Muğla, ülkemizin en turistik ve doğal olarak en çok tercih edilen tatil şehirlerinden biri. Evet; Muğla denildiğinde akla ilk olarak Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça ve Dalaman geliyor. Ancak özellikle Haziran – Temmuz ve Ağustos dönemlerindeki aşırı yoğunluk bazı kişilerin alternatiflere yönelmesine neden olabiliyor. Diğer bölgelerle kıyaslandığında daha sessiz sakin yerler de var elbette. Biz de bu rehberimizde Muğla’nın az bilinen koylarını listeliyoruz.
Muğla’daki konaklama seçenekleri için Muğla otelleri sayfasına bakabilir; tesis türü seçenekleriyle filtreleme yapabilir ve size en uygun otellerin listelenmesini sağlayabilirsiniz.
Kargıcak Koyu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Kargıcak Koyu, bölgedeki sakin ve sessiz noktalardan birisi. Bunun nedeni aslında yolların taşlık olması. Ancak özel aracınızda bu koya ulaştığınızda değdiğini fark edeceksiniz. Zira arkanızda orman ve önümüzde tertemiz bir deniz. Plaj ve deniz taşlık, aynı zamanda deniz kestaneleri de var. Dolayısıyla deniz ayakkabısı giymekte yarar var. Öte yandan gözlükle dalış yaparak farklı türdeki balıkları izleyebilirsiniz.
Bördübet Koyu
Marmaris’teki Bördübet Koyu’nu ilk kez duymuş olmanız muhtemel. Çünkü yolların virajlı olması sebebiyle bu bölge pek de tercih edilmiyor. Ama hem sakin olması hem de denizin güzelliği bu koyun ‘uğramaya değer’ listesine girmesini sağlıyor.
Kumlubük Koyu
Amos Koyu ve Antik Kenti’ne çok yakın bir konumda olan Kumlubük Koyu, caretta carettaların da yumurtlarığı bir koy ve plaj. Bölgedeki işletme ve tesislerdeki olanaklar kısıtlı. Yüzmenin yanı sıra dalış yapabilir ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.
Armella Koyu
Muğla’nın belki de en güzel koylarından birisi olan Armella Koyu, karadan ulaşımı olmayan bir yer. Yani sabah saatlerinde kalkan günübirlik turlardan birini seçip buraya ancak o şekilde gelebilirsiniz. Dağların arasında kalması ve tertemiz suyu sakin bir gün için gereken tüm şartları sağlıyor…
Amos Koyu
Amos Koyu genelde sunduğu manzarası sebebiyle drone fotoğrafçılarının gözde noktası. Amos Antik Kenti’nin hemen yanında olması fotoğraflara tarihi açıdan bir güzellik katıyor. Taşlık sahilinden denize girmeye başlayıp bir 7-8 metre ilerlediğinizde derinlik artıyor.
Arpabükü Koyu
Doğal güzelliklerin yanında huzurlu ve sakin şekilde kaliteli zaman geçirmenizi sağlayan Arpabükü Koyu aslında Çökertme Köyü içerisinde yer alıyor. Burası da Muğla’nın Milas ilçesine bağlı. Yaklaşık 7 kilometrelik patika yolu aracınızla tırmandıktan ve iniş çıkışları tamamladıktan sonra kaynak sularıyla denizin birleştiği Arpabükü Koyu’na ulaşıyorsunuz. Deniz taşlık, bu yüzden yanınıza deniz ayakkabılarınızı almayı unutmayın.
Haydar Koyu
Karadan doğrudan ulaşım sağlayabileceğiniz diğer bir Muğla koyu ise Haydar Koyu. Turkuaz renkli tertemiz ve sığ bir deniz, adeta Salda Gölü’nü hatırlatıyor. Genellikle kamp yapan ya da karavanla gezintiye çıkanların tercihi bu koydan yana oluyor. Bazı durumlarda hava rüzgarlı olduğunda deniz dalgalı olabiliyor; bunu da hatırlatmakta yarar var.
Kızlan Gereme Koyu
Ege ve Akdeniz’in buluştuğu Datça’ya gidelim şimdi de… Kızlan Gereme Koyu, tertemiz ve berrak sularının yanı sıra sakinliğiyle de epey dikkat çekici. Deniz taşlık ama deniz ayakkabısıyla girdiğinizde hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Ayrıca orman yolunu tercih etmek yerine köyün içinden geçmenizde yarar var.
Gemile Koyu
Gemile Koyu, cüzi bir ücretle giriş yapabileceğiniz güzel bir koy. Kayalıkların bulunduğu bölgeden doğrudan denize atlayabilirsiniz. Bu koyun en önemli avantajı kamp alanı barındırıyor olması. Böylece kendi çadırınızı gelip kurulabilir ve keyfinize bakabilirsiniz.
Muğla’da turistik bir noktada, Fethiye’de konaklamak isteyenlerin Fethiye otelleri sayfasına bakmasında yarar var. Aynı zamanda kalabalık grup halinde ya da ailecek tatile çıkacaklar da Fethiye kiralık villa sayfasına göz atabilirler.