Prens Adalar – İstanbul Adaları Gezilecek Yerler
İstanbul’a yakın adalar olarak bilinen Prens Adaları, İstanbul adaları olarak da isimlendirilen bu 5 büyük adayı ( Büyükada – Heybeliada – Burgazada – Kınalıada – Sedef Adası) sizler için inceledik. İstanbul adalar gezilecek yerleri yanı sıra piknik alanları, plajları ve görülmesi gereken yerlerini bir bir listeledik.
Prens Adalar – İstanbul Adaları Gezilecek Yerler
Prens Adaları’nın adı, Doğu Roma İmparatorluğundan gelmekte. Belgelenen bu kaynaklara göre, bu tarih de sadece sürgün yeri olarak kullanılan bölgelerin, özellikle kral ve imparator ailesinden birçok kişinin, bu adalara sürüldüğü, sürgün edildiği ve manastırlara hapsedildiği. Sürgün edilenler kral ve imparator ailelerinden olduğu için bu adalara zamanla “Prens adaları” ismi verildi.
1- Büyükada
Prens Adaları olarak bilinen ve İstanbul’a vapur seyahati ile gidilebilen adalara arasında en büyüğüdür. Ada’da resmi araçlar hariç motorlu taşıt kullanımı yasaktır. Ulaşım fayton veya bisiklet ile yapılmaktadır. Ada’da toplam 3 farklı tepe vardır ve bu tepelerde kiliseler bulunur.
Ada’da başta Aya Yorgi Kilisesi, Meryem Ana Yetimhanesi, Reşat Nuri Güntekin Müze Evi olmak üzere gezilebilecek pek çok alana sahiptir.
Ada’da Bisiklet Turu, Yürüyüş, Fayton Gezisi, Fotoğrafçılık, Piknik & Mangal gibi pek çok aktivite olanağı mevcuttur.
Konaklama seçeneğinin oldukça fazla olduğu Ada’da bütçenize uygun bir otel bulacağınızdan şüpheniz olmasın.
Büyükada Gezilecek Yerler, Konaklama Fiyatları, Yeme-İçme, Fayton Fiyatları, Bisiklet Kiralama Fiyatları ve daha fazlası için Büyükada Makalemize göz atabilirsiniz.
Büyükada’da Naki Bey Plajı başta olmak üzere denize girebileceğiniz 7 tane plaj bulunmaktadır. Plajlara Giriş Ücretleri, Ulaşım bilgileri ve daha fazlası için Büyükada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.
2- Heybeliada
Büyükada’dan sonra en büyük 2. Adadır. Burada yaşayanlar adaya “Halki” ismi ile hitap etmektedirler.
Deniz Lisesi ve Sanatoryumu başta olmak üzere pek çok tarihi yapısı vardır. Bu yapıları gezerken adanın tarihini hakkında da oldukça fazla bilgi edinebilirsiniz.
Ada’da Bisiklet Turu, Yürüyüş, Fayton Gezisi, Fotoğrafçılık, Piknik & Mangal gibi pek çok aktivite olanağı mevcuttur.
Konaklama seçeneğinin oldukça fazla olduğu Ada’da bütçenize uygun bir otel rahatlıkla bulabilirsiniz.
Heybeliada Gezilecek Yerler, Konaklama Fiyatları, Yeme-İçme, Fayton Fiyatları, Bisiklet Kiralama Fiyatları ve daha fazlası için Heybeliada Makalemize göz atabilirsiniz.
Heybeliada’da Aqua Green Beach başta olmak üzere denize girebileceğiniz 5 tane plaj bulunmaktadır. Plajlara Giriş Ücretleri, Ulaşım bilgileri ve daha fazlası için Heybeliada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.
3- Burgazada
İstanbul ‘ un 3. büyük adası olan Burgazada’nın görümü yuvarlaktır. Adada bulunan en yüksek tepe “Bayrak Tepesi”dir. Kızılçam ormanları ile kaplı adaya Yunanca ’da kale/burç anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adı verilmiştir.
Kalpazankaya ve Bayrak Tepe gibi pek çok gezilecek yeri vardır.
Ada’da Bisiklet Turu, Yürüyüş, Fayton Gezisi, Fotoğrafçılık, Piknik & Mangal gibi pek çok aktivite olanağı mevcuttur.
Konaklama seçeneği oldukça sınırlıdır. Bu konuda 3 işletme hizmet vermektedir.
Burgazada Gezilecek Yerler, Konaklama Fiyatları, Yeme-İçme, Fayton Fiyatları, Bisiklet Kiralama Fiyatları ve daha fazlası için Burgazada Makalemize göz atabilirsiniz.
Burgazada’da Kalpazankaya Plajı başta olmak üzere denize girebileceğiniz 4 tane plaj bulunmaktadır. Plajlara Giriş Ücretleri, Ulaşım bilgileri ve daha fazlası için Burgazada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.
4- Kınalıada
Kınalı Ada, adını makilerin, uzaktan görünüşünü kızıl renkli olmasından dolayı almıştır. Eski isimleri Proti ve Akoni olan bölgenin şehre yakın konumu Bizans döneminde sürgün adası olarak kullanılmasına neden olmuştur.
Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Hristo Tepesi olmak üzere 3 tane tepesi bulunur.
Kınalıada’da fayton bulunmamaktadır.
Dönüşüm Manastırı ve Rum Ortodoks – Panayia Kilisesi başta olmak üzere gezilecek önemli yerleri vardır.
Ada’da Bisiklet Turu, Yürüyüş, Fotoğrafçılık, Piknik & Mangal gibi pek çok aktivite olanağı mevcuttur.
Konaklama seçeneği sınırlı olsa da bu konuda pansiyonlar imdada yetişmektedirler.
Kınalıada Gezilecek Yerler, Konaklama Fiyatları, Yeme-İçme, Bisiklet Kiralama Fiyatları ve daha fazlası için Kınalıada Makalemize göz atabilirsiniz.
Kınalıada’da Ayazma Kamo’s Beach başta olmak üzere denize girebileceğiniz 4 tane plaj bulunmaktadır. Plajlara Giriş Ücretleri, Ulaşım bilgileri ve daha fazlası için Kınalıada Plajları makalemize göz atabilirsiniz.
5- Sedef Adası
Ada zaman zaman sürgün yeri olarak kullanılmıştır. Ada tarihinin en önemli sürgünlerinden biri miladi 857 yılında adaya gönderilen Patrik İgnatios’ tur. Yaklaşık 10 sene boyunca çeşitli işkenceler gören İgnatios 867 de yeniden Patrik seçilmiştir.
Sultan Abdülhamit Adayı 1850 yılında Fethi Ahmet Paşa’ya hediye etmiştir. Pek çok kaynakta da Adanın Paşanın soyundan gelen Esra Bereket ve Mehmet Birgen’e kaldığı yazmaktadır.
Gezilecek önemli bir yeri yoktur. Daha çok sessizlik ve huzur isteyenlerin tercih ettiği bir adadır.
Adada Bisiklet Kiralama ve Fayton Tutma hizmetleri verilmemektedir.
Konaklayabileceğiniz sadece 1 otel mevcuttur.
Sedef Adası Konaklama Fiyatları, Yeme-İçme ve daha fazlası için Sedefadası Makalemize göz atabilirsiniz.
Sedef Adası’nda Club Ada Sedef başta olmak üzere denize girebileceğiniz 3 tane plaj bulunmaktadır. Plajlara Giriş Ücretleri, Ulaşım bilgileri ve daha fazlası için Sedef Adası Plajları makalemize göz atabilirsiniz.