüzüne çıkarıyor. Hastanenin yüz yılı aşkın tarihi kronolojik bir sıralamayla ziyaretçilerin bilgisine sunuluyor. Oldukça değişik sinir hastalıkları hakkında bilgi, görsel ve videoların da yer aldığı müze hafta içi açıktır.
Bakırköy Lunapark

Bakırköy Lunapark: Bakırköy Lunapark Birçok İstanbullunun bildiği ve her cumartesi muhakkak uğramaktan kendini alamadığı merkezi bir konumdadır. Parkın içerisinde çok alternatifiniz yok. Dönme dolap balerin gondol çarpışan arabalar ve minik bir tren ile günümü eğlenmeye adarım diyorsanız ulaşımı gayet rahat bu parkı tercih edebilirsiniz.
Ve son olarak Bakırköy gezilecek yerler sizi kesmediyse şöyle bir İstanbul turuna çıkmak isterseniz; İstanbul gezilecek yerler için oluşturduğumuz listeye de mutlaka bir göz atmanızı öneririm. Başka bir gezide görüşmek üzere kendinize iyi bakın. :)
Bakırköy’e Nasıl Gidilir?
Bakırköy’e gitmek için denizyolu veya karayolu tercih edilebilir. Kadıköy veya Bostancı’dan Bakırköy iskelesine seferler düzenleniyor. Mecidiyeköy’den metrobüs kullanarak da Bakırköy’e ulaşabilirsiniz. Özel aracı bulunanlar ise, E-5 üzerinden Bakırköy’e gelebilir. Ayrıca, Taksim ve Şişli’den de otobüs veya minibüsle Bakırköy’e ulaşmanız mümkündür.