İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek En Güzel 55 Yer (2024 Güncel Liste)
Türkiye’nin en güzel şehirlerinin biri olan İstanbul, her iki yakasında da gezilecek eşsiz yerlere sahip. Özellikle Anadolu Yakası’nda bulunan tarihi ve doğal güzellikler ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran İstanbul, ağırladığı milyonlarca turist ile de ön plana çıkıyor.
Kısa bilgi: İstanbul’u baştan aşağıya gezmek isterseniz İstanbul’da gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemizi mutlaka görmelisiniz.
Siz de Anadolu Yakasında görülecek yerler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Şimdi gelin 2024 yılına göre güncel olarak hazırlanmış İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listemiz sizlerle. :)
1. Kız Kulesi
Üsküdar’da yer alan Kız Kulesi, Anadolu Yakası’nın en eşsiz yerlerinden bir tanesidir. Tam karşısında Avrupa Yakası manzarasının yer alması da Kız Kulesi’ni çok daha ilgi çekici bir hale getirir. Kız Kulesi’ne karşı bir sahilde oturarak bu manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Adres: Salacak, Üsküdar Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar/İstanbul
Giriş Saatleri: 09.00-19.00
2. Nakkaştepe Millet Bahçesi
Eşsiz Boğaz manzarası, üç köprüyü’de gören gözetleme yolları ile İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Nakkaştepe Millet Bahçesi. İçerisine göleti, piknik alanları, kafeterya, tenisi, bisiklet ve yürüş yolları ile hafta sonunuzu aileniz ile beraber keyifli hale getirebilirsiniz.
Adres: Kuzguncuk, Pk: 34674 – Üsküdar / İstanbul
Giriş Saatleri: 08:00 – 22:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
3. Çamlıca Tepesi
Çamlıca Tepesi, İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzel manzara sahip yerlerinden bir tanesidir. Çamlıca Tepesi’nde isterseniz eşsiz bir sabah kahvaltısı yapabilir isterseniz de sıcacık bir çay ile Çamlıca Camii manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Adres: Kısıklı, Çamlıca Tepesi, 34692 Üsküdar/İstanbul
Giriş Saatleri: 09.00-00.000
4. Trabzon Parkı
Yeşillikleri ünlü olan Anadolu Yakası’nda ki eşsiz parklardan bir tanesi de Trabzon Parkı’dır. Trabzon’u andıran eşsiz bir görüntüye sahip olan Trabzon Parkı, şehir hayatından bunalan İstanbulluların oldukça talep gösterdiği bir yerdir.
Adres: Ihlamurkuyu, Nevzat Demir Cd., 34771 Ümraniye/İstanbul
Giriş Saatleri: 09.00-22.00
5. Polonezköy Tabiat Parkı
Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy Tabiat Parkı, 3 bin hektarlık alan bir üzerindedir. İstanbul’un en büyük parkı statüsünde yer alan park; koşu, bisiklet, trekking gibi doğa sporlarının sık sık yapıldığı bir yerdir. Parkın içerisinde sarıçam, funda, karayemiş ve gürgen gibi pek çok bitki çeşidine rastlayabilmek mümkündür.
Adres: Polonez, 34986 Beykoz/İstanbul
Giriş Saatler: 08.00-20.00
6. Çinili Cami
İstanbul’un Üsküdar semtinde yer alan Çinili Cami, ismini dünyaca ünlü olan çinilerden alır. 1640 yılında yapılan bu cami, aynı dönemde inşa edilen diğer camilere göre biraz daha küçük bir yapıdadır. Mahpeyker Vali Kösem Sultan tarafından inşa ettirilen caminin avlusunda geniş bir şadırvan yer alır. Şadırvanın hemen bitişinde ise medrese bulunur.
Adres: Validei Atik Allame Caddesi, Çinili Mescit Sk. No:4, 34664 Üsküdar/İstanbul
7. Anadolu Kavağı
Beykoz’da yer alan Anadolu Kavağı, İstanbul Boğazı’nın kuzey kısmında konumlanan bir sahil mahallesidir. Bir balıkçı kasabası olarak bilinen Anadolu Kavağı, İstanbul’a gelen turistlerin yoğun bir şekilde ilgisini çekiyor. Hatta bölgenin, yıl içerisinde nüfusundan 4-5 kat daha fazla turist ağırladığı bilinmektedir.
Adres: 34825 Beykoz/İstanbul
8. Yoros Kalesi
İstanbul’u tepeden seyretmek ve şehre bir kez daha hayran kalmak için tercih edebileceğiniz eşsiz bir yer olan Yoros Kalesi, Marmara Denizi’nin muhteşem görüntüsü ile unutulmaz anlar yaşamanızı sağlıyor. Bölgede sosyal tesisler işletiliyor. Bu tesisleri tercih ederek yemek yiyebilir ya da çay, kahve içebilirsiniz.
Adres: Anadolu Kavağı, Fener Yolu No:5, 34825 Beykoz/İstanbul
Giriş Saatleri: 08.30-23.00
Giriş Ücreti: Yoktur.
9. Beylerbeyi Sarayı
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde konumlanan bir saraydır. Sarkis Balyan tarafından tasarlanan sarayın yapımın 1860 yılında başlanmış ve saray 1865 yılında tamamlanmıştır. Beylerbeyi Sarayı başlarda Sultan Abdulaziz Konukevi olarak kullanılmıştır. Fransa Kraliçesi Eugenie gibi siyasileri ağırlayan sarayda haremlik ve selamlık olmak üzere de iki adet hamam yer alır.
Adres: Beylerbeyi, Abdullahağa Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul
Giriş Saatleri: 09.00-17.00
10. Selimiye Kışlası
Selimiye Kışlası, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. III. Selim zamanında yaptırılan kışla, yeniçeri isyanı sonucunda yıkılan kagir yerine yaptırılmıştır. Bina, dünyaca ünlü mimar Krikor Balyan tarafından tasarlanmıştır.
Adres: Selimiye Mah., Selimiye Kışla Cad. No:21, 34668 Üsküdar/İstanbul
Giriş Saatleri: 10.00-17.00
11. Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul’un en güzel müzelerinden bir tanesidir. 2005 yılında Sunay Akın tarafından Göztepe’de kurulan Oyuncak Müzesi, 300 yıllık oyuncakların dahi yer aldığı eşsiz bir müzedir. 20 yılda 40’tan fazla ülkeyi gezerek topladığı oyuncakları insanların beğenisine sunan Sunay Akın bir çok oyuncağı antikacılardan ve açık artırmalardan satın almıştır. Bu müze sayesinde İstanbul ‘Oyuncak Müzeleri Başkenti’ olarak anılmaya başlanmıştır.
Adres: Göztepe, Göztepe Mah. Ömerpaşa Cad, Doktor Zeki Zeren Sokak No:17, 34730 Kadıköy/İstanbul
Giriş Saatleri: 09.30-18.00
12. Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi, 1985 yılından beri 130 otomobil biriktiren Art Collection Başkanı Cengiz Artam tarafından açılmıştır. Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi olan müze, Çengelköy’de yer alıyor. 1998 yılından beri otomobil severlerinde hizmetinde olan müze, Uluslararası Tarihi Taşıtlar Federasyonu tarafından ülkemizde tanınan ilk müzedir.
Adres: Mehmet Akif Ersoy, Bosna Blv No:79, 34682 Üsküdar/İstanbul
Giriş Saatleri: 10.00-19.00
13. Göztepe 60.Yıl Parkı
Göztepe’nin Bağdaş Caddesi üzerinde bulunan Göztepe 60.Yıl Parkı, tematik bir parktır. Hemen her yaştan insanın rahatlıkla ziyaret edebileceği parkta birbirinden farklı özelliklere ve renklere sahip çiçeklere rastlayabilirsiniz. Ligustrum ağacından oluşturulan semazenler, bir çok çeşitten balığın yer aldığı akvaryumlar, tik ağacından yapılan tekne, lale ve gül bahçeleri ve göleti ile İstanbul’un kalabalığından sıkılanlar için Göztepe 60. Yıl Parkı eşsiz bir yerdir.
Adres: Caddebostan 34728 Kadıköy/İstanbul
14. Küçüksu Kasrı
Sultan I. Mahmut tarafından inşa ettirilen iki katlı ahşap bir binadır. Ancak binanın günümüzde ki sahip olduğu görüntüyü Sultan Abdülmecit zamanında edinmiştir. Binada batı mimarisinin esintilere rastlanma ile birlikte Osmanlı döneminin mimarisine de ufak değinmeler yer alır. Şık demir parmaklıkları, süslemeleri ve Avrupa’dan ithal edilen mobilyaları ile Küçüksu Kasrı mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.
Adres: Göksu, Küçüksu Cd., 34815 Beykoz/İstanbul
Giriş Saatleri: 07.00-19.00
15. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Ataşehir’de bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, metropolden sıkılan kişilerin sık sık tercih ettiği bir yerdir. Biyolojik çeşitlilik açısından son derece gelişmiş olan bahçede 18 yaş üstünde ki kişiler için bitki ressamlığı, bitkisel tasarım ve bahçıvanlık gibi dersler veriliyor.
Adres: Çamlık, 34758 Ataşehir/Ümraniye/İstanbul
Giriş Saatleri: Kasım- Mart ayları arası 09.30-16.00, Nisan-Ekim ayları arası 09.30-18.00
16. Anadolu Hisarı
İstanbul Anadolu Yakası’nda mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Özellikle hafta sonları Anadolu Hisarı’nı karşınıza alarak eşsiz bir kahvaltı yapabilir ve hem hisarın hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul Boğazı’nın en dar alanında yer alan Anadolu Hisarı, güvenlik nedeni ile surlar ile çevrilidir.
Adres: Anadolu Hisarı, Körfez Cd., 34810 Beykoz/İstanbul
17. Kadıköy Barlar Sokağı
İstanbul Avrupa Yakası’nın adeta kalbidir. Gencinden yaşlısına pek çok kişinin buluşma noktası olan sokağın girişinde Rexx Sineması bulunuyor. Rexx Sineması’nı tercih eden pek çok kişi ise Kadıköy Barlar Sokağı’nda vakit geçiriyor. Birbirinden farklı konseptlere sahip barları ve kafeleri ile meşhur olan sokağa giriş tamamen serbesttir. Bu yerlerin tamamı için Kadıköy gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
18. Bağdat Caddesi
İstanbul’un en meşhur caddelerinden bir tanesidir. Hem Anadolu Yakası’nda hem de Avrupa Yakası’nda ikamet eden pek çok kişi Bağdat Caddesi’ni sık sık ziyaret eder. 19.yüzyılda cadde üzerine inşa edilen köşkler ile ilgi çeken cadde, günümüzde son derece kalabalıktır. Caddede kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çok mağaza da yer almaktadır.
19. Mihrabat Korusu
Beykoz ilçesinde bulunan Mihrabat Kasrı’nın yanı başında bulunan Mihrabat Korusu; tabiat parkı özelliği taşır. Yaklaşık 20 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan bu koru; düğün, konser ve toplantı gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yapabiliyor.
Adres: Mihrabat Caddesi No:50 Kanlıca Beykoz / İSTANBUL
Giriş ücreti: Otopark ücreti 80 TL. Kahvaltı ücreti kişi başı 550 TL
20. Haydarpaşa Garı
1. Abdülhamit döneminde inşa edilen ve yaklaşık 2 yılda inşası tamamlanan bu görkemli yapı İstanbul ve Bağdat arasındaki demiryolu hattının başlangıç yeridir. Alman mimarisinden esintiler bulunan bu yapı 2010 yılındaki yangın ile büyük hasar görmüştür. Şimdilerde restorasyonu yapılan Haydarpaşa Garı‘nı mutlaka görmeniz gerekir.
Adres: Rasimpaşa, 34716 Kadıköy/İstanbul
Giriş ücreti: Şu an kapalıdır.
21. Gözdağı Korusu
Deniz seviyesinden yaklaşık 206 metre yükseklikte bulunan Gözdağı Korusu; Pendik ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Pek çok bitki çeşidini sınırları içerisinde bulunduran bu koruda yer alan çay bahçesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Adres: Dumlupınar, Gözdağı Cd No:50, 34896 Pendik/İstanbul
Giriş ücreti: Sabah 08.30 ila Akşam 23.00 saatleri arasında giriş ücretsizdir.
22. Çubuklu Korusu
Beykoz ilçesinde yer alan ve İstanbul’un en güzel tepelerinden bir tanesi üzerine kurulu olan Çubuklu Korusu; Hidiv Kasrı’nı da içerisinde barındırır. Denizin hemen yanı başında bulunan bu koru gerçekten görülmeye değer bir lokasyon olmayı başarır.
Adres: Çubuklu Korusu, Çubuklu Cd. No:32, 34805 Beykoz/İstanbul
Giriş ücreti: Sabah 09.00 ila Akşam 23.00 arasında giriş ücretsizdir.
23. Hababam Sınıfı Müzesi
Yeşilçam’ın en başarılı yapımlarından biri olan Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Müzenin içerisini gezdikçe filmdeki kareler gözünüzün önüne geliyor.
Adres: Barbaros Mahallesi, Tophanelioğlu Cd. No:72 – Üsküdar / İstanbul
24. Fethi Paşa Korusu
İstanbul’u, boğazı, denizden geçen vapurları Anadolu yakasından izlemek isteyenler için vazgeçilmez bir duraktır Fethi Paşa Korusu. Tarihi yapısının yanı sıra her mevsim yeşil korusu ve yazları erguvan kokusu ile dopdolu bir doğa şenliği sunuyor.
Adres : Kuzguncuk Mah. Paşa Limanı Cad. Nacak Sk. No:6 – Üsküdar / İstanbul
25. Fatih Korusu Tabiat Parkı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne en yakın yerden, böylesine yeşil bir doğa harikası içerisinden doyamayacağınız bir İstanbul manzarasına sahip olmak için tek yapmanız gereken; rotanızı Fatih Korusu Tabiat Parkı‘na çevirmek.
Adres: Kavacık, 34810 – Beykoz/İstanbul
Giriş ücreti: Dernek adına hizmet verdiği için giriş ücreti yoktur.
26. Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi
Ailece harika vakit geçireceğiniz, sualtı dünyasını yakından görüp inceleyebileceğiniz, Türkiye’nin en büyük sualtı hayvanat bahçesi Emaar Akvaryum, 20 bin kadar hayvana ev sahipliği yapıyor. En ünlü canlı türleri ise kral timsahlar, su samuru ve penguenler.
Adres: Ünalan Mahallesi, Ayazma Cd. No:78, 34700 – Üsküdar
27. Ümraniye Millet Bahçesi
İstanbul’un yoğunluğunda solumak için birebir. Modern ve temiz bir yapıya sahip olan Ümraniye Millet Bahçesi, şehirde doğanın içinde vakit geçirmek isteyenler için ideal. Çocuk oyun alanlarından, spor sahalarına kadar her şey mevcut.
28. Çamlıca Sosyal Tesisleri
Çamlıca Tepesi, İstanbul’un en yüksek noktalarından biri olarak bilinir. Çamlıca Sosyal Tesisleri de tam bu tepe üzerinde, şehrin kalbinde, ancak onun gürültüsünden uzakta konumlanmıştır. İstanbul’u kuşbakışı görmek isteyenler için burası adeta bir gözlem noktasıdır.
29. Mimar Sinan Kent Ormanı
İstanbul’un oksijen deposu desek yeridir. Yemyeşil ağaçları, dinlendirici atmosferiyle Mimar Sinan Kent Ormanı, doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere eşsiz bir rota sunuyor. Aileniz ile beraber piknik yapmak, ata binmek veya kahvaltı yapmak isterseniz burası tam size göre.
30. Darlık Barajı Kamp Alanı
Şehir gürültüsünden uzaklaşmak, çadırınızı kurup yıldızların altında bir gece geçirmek istiyorsanız Darlık Barajı Kamp Alanı tam size göre. Hem kampçılığın tadını çıkarabilir hem de barajın manzarasının keyfini sürebilirsiniz.
31. Elmasburnu Tabiat Parkı
Karşılaştığınız her ağaçta, her çiçekte doğanın mucizesini hissedeceğiniz bir park. Elmasburnu Tabiat Parkı özellikle piknik yapmayı sevenler için oldukça uygun bir alan. Burası ayrıca denize sıfır nokta olduğu için isterseniz yaz aylarında kum ile kaplı plajlarından denize girebilirsiniz.
32. Moda İskele Kütüphanesi
Kadıköy’de denizin hemen yanı başında, tarihi bir atmosferde kitap okumanın keyfi bir başka. Moda İskele Kütüphanesi bir diğer adı ile Kadıköy Kütüphanesi İstanbul’un hüzünlü melteminde bir kahve eşliğinde kitabınızı okumanın tadını çıkarın. Daha fazla Deniz Manzaralı Kütüphane keşfetmek isterseniz sizi şöyle alalım.
33. Aydos Kalesi
Tarihle doğanın harmanlandığı bu mekanda, İstanbul’un panoramik manzarasına hakim bir tepeden şehri izlemek gerçekten eşsiz bir deneyim. Aydos Kalesi, Bizans döneminden kalan ve tarih boyunca pek çok savaşa, kuşatmaya tanıklık etmiş tarihi bir yapıdır. Ancak bu kale, sadece tarihi zenginliği ile değil, aynı zamanda sunduğu panoramik İstanbul manzarasıyla da ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.
34. Validebağ Korusu
Anadolu Yakası’nın Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu, şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için adeta bir cennettir. Koru, adını Osmanlı dönemindeki valide sultanlardan almaktadır. Ayrıca içerisinde Hababam Sınıfı Müzesi de barındıran bu güzel koruyu mutlaka ziyaret etmelisiniz.
35. Sadullah Paşa Yalısı
Boğaz’ın serin sularının kıyısında, tarihle doğanın kucaklaştığı nadide mekanlardan biri de Sadullah Paşa Yalısı’dır. İstanbul’un yalı kültürünü en iyi yansıtan bu yapı, hem mimari güzellikleriyle hem de içinde barındırdığı tarihle ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarır.
36. Tuzla Şelale Eğitim Parkı
Şehrin karmaşasından uzaklaşmak için huzurlu bir mola yeri. Çocuklar için eğitici aktivitelerin bulunduğu bu parkta, ailece kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Tuzla Şelale Eğitim Parkı içerisinde çocuklar için, yüzme havuzu, buz pisti gibi çeşitli aktivite alanları da mevcut.
37. Viaport Asia Outlet Alışveriş Merkezi
Alışveriş yaparken aynı zamanda farklı lezzetleri denemek isteyenler için çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Modern mimarisi ve geniş mağaza seçenekleriyle Viaport AVM içerisinde alışverişinizi renklendirebilirsiniz.
38. Pendik Millet Bahçesi
Çok büyük bir alana yapılmış yemyeşil bir bahçede vakit geçirmek istiyorsanız Pendik Millet Bahçesi’ni mutlaka ziyaret edin. Çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için ise spor sahaları mevcut. Ayrıca Pendik’te gezilecek yerler için daha fazla seçenek arıyorsanız bu yazımız tam size göre.
39. Saklı Göl Şile
İstanbul’un bu saklı cennetinde, gölün etrafında yürüyüş yapabilir, piknik alanlarında dostlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Saklı Göl Şile özel bir firma tarafından işletilen bu yerde kahvaltı, mangal ve akşam yemekleri için çok güzel yerler mevcut.
40. Kemal Tahir Kütüphanesi
Kemal Tahir, Türk edebiyatının en değerli yazarlarından biridir. Onun adını taşıyan bu kütüphane, yalnızca onun eserlerini değil, aynı zamanda birçok değerli kitabı da okurla buluşturuyor. Ancak burası sadece kitapların bulunduğu bir yer değil; aynı zamanda bir bilgi merkezi, bir kültür elçisi.
41. Kidzania
Dünyanın 21 ülkesinde pek çok şehirde faaliyet gösteren ve çocukların eğlenmesi adına pek çok imkana sahip Kidzania; iyi vakit geçirmek adına Anadolu yakasında yer alan mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır.
Adres: Acıbadem, Çeçen Sokağı No:25A, 34660 Üsküdar/İstanbul
42. Büyükada
Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, Anadolu Yakası’nda gezilebilecek en güzel yerlerden bir tanesidir. Tarihi yerleri, plajları, müzeleri ve tepeleri ile adeta eşsiz bir deneyim sunan Büyükada’da; Rum Yetimhanesi, Hamidiye Camii, Prens Koyu, Adakule, Meryem Ana Kilisesi, Müslüman Mezarlığı ve Reşat Nuri Güntekin’in evi gibi yerleri gezebilirsiniz.
43. Heybeliada
Anadolu Yakası’nın sakin ve huzurlu mekanlarından bir tanesi olan Heybeliada hem tarihi dokusu hem de yeşilliklerle kaplı alanları ile görenleri kendine hayran bırakmaya yetiyor. Ada sınırları içerisinde bulunan tarihi yapılara gezerek keyifli dakikalar geçirebileceğinizi ifade edebiliriz.
Adres: Heybeliada, Adalar, İstanbul
Giriş: Adaya giriş ücretsizdir, her tarihi yerin ve plajın giriş ücreti farklıdır.
44. Kınalıada
Anadolu Yakası’nda bulunan Adalar Bölgesi’ndeki İstanbul’a en yakın olan ada konumundaki Kınalıada; adını Kum taşı uçurumlarındaki kızıllıktan alır. Tarihi yapıları ve çok ünlü Ayazma Plajı ile görülmesi gereken yerler arasında olan Kınalıada’yı mutlaka gezmelisiniz.
Adres: Kınalıada, Adalar, İstanbul
Giriş: Adaya giriş ücretsizdir, her tarihi yerin ve plajın giriş ücreti farklıdır.
45- Uçurtma Müzesi
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Uçurtma Müzesi, 2005 yılından beri misafirlerin ağırlamaya devam ediyor. Uçurtma okulu olarak bilinen atölyelerde çocuklar kendi uçurtmalarına tasarlama şansı elde ediyor. Öte yandan dünyanın ilk uçurtma kütüphanesi de buranın içerisinde bulunduğu için burayı kesinlikle ziyaret etmeniz gerekiyor.
Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Uncular Cad, Bakıcı Sk. No:12, 34672
Giriş: müzeye girişte herhangi bir ücret ödenmiyor. Hafta sonu hariç tüm gün 09.00 ila 17.00 saatleri arası ziyaret edilebiliyor.
46- Madam Martha Koyu
Prens Adaları’nda bulunan Madam Martha Koyu, uzun yıllardan beri denize girmek için ideal noktalardan birisi. Özellikle hafta sonları kalabalık olan bu koy uzun yıllar boyunca da kamp yapmak için kullanıldı. 2017 yılı itibariyle burada kamp yapmak resmi olarak yasaklandı.
Adres: Burgazadası, İstanbul
Giriş: Giriş için herhangi bir ücret ödemeyi ise gerek kalmıyor.
47- Fenerbahçe Parkı
İstanbul’da Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe Parkı, turistlerin uğrak noktalarından birisi oluyor. Yemyeşil bir alan içerisinde bulunan bu Park ismini üzerinde bulunduğu Fenerbahçe Adası’ndan alıyor. Parkın içerisinde toplamda 5 adet safiye ve restoranda bulunuyor. Sakin bir park olması sebebiyle ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi.
Adres: Fenerbahçe, Fener Kalamış Yolu
Giriş: Herhangi bir ücret ödenmiyor.
48- Adalar Müzesi
Prens adalarının en büyüğü olarak bilinen büyük odada bulunan Adalar Müzesi, kültürel ve tarihi zenginlikleri tanıtmayı amaçlıyor. Bu anlamda çağdaş bir kent müzesi olarak karşımıza çıkan Adalar Müzesi, geçmiş ve bugün aydınlatan binlerce belgeye de ışık tutuyor.
Adres: Aya Nikola Mevkii, Büyükada, Adalar
Giriş: Girişlerde belli bir ücret ödemek gerekiyor. Ayrıca 12 yaşın altındaki çocuklardan da ücret alınmıyor. Gruplarda ise indirimli ücret tarifesi uygulanmakta.
49- Hıdiv Kasrı
İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırlarında yer alan Hıdiv Kasrı, İstanbul tarihinin buharla çalışan ilk asansörlerinden birine de içinde barındırıyor. Günümüzde Beykoz’un en dikkat çeken tarihi yapılarından birisi olarak geçiyor.
Adres: Beykoz, Çubuklu sırtı
Giriş: Girişler tamamen ücretsiz.
50- Kuzguncuk Sokakları
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Kuzguncuk, doğal güzellikleri ve tarihi atmosferiler ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Uzun seneler boyunca farklı inançlara ve kültürlere mensup olan insanları bir araya getirmiştir. Rengarenk evleri ve nostalji kokak sokaklarında yürürken buradan çıkmak istemeyeceksiniz.
51- Ağva
İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında yer alan Ağva, ilçe merkezinin yaklaşık 40 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Bu sahil beldesi yerli ve yabancı olmak üzere turistleri ağırlamaktadır. Ormanlarıyla ve Karadeniz’e dönük kumsalları ile birlikte oldukça iyi bir kaçış noktası olmaktadır. Sakin bir ortam sağlamasından dolayı bu sahil beldesi muhakkak ziyaret edilmesi gerekmektedir.
Adres: Şile, İstanbul
Giriş: Plaja girişler ücretsizken, şemsiye ve şezlong için ücret ödenmesi gerekiyor.
52- Dragos Tepesi
İstanbul’un Kartal ve Maltepe ilçelerinin sınırlarında bulunan Dragos Tepesi, manzarası ve tarihi izlerinden dolayı muhakkak görülmesi gerekiyor. Sahil şeridinde bulunan sosyal tesis, restoran ve açık alanı da ayrıca bulunuyor.
Adres: Orhantepe, Turgut Özal Blv.
Giriş: Girişler ise tamamen ücretsizdir.
53- Noya Beach
Kınalıada’da bulunan bir plaj işletmesi olan Noya Beach, İstanbul’da ve çevre illerde yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. Gündüz plaj olarak hizmet veren Beach, akşamları dans ve müzik konseptli partilere de ev sahipliği yapıyor.
Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd.
Giriş: Haftasonu ve hafta içi olmak üzere değişiklik gösteriyor.
54- NakiBey Plajı
NakiBey Plaj Tesisleri, büyükada’da bulunarak 1984 yılından beridir hizmet veriyor. Deniz sığ ve boy seviyesine kadar kumluk. Böylelikle çocuklar için de kolaylıkla yüzebilecek bir ortam oluşturuyor.
Adres: Maden, NakiBey Çıkmazı No:17
Giriş: Giriş için belli bir miktar ücret ödemek gerekiyor.
55. Prens Adaları
İstanbul’daki bir birinden güzel adalara Prens Adaları denilmektedir. Temiz havası, tarihi eser evleri, faytonları ve plajları ile özellikle hafta sonları oldukça talep görmekte. Bu güzel yerler hakkında daha fazla bilgi isterseniz Prens Adaları için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atmanızı öneririm. İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler listemiz sonuna geldik ama zaman içerisinde bu listeyi büyütmeyi düşünüyoruz. Listemize eklenmesini istediğiniz yerler varsa lütfen bunu bize yorum olarak yazın.