Kaş Plajları ve Koyları (Detaylı Listesi)
Her yıl pek çok yerli ve yabancı turistin tatil için tercihi olan Antalya’nın en güzel beldelerinden birisi olan Kaş’ın mutlaka görülmesi gereken plajlarını sizler için araştırdık.
En güzel kaş plajları ve koyları, giriş ücretleri ve ulaşım bilgilerine bu listemizde ulaşabilirsiniz. Listemizdeki fiyatlar en son: 2023 yılında güncellenmiştir.
Bilgi: Antalya’yı biraz daha gezme fırsatınız varsa; Sizler için oluşturduğumuz Antalya gezilecek yerler listemize bir göz atmanızı öneririm. :)
Mutlaka Görülmesi Gereken Kaş Plajları
Plaj ve koylar hakkında daha detaylı bilgi için de plaj yazı içlerinde bulunan linklere tıklayarak plaj ve koylar hakkında ilgili makalelerimize ulaşabilirsiniz.
1-Patara Plajı
Patara Plajı, Antalya’nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan Gelemiş köyü sınırları içerisinde bulunur. Plaj adını Patara Antik Kenti’nden almaktadır. Yer yer 200-300 metre derinliğe sahip plajın uzunluğu 18 kilometredir.
En önemli özelliği nesli tükenmekte olan Deniz Kaplumbağalarının burada yumurta bıraktıkları ender yerlerden biri olması. Bu sebeple plaj doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır. Kaş plajları arasında burası favorimiz diyebilirim.
Plaj caretta kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olduğu için ziyaret saatleri kısıtlı. 08:00 ile 20:00 arası plajı kullanabilirsiniz. Geri kalan saatler ise kaplumbağalara ait.
Giriş Ücreti (Kişi başı): 300 TL
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): 350 TL
Ulaşım: Fethiye’ye doğru giderken, Kalkan’ı geçtikten 11 km sonra, Patara sapağı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yoldan 6 kilometre içeri girerek önce Gelemiş Köyüne varıyorsunuz. Buradan ister aracınızla isterseniz de 20 dakikalık yürüme ile plaja ulaşabilirsiniz.
2-Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl Plajı, Turkuaz rengi denizi, şeffaf ve temizliği ile içerisinden hiç çıkmak istemeyeceğiniz bir güzelliğe sahip. En büyük özelliği ise, denizin içerisinde bulunan soğuk su kaynağıdır. Bu kaynak en kavurucu Antalya sıcağında bile denizin soğuk olmasını sağlar. Yaklaşık 800 – 1000 kişiyi ağırlayabilen plajda yeme / içme hizmeti veren özel işletmeler bulunmaktadır. Ayrıca plajın ziyaretçileri için özel otoparkı da bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): Ücretsiz
Ulaşım: Kaş’ın doğusunda bulunan plaj merkeze yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktadır. Ulaşım araç ile sağlanmaktadır. Ama yine de Kaş’ın eşsiz doğal güzelliklerini yürüyerek geze geze gitmek isterseniz ortalama 40-50 dakikada plaja ulaşabilirsiniz.
3-Akçagerme Plajı
Akçagerme Plajı yaklaşık 200 metre uzunluğunda olup küçük çakıl taşlarından oluşan bir kumsala sahiptir. Suyu her daim berrak, temiz ve ılıktır. Sığ bir deniz yapısına sahip olduğundan dolayı çocuklu aileler için de son derece uygundur.
Plajın en önemli özelliği mavi bayrağa sahip olmasıdır. Plaj, denizin ve sahilinin temizliği ile ilk olarak 2010 yılında mavi bayrağı almaya layık görülmüştür. Daha sonra da günümüze kadar bu bayrağı her sene almayı başarmıştır.
Plajın işletmesi Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılmaktadır. Plajda servis hizmetini bu okulun staj yapan öğrencileri vermektedir.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): 300 TL
Ulaşım: Şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca isteyenler taksi ya da yürüyerek plaja ulaşabilirler. Vaktiniz varsa yürüyerek gitmenizi ve doğa ile iç içe olmanın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.
4) İnceboğaz Plajı
İnceboğaz Plajı, Çukurbağ Yarımadası yolu üzerinde bulunur. Yarımadanın en ince noktasında bulunduğu için bu ismi almıştır. İnceboğaz Plajı, çakıl bir kumsala sahip olması nedeniyle plaj ayakkabılarınız ile gelmeniz tavsiye edilir. Açık denize bakması dolayısıyla zaman zaman rüzgârlı ve dalgalı olabilmektedir. Ama bu dalga ve rüzgâr gözünüzü korkutmasın suyu oldukça sığdır. Sığ suyu ile özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj olma özelliğini taşır.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): 300 TL
Ulaşım: Şehir merkezine yakın konumda bulunmasından dolayı yürüyerek rahatça ulaşılabilecek bir konumdadır. Yol boyunca doğal güzellikler ve ada manzarası ile huzur dolu bir yürüyüş yapma olanağı sağlamaktadır. İsterseniz de merkezden kalkan minibüsleri kullanarak yaklaşık 8-10 dakikalık bir yolculuktan sonra plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.
5) Seyrek Çakıl Plajı
Ünlü Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı olarak ilçeye gelen konukları ağırlamaktadır. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler 200-300 metre uzaklıktaki Kaputaş Plajı’na gitmeyi tercih ettiği için plaja daha civar köy ve mahallelerde yaşayan yöre halkı geliyor. Hafta sonları oldukça kalabalık olan plaj hafta içleri nispeten daha sakin oluyor.
Beachlerden hoşlanmayanlar için harika bir yer. Doğallığını korumayı başaran ender yerlerden birisi olan Seyrek Çakıl Plajı, turkuaz mavisi suları ile göz kamaştırıyor. Plaj o kadar doğal ki herhangi bir işletme bulunmuyor. Hatta işletmeyi bırakın herhangi bir tuvalet veya duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bile yok.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): Bu hizmetleri alabileceğiniz herhangi bir tesis yok.
Ulaşım: Kaş’a giriş yaptıktan sonra, sahil yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz Seyrek Çakıl Plajı doğal yapısı, turkuaz rengi denizi ve temiz mi temiz suyu ile sizleri bekliyor.
6) Limanağzı Plajı
Kaş plajları arasında denize girilebilecek en güzel yerlerden biri de Limanağzı Koyu’nda yer alan ve aynı isimle anılan Limanağzı Plajı’dır. Plaj, Mavi tur tekneleri ve günübirlik gezi teknelerinin de uğrak noktalarındadır.
Mavi Bayrak ödüllüne sahip olan bu plaj tertemiz denizi ile mutlaka görülmesi ve yüzülmesi gereken bir yer olarak seyahat planlarınız arasında yer alması gereken bir güzelliğe sahip. Karadan ulaşımın oldukça zor olması nedeni ile doğal güzelliğini korumayı başaran ender yerlerden birisi.
Ilık ve dalgasız denizi ile çocuklu ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebiler.
Giriş Ücreti: 3 Farklı işletme bulunuyor. (Bilal’in Yeri, Delos Beach ve Nuri’s Beach)
Bilal’in Yeri: Şezlong ücreti (Kişibaşı): 350 TL (Burada yemek vb. hizmet alırsanız şezlong için ücret ödeminize gerek kalmıyor.)
Delos Beach: Aynı zamanda otel hizmeti veren Delos Oteli de bulunmakta. Otel müşterilerinden şezlong şemsiye için ücret talep etmiyorlar. Sadece plaj için gelenler;
Şezlong ve şemsiye ücreti (Kişibaşı): 350 TL
Nuri’s Beach: Plaja giriş ücreti (Kişibaşı): 320 TL (Ücrete şezlong ve şemsiye dahil)
Ulaşım: Gün içinde yarım saatte bir kalkan tekneler ile ortalama 15-20 dakikada plaja ulaşım sağlanmaktadır. Teknelerle gidiş dönüş ücreti kişi başı 150 TL
7) Kaputaş Plajı
Kaş plajları denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri.. El değmemiş doğal bir güzelliğe sahip olan Kaputaş Plajı her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Plajı bu kadar ayrıcalıklı kılan özellikleri ise; bir kanyon ağzı plajı olması, tertemiz ve turkuaz rengi denizi ve birinci dereceden sit alanı olması nedeniyle el değmemiş doğal bir güzelliğe sahip olması. Denizin renginin bu derece büyüleyici bir turkuaza dönüşmesinin nedenini de deniz altında kaynayan doğal su kaynakları ile dağlardan gelen saf doğal suyun buluşması olarak açıklayabiliriz.
Adını aldığı Kaputaş Kanyonu’nun çıkış istikametinde yer almaktadır. Kanyon istikametinden gelen suyun kumların altından süzülerek denize ulaşması sonucu oluşan plaja coğrafi bir terim ile “kanyon ağzı plajı” denilmektedir.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): 350 TL
Ulaşım: Kaş ve Kalkan arasında bulunan plaja özel araçla gelmek isteyenlere; Kaş merkezden 20 dakika, kalkan merkezden 10 dakika, Fethiye’den 1 saat, Antalya merkezden ise 3 saatlik bir yolculuk sonucunda buraya ulaşabileceklerini söyleyebiliriz.
Bir diğer alternatif yol da Tur tekneleri. Antalya ve civarındaki pek çok bölgeden özel tur tekneleri plaja günübirlik turlar düzenlemektedir. Bu şirketlere ait tekneler ile de plaja ulaşabilirsiniz.
8) Hidayetin Koyu
Adını daha öne burada yaşamış olan Hidayet adında bir adamdan alan Hidayetin Koyu, 2015 yılında yapılan tesis ile Kaş’ta denize girilebilecek plajlardan biri konumuna gelmiştir. Otel, restoran ve beach olmak üzere toplam 3 farklı konsepte hizmet vermekte olan tesistin Beachkısmında duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçları giderebilmek için alanlar bulunmakta.
Koy aslında bir kumsala sahip değil. Genellikle kayalıklardan oluşmuş. Bu kayalıklardan da denize girilebilmekte.
Giriş Ücreti: Yok
Şezlong ve Şemsiye: (Her ikisi): 320 TL
Ulaşım: Çukurbağ Yarımadası’nın ortasından geçen kavşağa gelmeden önce karşınıza çıkacak olan Hamarat Pansiyon’un hemen arasından sola doğru inildiğinde ulaşılmaktadır.
9) Asmaaltı Plajı
Merkezdeki limanın tam yanında bulunan Asmaaltı, denize girilebilecek en yakın nokta. Kayalıklar üzerine kalas zeminlere kurulu vaziyette 2-3 tane yan yana tesis bulunuyor. Tesisleri kullanarak plajı kullanabilirsiniz.
10) Fakdere Koyu
Uluburun ile Çoban Burnu arasındaki koyun kuzeydoğu köşesinde bulunan adanın arkasındadır. Dip yapısı kumdur ve demir tutar. Bu yüzden koyda pek çok özel yat görmeniz mümkündür.
Plajın doğu tarafında özel bir tesis bulunur. İsterseniz burada yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Fiyatlar Kaş plajları ortalamasında.
Koya Okçuöldüğü köyünden Kaş’a bağlar. Ufak patikadan ulaşılan tepelerde mola vererek güzel görüntüler elde edebilirsiniz.
11) Fırnaz Koyu
Kalkan’a 4 km uzaklıkta olan Yeşilköy beldesine bağlı olan Fırnaz Koyu, turkuaz renkli denizi, akvaryum gibi berrak yapısı ile mavi yolculukların vazgeçilmez durağıdır. Koyda bulunan küçük plajda insanı gençleştirdiğine inanılan çamur ile Çamur banyosu yapabilirsiniz.
Çevresi yamaçlarla çevrili olan Fırnaz Koyu’na Kalkan’dan kalkan tur tekneleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kaş plajları için derlediğimiz listenin sonuna geldik. Umarım işinize yarayacak güzel bilgiler paylaşmışızdır. Bir başka yazıda görüşmek üzere kendinize iyi bakın. :)