Durmadık araştırdık, tarih ve kültürün buluşma noktası olan İstanbul’da gezilecek birbirinden güzel yerler için güncel bir liste hazırlama karar verdik. Belki bazılarını görmüş olabilirsiniz ama İstanbul’da bu kadar çok keşfedilecek yeri bir arada görmemişinizdir. İstanbul’da gezi rehberimiz için, Meydanları, sokakları, tarihi yerleri, müzeleri, parkları ve adaları altını üstüne getirdik. Sizler için İstanbul’un en güzel yerlerini bir araya topladık.
İstanbul’un sokaklarında dolaşırken, Osmanlı’dan Bizans’a, Roma’dan günümüze uzanan geniş bir zaman dilimindeki medeniyetlerin izlerini görebilirsin. Her biri kendi döneminin izlerini taşıyan saraylar, camiler, kiliseler ve müzeler, şehrin sadece bir metropol değil, aynı zamanda canlı bir tarih kitabı olduğunu kanıtlar nitelikte. İstanbul’u keşfetmek, sadece görmekle kalmayıp, aynı zamanda bu tarihi dokuyu hissetmek demektir.
İşte İstanbul’da Gezilecek Yerler Listemiz!
İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerlerini içeren bu listeyi elimizden geldiğince sade ve anlaşılır bir şekilde hazırlama çalıştık. Şehrin en önemli noktalarını içeren bu makalemiz sizlere rehberlik edecek. 2024 yılına uygun olarak hazırladığımız bu gezi listemizde sizlere kolaylık olması açısından yazılarımızı 5 ana başlıkta topladık.
1) İstanbul’daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar
2) İstanbul’daki Müzeler ve Tarihi Yerler
3) İstanbul’daki Parklar ve Mesire Yerleri
5) İstanbul’daki Eğlence Yerleri
6) İstanbul’da Denize Girilecek Yerler
1) İstanbul’daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar
İstanbul, tarihi bir şehir olup, bu tarihle ilgili ilk olarak en popüler turistik yerleri, sokakları, sarayları, camileri, müzeleri, parkları ve bahçeleri içeren doğal ve tarihi birçok destinasyonu ele almak istedik. İstanbul’da görülmesi gereken yerleri, meydanları, ilçeler de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede sizlere sunuyor olacağız.
Galataport İstanbul

Galataport İstanbul: Burası için İstanbul’un en köklü projelerinden bir tanesi desek çokta yanlış bilgi vermiş olmayız sanırım. Yeniden restore edilmesiyle birlikte Karaköy’de 200 yılı aşkın süredir kullanılmayan tarihi bina ve limanlara hayat vermeye başladı. Burada olduğunuz süre boyunca yeni ve eski mimarilerin bir arada nasıl harmanlandığına tanıklık etmiş olacaksınız. Ayrıca Galataport içerisinde; Alışveriş ve kahvaltı yapabileceğiniz bir çok mekanda mevcut. Daha fazla bilgi için ilgili yazının linkine tıklayın.
İlk İzlenimler: Modern mimarisi ve deniz kenarındaki konumu ile Galataport, İstanbul’un yenilenen yüzünü temsil ediyor. Burası, hem tarihi dokuya hem de modern yaşama ev sahipliği yapıyor.
Aktiviteler: Alışveriş, sanat galerilerini ziyaret etme, deniz kenarında yürüyüş yapma ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarma. Karaköy’e kolay ulaşım sağlayan Galataport, toplu taşıma kullanarak kolaylıkla erişilebilir. Ayrıca burada deniz ulaşımı için de seçenekler var. Ayrıca buradaki kafelerde ve restoranlarda Boğaz manzarasının keyfini çıkarın.
Taksim Meydanı

Taksim: Belki eski havası yok ama, İstanbul denilince sokak keyfi çıkartılacak yerlerin başında gelir İstiklal. Tramvayı, eğlence mekanları, Galatasaray Lisesi, kiliseleri ve pasajları ile bir ucundan diğerine yürümekten zevk alacağınız ender yerlerden. Bunun dışında İstiklal Caddesi tarihi pasajları ve bir çok eşsiz hanları ile de meşhurdur.
İlk İzlenimler: Taksim, İstanbul’un en hareketli ve çeşitli bölgelerinden biri. Burası, şehrin kültürel ve sosyal yaşamının kalbi.
Aktiviteler: İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapmak, sokak sanatçılarını izlemek, alışveriş yapmak ve tarihi mekanları keşfetmek. Taksim’e çeşitli toplu taşıma seçenekleri ile ulaşmak mümkün. Metro, otobüs ve tramvay hatları buraya ulaşım sağlıyor. Tarihi Galata Kulesi’ni ve çevresindeki sanat galerilerini ziyaret edin. Ayrıca bölgedeki tarihi kilise ve sinagogları keşfedin.
Beşiktaş Meydanı

Beşiktaş: Merkezi konumu, iskelesi, tarihi köşkleri ile İstanbulluların uğrak semtlerinden biri. Her mevsim yürüyüşün zevkine varılacağı sahilini de eklemezsek haksızlık etmiş oluruz. Bir de Çarşı eşliğinde stada yürümenin heyecanı yok mu:) Kendinizi Beşiktaş’ın sokaklarına bırakın, pişman olmayacaksınız.
İlk İzlenimler: Beşiktaş Meydanı, canlı sokakları ve enerjisiyle dikkat çekiyor. Tarihi ve modern yaşamın iç içe geçtiği bir yer.
Aktiviteler: Beşiktaş Çarşısı’nda alışveriş yapmak, Beşiktaş JK’nın stadyumunu ziyaret etmek, yerel kafelerde oturmak. Beşiktaş’a ulaşım, deniz otobüsü, otobüs ve dolmuş gibi çeşitli yöntemlerle sağlanabilir. Beşiktaş Pazarı’nı ziyaret ederek yerel lezzetleri tatmayı unutmayın. Ayrıca Dolmabahçe Sarayı’na da bir göz atın.
Ortaköy Meydanı

Ortaköy: İstanbul’un eski semtlerinden biridir Ortaköy, farklı kültürlerin karması bir yapıya sahiptir. Türk, Rum, Ermeni ve Yahudi topluluklarının iç içe yaşayabildikleri, kendi kültürlerinden izler bıraktığı Ortaköy, sahili boyunca barındırdığı kafe ve Restoranlarda, kendine özgü pazarıyla yerli ve yabancı misafirlerinin ilgisini oldukça çekmektedir. Özellikle de akşamları boğazın rengarenk ışıklarıyla manzarayı izleyenleri büyülemektedir.
İlk İzlenimler: Ortaköy, Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip. Burası, tarihi yapıları ve bohem atmosferi ile ünlü.
Aktiviteler: Ortaköy Camii’ni ve çevredeki sanat galerilerini ziyaret etmek, Boğaz kenarında yürüyüş yapmak. Ortaköy’e ulaşım genellikle otobüs ve minibüs hatlarıyla sağlanır. Ayrıca yürüyerek de çevredeki bölgelere ulaşım mümkün. Ortaköy kumpirini ve waffle’ını denemeden dönmeyin. Ayrıca, Boğaz’a karşı çay veya kahve içmek için mükemmel bir yer.
Nişantaşı Sokakları

Alışveriş tutkunları için cennet gibi bir yer olan bu bölge, ziyaretçilere sadece alışveriş değil, aynı zamanda benzersiz bir kültür deneyimi de sunuyor. Nişantaşı’nın en ünlü caddelerinden biri olan Abdi İpekçi Caddesi, Prada’dan Louis Vuitton’a, Alexander McQueen’den diğer lüks markalara kadar birçok prestijli mağazaya ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden de sık sık Avrupa’nın en gözde alışveriş bölgeleriyle karşılaştırılıyor. Atiye Sokak ise hem lüks markaların dükkanlarıyla hem de birbirinden şık restoran ve kafeleriyle öne çıkıyor. Nişantaşı ziyaretiniz sırasında tarihi ve mimari güzellikleriyle dikkat çeken Teşvikiye Camii’ni de mutlaka görmelisiniz.
İlk İzlenimler: Nişantaşı, şık mağazaları, lüks restoranları ve sanat galerileriyle ünlü bir semt.
Aktiviteler: Alışveriş yapmak, sanat galerilerini gezmek, şık kafelerde oturmak. Nişantaşı, metro ve otobüs hatlarıyla kolayca ulaşılabilir bir konumda. Özel tasarım mağazalarını ve butikleri ziyaret edin. Ayrıca, bölgedeki tarihi apartmanları ve sokakları keşfedin.
Bebek Sahili ve Sokakları

İstanbul’un en şık ve gözde bölgelerinden biri olan Bebek, benzersiz sahil manzarasıyla hem yerli hem de uluslararası ziyaretçilerin gözdesi. Arnavutköy’den Rumeli Hisarı’na uzanan bu muhteşem semt, gurme lezzetler sunan restoranları ve şık kafeleriyle dikkat çekiyor. Bebek’te bir pazar sabahı, nefis bir kahvaltının ardından sahilde kahvenizi yudumlarken taze deniz havasıyla enerji toplamak mümkün. Sahil boyunca yapılan yürüyüşler, İstanbul’un kalabalığından uzak, huzurlu bir kaçamak sunar. Ve günün yorgunluğunu Bebek Parkı‘ndaki muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde atmak, bu özel semtin sunduğu en güzel deneyimlerden biridir.
İlk İzlenimler: Bebek, Boğaz’ın en güzel semtlerinden biri. Sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları ve yeşil alanlar sunuyor.
Aktiviteler: Sahilde yürüyüş yapmak, yat limanını ziyaret etmek, kafelerde oturmak. Bebek’e ulaşım genellikle otobüs ve özel araçlarla sağlanır. Ayrıca, Boğaz turu yaparak da buraya ulaşılabilir. Bebek’te deniz kenarında kahvaltı yapmayı deneyin. Ayrıca, Bebek Parkı’nda dinlenmek için mükemmel bir yer.
Caddebostan Sahili

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en popüler noktalardan biri olan Caddebostan Sahili, Bağdat Caddesi’ne yakınlığıyla biliniyor. Güneşli bir gün gördüğünde bu sahil, İstanbullular’ın ilk tercihlerinden biri haline geliyor. Deniz kıyısının huzurlu atmosferinde kendi getirdiğin sandalyede ya da serdiğin bir battaniyenin üzerinde dinlenmek, şehrin stresinden uzaklaşmanın en keyifli yollarından biri. İstanbul gezilecek yerler arasında Caddebostan’da sadece dinlenmekle kalmayıp, sabahın erken saatlerinde deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir ya da koşuya çıkabilirsin. Bu sahil aynı zamanda bisiklet ve scooter kullanıcıları için de ideal.
İlk İzlenimler: Caddebostan, geniş sahil şeridi ve yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor. Aileler ve spor yapmayı sevenler için ideal bir yer.
Aktiviteler: Sahilde bisiklet sürmek, paten yapmak, piknik yapmak. Caddebostan’a ulaşım otobüs ve minibüs hatları ile kolaydır. Ayrıca, yakındaki Kadıköy ve Bostancı’dan yürüyerek de ulaşılabilir. Sahildeki spor alanlarını ve çocuk parklarını deneyin. Ayrıca, buradan Adalar manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.
Moda Sahili

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en gözde sahil bölgelerinden biri olan Moda Sahili, Kadıköy’ün kalbinde yer alıyor. Baharın gelişiyle birlikte şehrin sakinleri, soluk almak ve denizin tazeleyici esintisini hissetmek için Moda’ya akın ediyor. Moda Parkı ve Yoğurtçu Parkı, yemyeşil alanları ve oyun parklarıyla ideal bir piknik veya dinlenme mekanı sunuyor. Park ziyaretinizin ardından Moda Sahili’ndeki çimlerde oturarak denizin sakinleştirici dalgalarını izleyebilirsiniz.
Moda’nın sokaklarında dolaşırken, dikkatinizi çekecek olan uzun kuyruklu bir dondurma dükkanı ile karşılaşmanız olası. Bu meşhur dükkan, Dondurmacı Ali Usta’ya ait. Ali Usta’nın sunduğu benzersiz dondurma lezzetlerini tatmadan Moda’dan ayrılmayın. Kültürel bir deneyim için de Barış Manço’nun anısını yaşatan Barış Manço Müzesi’ni ziyaret edebilir, sanatçının müzikal mirasını ve yaşamını yakından inceleyebilirsiniz. İstanbul’daki müzeler arasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken derin anılarla saklı bir yer burası.
İlk İzlenimler: Moda, tarihi dokusu ve bohem ruhu ile bilinen bir semt. Sahili, sakin ve huzurlu bir atmosfer sunuyor.
Aktiviteler: Moda’da sahil boyunca yürüyüş yapmak, tarihi Moda İskelesi’ni ziyaret etmek, kafelerde oturmak. Moda’ya Kadıköy’den kolaylıkla ulaşılabilir. Tramvay ve otobüs hatları buraya hizmet veriyor. Moda’nın tarihi sokaklarında yürüyüş yapın ve buradaki butik dükkanları keşfedin. Ayrıca, Moda Çay Bahçesi’nde Boğaz manzaralı bir çay içmeyi unutmayın.
Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet: Çok uzun yıllar Bizans’ın başkentliğini yapan İstanbul’da imparatorluktan kalma birçok eser bulunuyor. Daha sonra Osmanlılar tarafından 1453’de fethedilen İstanbul’a yaptırılan nadide ve eşsiz eserler, daha zengin bir mirasın günümüze ulaşmasını sağladı. Cami, medrese, hanlar, pazarlar ve kilise gibi değişik tarihi mekanların gezilecek yerler listesinde yer aldığı Sultanahmet meydanında, kültürel anlamda doyum noktasına ulaşabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Sultanahmet, İstanbul’un en tarihi bölgelerinden biri. Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Mavi Cami gibi dünyaca ünlü yapıları barındırıyor.
Aktiviteler: Tarihi mekanları ziyaret etmek, Arkeoloji Müzesi’ni keşfetmek, yerel lezzetleri tatmak. Sultanahmet’e tramvay ve otobüs hatları ile kolayca ulaşılabilir. Ayrıca, burası yürüyüş turları için de popüler bir başlangıç noktasıdır. Geleneksel Türk yemeklerini deneyin ve Kapalıçarşı’da alışveriş yapmayı unutmayın. Ayrıca, Gülhane Parkı’nda bir yürüyüş yapın.
Fatih Meydanı

Fatih: Tarihi yarımada denen ve İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan; Valilik, Büyükşehir belediye başkanlığı, Emniyet müdürlüğü ve Şehrin vergi dairesi gibi kurumların yer alıyor olmasıyla İstanbul’un merkezi sayılan büyük bir ilçedir.
İlk İzlenimler: Fatih, İstanbul’un en tarihi semtlerinden biri. Osmanlı döneminden kalma pek çok yapıyı barındırıyor.
Aktiviteler: Fatih Camii ve çevresindeki tarihi yapıları ziyaret etmek, Kapalıçarşı’da alışveriş yapmak. Fatih’e ulaşım, tramvay ve otobüs hatlarıyla sağlanıyor. Ayrıca, bu bölge yürüyüş turları için de uygun. Fatih’te yerel pazarları ziyaret edin ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görmek için bu bölgede bir tur yapın.
Kuzguncuk Sokakları

Kuzguncuk Sokakları: Tam da böylesine tarih kokan şehre yakışacak bir semt Kuzguncuk. Rengârenk evleri dizilere ev sahipliği yapmaktan adını sıkça duyuruyor. Dar sokaklar, köşkleri, meşhur camileri ile bir hafta sonu kaçamağı için birebir. Siz de fotoğraf makinenizi alıp Kuzguncuk’ta sokak turu yapmayı görülecekler listenize alın.
İlk İzlenimler: Kuzguncuk, renkli evleri ve sakin sokaklarıyla ünlü, bohem bir atmosfere sahip.
Aktiviteler: Tarihi evleri ve sanat atölyelerini ziyaret etmek, yerel kafelerde oturmak. Kuzguncuk’a Üsküdar üzerinden otobüs veya dolmuşla kolayca ulaşılabilir. Kuzguncuk Bostanı’nda bir yürüyüş yapın ve buradaki organik pazarı ziyaret edin. Ayrıca, semtin tarihi sinagog ve kiliselerini keşfedin.
Tarihi Balat Sokakları

Balat Sokakları: Kimine göre eski kimine göre yaşanmışlık dolu Balat sokakları. Osmanlı’nın izleri hala sokaklarındaki yapılarında olduğundan mıdır bilinmez, her an gezilesi gelir. İçinde birçok tarihi yapı bulunmakta. En çok ilgi görenleri ise, Fener Rum Patrikhanesi, Kırmızı Mektep, Stefan Kilisesi, merdivenli yokuşu, dar sokakları, kafeleri ve tarihi evleri… İstanbul’da kışın gezilecek yerler arasına alınması gereken bu sokaklar her mevsim ayrı bir güzel.
İlk İzlenimler: Balat, tarihi yapıları ve dar sokakları ile İstanbul’un en eski semtlerinden biri.
Aktiviteler: Tarihi Yahudi Mahallesi’ni ziyaret etmek, renkli evler arasında yürümek. Balat’a Eminönü ve Karaköy’den kalkan otobüslerle ulaşmak mümkün. Fener ve Balat’ın tarihi mekanlarını keşfedin ve buradaki antika dükkanlarını ziyaret edin.
Kanlıca Sahili

İstanbul’un gastronomik zenginliklerinden söz ederken Kanlıca yoğurdundan bahsetmeden geçmek olmaz. Bu özgün lezzet, Kanlıca’nın sembolü haline gelmiş ve pudra şekeri serpilerek tüketiliyor. Farklı süt türlerinden üretilen bu özel yoğurt, ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Her yıl, yerli ve yabancı birçok turist, bu benzersiz lezzeti deneyimlemek için Kanlıca’ya geliyor. Hele bir de yaz sıcaklarında İstanbul’u keşfettikten sonra bir kâse Kanlıca yoğurduyla serinlemek, enerjinizi anında yeniden kazanmanızı sağlar. Peki, bu autentik yoğurdu en iyi nerede tadabilirsiniz? Kanlıca’nın tarihi atmosferini soluyarak yoğurt keyfi yapmak isterseniz, Tarihi İsmailağa Kahvesi ideal bir tercih olacaktır.
İlk İzlenimler: Kanlıca, Boğaz’ın Anadolu yakasında, yeşillikler içinde saklı, muhteşem bir sahile sahip. Kanlıca yoğurdunu tatmak, sahil boyunca yürüyüş yapmak ve Kanlıca’ya motor ve otobüs hatları ile ulaşmak mümkün. Kanlıca’nın meşhur yoğurdu ve güllü, cevizli pastalarını deneyin. Ayrıca, buradan Anadolu Hisarı’nın manzarasını görebilirsiniz.
Bağdat Caddesi

İstanbul’un Anadolu Yakası’nın en gözde alışveriş ve sosyal yaşam merkezlerinden biri olan Bağdat Caddesi, modern ve dinamik atmosferiyle dikkat çekiyor. İstiklal Caddesi kadar tarihi olmasa da, Bağdat Caddesi kendi başına benzersiz bir cazibe merkezi. Kadıköy’ün bu 14 kilometrelik caddesi, hem ulusal hem de uluslararası markalara ev sahipliği yapıyor. Lüks butiklerden, her bütçeye hitap eden mağazalara; çeşitli mutfaklardan lezzetler sunan restoranlardan kafelere kadar birçok seçenek sunuyor. Caddenin geniş yaya yolları, keyifli bir yürüyüş deneyimi için birebirdir. Hazır buralara kadar gelmişken Ünlü Boğa Heykeli önünde resim çekilmeyi de unutmayın. :)
İlk İzlenimler: Bağdat Caddesi, lüks mağazaları, restoranları ve canlı atmosferi ile ünlü bir alışveriş ve eğlence caddesi.
Aktiviteler: Alışveriş yapmak, kafelerde oturmak, restoranlarda yemek yemek. Bağdat Caddesi’ne Kadıköy ve Bostancı’dan kalkan otobüs ve minibüslerle ulaşabilirsiniz. Caddenin çeşitli bölümlerindeki butik mağazaları ve yerel tasarımcıların dükkanlarını ziyaret edin.
Garipçe

Eğer kahvaltının, Cemal Süreya’nın da dile getirdiği gibi, mutlulukla ilişkili olduğunu düşünüyorsan, İstanbul’da mükemmel bir kahvaltı mekanı önerim var: Sarıyer’e bağlı şirin köy, Garipçe. Temelde bir balıkçı köyü olan bu yer, eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sunduğu kahvaltı opsiyonlarıyla giderek daha popüler hale geliyor. Sarıyer’e sadece 10 kilometre mesafede olan bu köyde, İstanbul deneyimini bir bardak çayla taçlandırmadan dönmemelisin.
Garipçe’de kahvaltının zevkine varabileceğin popüler mekanlardan Aydın Kahvaltı ve Balık Restaurant ile Asma Altı Kahvaltı ve Balık Evi’ni denemelisin. İstanbul’da gezilecek yerler içerisinde denize nazır bir masada uzun ve keyifli bir kahvaltıya ne dersin? Ve tabii, kahvaltı sonrası sıcak bir Türk kahvesiyle günü tamamlamak kesinlikle kaçırılmamalı. Ayrıca, buradaki balık restoranlarında taze balık yiyebilir ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Anadolu Kavağı

İstanbul Anadolu Yakası‘nın huzur dolu köşelerinden Anadolu Kavağı, Beykoz ilçesinin bir parçası olarak dikkat çeker. Özünde bir balıkçı köyü olan bu bölge, yazın sıcak günlerinde hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İstanbullular ise rahat ve sakin bir hafta sonu kaçamağı için bu bölgeyi ve yanı başındaki Poyrazköy’ü tercih ediyorlar.
Bölgenin zirvesinde tarihle iç içe olan Yoros Kalesi’ni bulabilirsiniz. Doğu Roma döneminde, boğazın denetimini sağlamak amacıyla yapılan bu kale, aynı zamanda Ceneviz Kalesi olarak da anılır. Kaleden İstanbul’a kuş bakışı baktığınızda, karşınıza çıkan manzara adeta nefes kesiyor. Anadolu kavağı Kahvaltı yerleri ile de meşhur bir yer olduğunu unutmayın.
İlk İzlenimler: Anadolu Kavağı, Boğaz’ın en kuzey noktasında, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir balıkçı köyü.
Aktiviteler: Yoros Kalesi’ni ziyaret etmek, sahilde balık yemek. Anadolu Kavağı’na Beykoz üzerinden otobüs veya özel araçla ulaşılabilir. Yoros Kalesi’nden Boğaz’ın muhteşem manzarasını izleyin ve köydeki balık restoranlarında lezzetli yemeklerin tadını çıkarın.
Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı, İstanbul Boğazı’nda en dar noktada, Anadolu Hisarı’nın karşısında yükseliyor. Üç devasa kulesiyle, bu stratejik konumu nedeniyle “Boğazkesen” adıyla da anılır. İstanbul’un fethinde bu hisarın kritik bir rol oynamasının ardından, tarihi değeri bir süre göz ardı edilse de, günümüzde ziyaretçilere açık bir müze olarak işlev görüyor. Fetih döneminde kullanılan toplar ve gülleler burada sergilenirken, eşsiz İstanbul manzarasına karşı düzenlenen açık hava konserleriyle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
İlk İzlenimler: Rumeli Hisarı, Boğaz’ın Avrupa yakasında, etkileyici bir Osmanlı kalesi.
Aktiviteler: Kaleyi ziyaret etmek, Boğaz manzarasını izlemek. Rumeli Hisarı’na Beşiktaş ve Sarıyer’den kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz. Kaledeki müzeyi ziyaret edin ve Boğaz’a karşı bir kahve içmeyi unutmayın.
Arnavutköy

Rumelihisarı’ndan Bebek’e uzanan kıyı şeridinde, tarihle iç içe yaşayan bir semt: Arnavutköy. Tarihi dokusu, dar sokaklarıyla sizi büyüleyecek bu yer, farklı kültürlerin izlerini taşıyan mimarisiyle dikkat çeker. Osmanlı döneminden kalma ahşap konakları, sahil boyu sıralanan balıkçı tekneleri, Arnavutköy’ün geçmişten bugüne taşınan zenginliğini gözler önüne serer.
Boğaziçi’nin eşsiz manzarası eşliğinde, deniz ürünlerini tadabileceğiniz restoranlar ve şirin kafeler sizi bekliyor. Arnavutköy’ün tarihi dokusunu daha yakından tanımak isterseniz, Rumeli Kavağı Kilisesi ve Bebek Camii gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Aileniz ve sevdiklerinizle beraber bu bölgede keyifli zaman geçirmek isterseniz Arnavutköy mesire alanları listemize de mutlaka bir göz atın.
İlk İzlenimler: Arnavutköy, tarihi yalıları ve dar sokaklarıyla ünlü, Boğaz’ın en güzel semtlerinden biri.
Aktiviteler: Tarihi yalıları görmek, sahil boyunca yürümek. Arnavutköy’e Beşiktaş ve Sarıyer’den otobüs hatları ile ulaşabilirsiniz. Arnavutköy balıkçılarında taze balık yiyin ve buradaki tarihi yapıları keşfedin.
Bakırköy Sokakları

Bakırköy: Tarihimiz açısından oldukça önemli bir hadiseye de şahitlik eden Bakırköy, İkinci Abdulhamid’in tahtından indirilme hadisesinin yaşandığı yerdir. Gerek tarihi niteliği gerek günümüz modern kültürünün harmanlandığı Bakırköy de gezilecek çok yer var.
İlk İzlenimler: Bakırköy, geniş alışveriş merkezleri, parkları ve canlı sokaklarıyla bilinen bir semt.
Aktiviteler: Alışveriş yapmak, parklarda yürüyüş yapmak, sahil şeridinde bisiklet sürmek. Bakırköy’e metro, tramvay ve otobüs hatlarıyla kolayca ulaşılabilir. Bakırköy’deki alışveriş merkezlerini ziyaret edin ve sahil şeridindeki kafelerde oturun.
Zeytinburnu Meydanı

Zeytinburnu: İstanbul’un en eski semtlerinden ve şimdi ise en yeni gözdelerinden biri. Panorama 1453 Tarihi Müzesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve Yenikapı Mevlevihanesi ile farklı gezilere yelken açmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.
İlk İzlenimler: Zeytinburnu, İstanbul’un en eski sanayi bölgelerinden biri olup, son yıllarda kültürel dönüşüm yaşamıştır.
Aktiviteler: Tarihi yerlerini ziyaret etmek, yerel pazarlarda alışveriş yapmak. Zeytinburnu’na metro, tramvay ve otobüs hatlarıyla ulaşmak mümkün. Zeytinburnu Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere katılın ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret edin.
Kadıköy Meydanı

Kadıköy: Belki boğası meydanında ama gözlerimizi kapadığımızda ilk akla gelen Haydarpaşa Garı tabi ki. Nasıl bir simgedir İstanbul’a. Kadıköy kültür ve sanata verdiği değerle de ön plandadır. Süreyya Opera Binası, Oyuncak Müzesi, Barış Manço Müzesi, birçok kültür merkezi ile İstanbulluları bir araya getirmektedir. Hem sahili hem de yeşili çok olunca semtin her bir köşesi ayrı bir güzel oluyor. Moda, Fenerbahçe, Caddebostan gibi İstanbul’da gezilecek sokakları ile bu güzel semt sizleri bekliyor.
İlk İzlenimler: Kadıköy Meydanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nın en canlı noktalarından biri, sanat, kültür ve eğlencenin buluşma noktası.
Aktiviteler: Bahariye Caddesi’nde alışveriş yapmak, Moda ve Kadıköy’ün tarihi sokaklarında dolaşmak, çeşitli kafe ve restoranlarda zaman geçirmek. Kadıköy’e metrobüs, metro, otobüs ve deniz otobüsü gibi çeşitli toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Kadıköy Balık Pazarı’nı ziyaret edin, yerel lezzetleri deneyin ve Barlar Sokağı’nda eğlenceli bir gece geçirin.
Üsküdar Sahili

Üsküdar: Adı Osmanlı zamanlarından yazılmıştır tarihe. Anadolu’ya geçiş noktasıdır Üsküdar. Bundandır adı sıkça anılır, meşhur camileri, tarihi sarayları koruları ile. Bir de Kız Kulesini izlemek var sahilinden. Gündüzünü Fethi Paşa Korusu’nda, günün devamını Mihrimah Sultan Cami ziyareti ve Beylerbeyi sarayı gezisi ile, gün batımını da sıcak bir çay eşliğinde Salacak’ta Kız Kulesi manzarasıyla geçirmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise İstanbul’da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen bu güzel yerde bekliyor olacağız sizi.
İlk İzlenimler: Üsküdar, tarihi camileri, yalıları ve Boğaz’a nazır güzel parkları ile ünlü, huzurlu ve tarihi bir semt.
Aktiviteler: Kız Kulesi’ni ziyaret etmek, Çamlıca Tepesi’nden İstanbul manzarasını izlemek, tarihi cami ve medreseleri keşfetmek. Üsküdar’a hem Avrupa Yakası’ndan deniz yoluyla hem de Anadolu Yakası’ndan çeşitli otobüs ve minübüs hatlarıyla ulaşım mümkün. Üsküdar Sahili’nde yürüyüş yapın ve Boğaz manzarasının keyfini çıkarın. Ayrıca, Mihrimah Sultan Camii’ni ziyaret etmeyi unutmayın.
İstanbul Boğazı

İstanbul’un simgesel güzelliklerinden biri kuşkusuz İstanbul Boğazı’dır. Bu eşsiz doğal yapı, Marmara Denizi ile Karadeniz’in kucaklaştığı yerde, 32 kilometrelik muhteşem bir uzunluğa sahip. Eğer İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını deneyimlemek isterseniz, Anadolu Hisarı ve Rumeli Hisarı arasında seyahat eden Şehir Hatları’nın düzenlediği boğaz turlarına katılabilirsiniz.
Hem kısa hem de uzun seçenekleri bulunan bu turlarla boğazın benzersiz güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Tek yön seçenekleri de mevcut. Özellikle boğazın gece ambiyansını yaşamak isteyenler için mehtap turları oldukça ilgi çekici bir seçenek. Ayrıca İstanbul’da bulunan Boğaz manzaralı restoranlar da, lezzetli bir yemek eşliğinde bu harika manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Aktiviteler: Boğaz kenarında yürüyüş yapmak, yalıları izlemek, Boğaz köprülerini görmek. Boğaz’ın her iki yakasında da kolaylıkla dolaşabilirsiniz, çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut. Boğaz kenarındaki restoranlarda yemek yiyin ve özellikle gün batımında Boğaz manzarasının keyfini çıkarın.
Boğaz Turu

İstanbul’un efsanevi manzaralarını keşfetmenin en özel yollarından biri kuşkusuz Boğaz Turu. Sinema ve televizyon dünyasında sıkça karşımıza çıkan bu etkileyici manzaraları canlı canlı görmek için Boğaz Turu’na katılmalısınız. Birçok firmadan bu hizmeti alabilir, farklı rotalar ve deneyimler arasında seçim yapabilirsiniz.
Tur boyunca, İstanbul’un gurur kaynakları olan köprülerini, tarihi saray ve köşkleri, eşsiz kıyı semtlerini yakından gözlemleme şansı elde edersiniz. Bazı turlarda, canlı müzik eşliğinde yemek ve içecek servisi de sunulmakta, böylece İstanbul’un büyüleyici atmosferini doyasıya yaşama fırsatı bulursunuz. Eğer İstanbul’un kalbinde, sevdiklerinizle unutulmaz bir gün yaşamak isterseniz, İstanbul’da Boğaz turu en iyi tercihlerinizden biri olacaktır.
Aktiviteler: Vapurda Boğaz turu yapmak, Anadolu ve Avrupa yakalarının manzaralarını izlemek, tarihi yalıları ve köprüleri görmek. Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş iskelelerinden Boğaz turları düzenlenmektedir. Boğazın muhteşem manzaralarını ölümsüzleştirmek için harika bir fırsat!
Ağva

İstanbul, koskoca bir metropol olmasına rağmen, içinde huzur bulabileceğin saklı cennetleri barındırıyor. Şile’nin incisi Ağva, şehrin gürültüsünden kaçmak ve doğanın kucağında bir mola vermek için ideal bir mekân. Ağva’nın eşsiz atmosferi, deniz kenarında keyifle vakit geçirebileceğin kafeler, taptaze deniz ürünlerini sunan restoranlar ve huzurlu konaklama imkanlarıyla kendini öne çıkarıyor.
Eğer İstanbul’un hareketliliğinden biraz olsun uzaklaşıp doğanın keyfini çıkarmak istiyorsan, Ağva’da Göksu Nehri’nde motorlu tekne turları seni bekliyor. Bu tur esnasında nehrin sakin sularında yüzeyi kesen kaplumbağaları gözlemleme şansın olacak. Ayrıca, denizin tuzlu havasını, nehirden yayılan serinliği ve sıcacık güneşin enerjisini derinden hisset. Eğer Göksu Nehri’nde bu özel deneyimi yaşamayı planlıyorsan, tur fiyatlarının kişi başı 150 TL-200 TL aralığında olduğunu ve fiyatların sezona göre değişkenlik gösterdiğini hatırlatmak isterim. İstanbul’da gidilecek yerler rotanızda Ağva için bir gezi fikriniz varsa Ağva gezilecek yerler listemize de bir göz atmanızı öneririm.
Aktiviteler: Nehir kenarında yürüyüş yapmak, kano ve tekne turları yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak. Ağva’ya İstanbul’un çeşitli noktalarından kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz. Ağva’da nehir kenarında bir otelde konaklayın ve doğanın tadını çıkarın.
Şile

İstanbul’a bir taş atımlık mesafede sakin ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Şile, hafta sonu kaçamakları için biçilmiş kaftan. Kadıköy’den sadece 1,5 saatlik bir yolculukla Şile’nin taptaze havasını soluyabilir, farklı aktivitelerle gününü doldurabilirsin. Deniz, kum, güneş üçlüsünü arıyorsan, Şile Halk Plajı, Sahilköy Plajı, Doğancılı Plajı ve Sofular Plajı denizle buluşmak için seni bekliyor.
Şile’nin en büyük avantajlarından biri de Ağva’ya olan yakınlığı. Bu iki doğa harikasını bir arada deneyimlemek için Ağva’ya da bir ziyaret planlamalısın. Denizin çağrısını hissettiğinde ise sadece Ağva’dan 2 km uzaktaki Kilimli Plajı’nda güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsin. Şile ve civarının tüm denize girilecek yerleri keşfetmek istersen, Şile plajları listemize mutlaka bir göz atın derim.
İlk İzlenimler: Şile, geniş kumsalları, temiz denizi ve doğal güzellikleri ile bilinen, İstanbul’a yakın bir tatil beldesi desek çokta yanlış olmaz sanırım.
Aktiviteler: Plajda güneşlenmek, yüzmek, Şile Feneri’ni ziyaret etmek. Şile’ye İstanbul’un çeşitli noktalarından otobüslerle ulaşım sağlanabilir. Şile’deki doğal parkları ziyaret edin ve özellikle yaz aylarında düzenlenen Şile Kültür ve Sanat Festivali’ne katılın.
2) İstanbul’daki Müzeler ve Tarihi Yerler
İstanbul’da gezilecek tarihi yerler ve birbirinden değerli müzeleri ile kültür meraklıları için benzersiz bir cennet ve İstanbul’daki müzeler. Zengin geçmişi ile her gezgin mutlaka görmesi gereken yerleri içerisinde barındıran uçsuz bucaksız bir cennet. İstanbul’da gezilecek müzeler içerisinde ihtişamlı İmparatorlukların ve farklı medeniyetlerin izlerini taşımakta ve birbirinden önemli müzeleriyle tarihin derinliklerine yolculuk yapmanıza olanak sağlamaktadır.
Santralİstanbul Müzesi: Bir üniversite kampüsünden fazlası

Santralİstanbul Müzesi: Hem konser alanı hem de sergi alanı olarak kullanılmaktadır. Kampüs, Türkiye’nin ilk elektrik santralini, bugünkü haliyle Enerji Müzesi’ ni bünyesinde barındırmaktadır. Kampüste ayrıca sanat galerisi, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan restoranlar ve kafeler bulunuyor.
İlk İzlenimler: Eski bir elektrik santralinden dönüştürülmüş, sanat ve enerji müzesi olarak hizmet veren benzersiz bir yer.
Aktiviteler: Sanat sergilerini gezmek, enerji müzesini keşfetmek, etkinlik ve konserlere katılmak. Santralİstanbul, Haliç kıyısında, Bilgi Üniversitesi’nin kampüsünde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilmektedir. Müzenin etkileyici mimarisini ve interaktif sergilerini keşfedin. Ayrıca, kampüs içindeki kafelerde vakit geçirebilirsiniz.
Miniatürk Park

Miniatürk Park: Bir çok tarihi yapının minyatürünü burada görebilirsiniz. Toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk’te, 15.000 metrekare maket alanı, 40.000 metrekare yeşil ve açık alan, 3.500 metrekare kapalı alan, 2.000 metrekare havuz ve suyolu, 500 araçlık otopark yer almaktadır. Miniaturk’te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekanlar da tasarlanmıştır.
İlk İzlenimler: Miniatürk, Türkiye’nin dört bir yanından önemli yapıların minyatürlerinin sergilendiği bir tema park. Miniatürk, Haliç kıyısında yer alıyor ve toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilir. Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini minyatürler üzerinden keşfedin. Çocuklar için de eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunuyor.
Galata Kulesi: İstanbul’un seyir terası

Galata Kulesi: İstanbul’un Galata Semtinde yer alan Hazerfan Ahmet Çelebi’nin buradan Üsküdar’a uçmaya çalıştığı ihtişamlı bir eserdir. Altmış yedi metre uzunluğundaki kuleden İstanbul manzarasını bütün çıplaklığıyla izleyebilirsiniz. Bu tarihi yeri İstanbul’da gezilecek yerler listenize eklemezseniz çok üzülürsünüz. Her İstanbullunun burayı mutlaka bir kez görmesi gerekiyor.
İlk İzlenimler: Galata Kulesi, İstanbul’un en ikonik yapılarından biri ve muhteşem bir şehir manzarasına sahip.
Aktiviteler: Kuleye çıkmak, İstanbul manzarasını izlemek, tarihi Galata semtini keşfetmek. Kule ziyaretinden sonra, Galata ve İstiklal Caddesi’ndeki kafelerde ve butik mağazalarda vakit geçirebilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcı: Yer altındaki gizem
Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatoru Justinyen tarafından 542 yılında yaptırılmıştır. Suyun içerisinden yükselen sütunların ihtişamı görüntüleri büyülemektedir. 9800 metrekare üzerine kurulu olan sarnıç pek çok ulusal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi.
İlk İzlenimler: Yerebatan Sarnıcı, Bizans döneminden kalma büyüleyici bir yeraltı su deposu.
Aktiviteler: Sarnıcı gezmek, tarihi sütunları ve Medusa başlarını incelemek. Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı’nda yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolay. Sarnıcın mistik atmosferini hissetmek ve tarihi yapının hikayesini öğrenmek için rehberli turlara katılabilirsiniz.
Mısır Çarşısı: Tarihin kokusunun merkezi

Mısır Çarşısı: İstanbul’da yer alan en köklü alışveriş bölgelerinden biridir. Bina yapısı nedeniyle turistlik özellikteki çarşı, ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bin bir envayi çeşit ürünü bulabileceğiniz bu çarşı da, gezilecek çok yer var. Hafta sonları çok kabalık olan bu çarşıyı rahat, rahat gezebilmeniz için hafta içi gitmenizi özellikle tavsiye ediyoruz.
İlk İzlenimler: Mısır Çarşısı, renkli baharatlar, geleneksel Türk lezzetleri ve canlı bir atmosfer sunan tarihi bir pazar.
Aktiviteler: Çarşıda dolaşmak, baharat ve Türk lokumu satın almak, çevredeki tarihi yerleri keşfetmek. Mısır Çarşısı, Eminönü’nde yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Çarşıdaki esnaf ile sohbet edin ve farklı baharatlar, çaylar ve şekerlemeler tatmayı deneyin.
Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı: Boğaziçi’ nin adeta krallığını yaptığı Yıldız Sarayı, III. Selim’ in annesi tarafından Mihrişah Sultan’ a yaptırıldığı bilinmektedir. Dış manzarası iç mekanın da olduğu gibi hoş bir görüntü oluşturuyor. İhtişam ve muhteşem tarihi ile uğramadan geçilmeyecek yerler arasında yerini alıyor.
İlk İzlenimler: Yıldız Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan büyük ve ihtişamlı bir saray kompleksi.
Aktiviteler: Sarayı ve bağlı müzeleri ziyaret etmek, Yıldız Parkı’nda yürüyüş yapmak. Yıldız Sarayı, Beşiktaş’ta yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilmektedir. Sarayın bahçelerindeki bitki çeşitliliğini ve tarihi yapıları keşfedin. Ayrıca, seramik müzesini ziyaret etmeyi unutmayın.
Çinili Köşk

Çinili Köşk: İstanbul’ un Fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafından Topkapı Sarayı’nın sınırları içerisine yaptırılan ve en önemli Osmanlı sivil mimarlık örneklerinden biri olan Çinili Köşkü, Arkeoloji Müzesi’nin karşısında yer almaktadır.
İlk İzlenimler: Çinili Köşk, Topkapı Sarayı’nın bir parçası olarak inşa edilen ve şimdi bir müze olarak hizmet veren tarihi bir yapı.
Aktiviteler: Müzede sergilenen Osmanlı çinilerini ve seramiklerini incelemek. Çinili Köşk, Sultanahmet’te yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Müzenin zengin koleksiyonunu keşfederken, Osmanlı döneminin seramik sanatına hayran kalacaksınız.
Topkapı Sarayı: Tarihin yazıldığı yer
Topkapı Sarayı: 1478 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulan, 9 Ekim 1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün emri ile halka kapılarını açan Topkapı Sarayı Müzesi günümüzde turistlerin en uğrak yerlerindendir.
İlk İzlenimler: Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi ve ihtişamlı bir mimariye sahip.
Aktiviteler: Sarayın harem bölümünü, hazinelerini ve kutsal emanetlerini ziyaret etmek. Topkapı Sarayı, Sultanahmet’te yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Sarayın panoramik İstanbul manzarasını görmek için Gülhane Parkı’na çıkın.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi

Ayasofya Müzesi: Türkiye’de en çok ziyaret edilen turistlik yerler arasında yer alan Müze, sanat ve mimaride dünyanın en muhteşem anıtlarından biridir. Müze altıncı yüzyıldı Philton tarafından da dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilmiştir.
İlk İzlenimler: Ayasofya, Bizans ve Osmanlı mimarisinin muhteşem bir birleşimi, dünya tarihinin en önemli yapılardan biri.
Aktiviteler: Büyük kubbesini ve iç mekanın muhteşem mozaiklerini görmek. Ayasofya, Sultanahmet Meydanı’nda yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Ayasofya’nın iç ve dış mimarisini detaylı bir şekilde inceleyin ve binanın tarihi hakkında bilgi edinin.
Süleymaniye Camii

İstanbul’un en ikonik yapılarından biri olan Süleymaniye Camii, Mimar Sinan’ın kalfalık dönemine ait başyapıtlarından biridir. Bu muhteşem yapı, Beyazıt ilçesinde yer alırken, adını Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük padişahı Kanuni Sultan Süleyman’dan alır. Onun emriyle 1551-1557 yılları arasında inşa edilen bu cami, hem sanatsal hem de mühendislik açısından birçok sırrı barındırır.
Mimar Sinan’ın ustalığı, caminin her köşesinde hissedilir. Akustiğin mükemmel olması için yaptığı deneyler, boş küplerin kullanımı ve yağ kandillerinden elde edilen isleri mürekkep yapımında kullanma fikri gibi detaylar, onun zekasını ve özgün yaklaşımlarını yansıtır. Bu etkileyici cami, sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda geniş bir külliye içerisinde yer alır. Süleymaniye Külliyesi, 15 farklı bölümden oluşur. Medreseler, hazire, hastane, kütüphane, hamam ve sıbyan mektebi gibi birçok yapıyı bünyesinde barındırır. Külliye içerisinde, tarihi değeri yüksek olan Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın türbeleri ziyaretçilerini bekler.
İlk İzlenimler: Süleymaniye Camii, Mimar Sinan’ın başyapıtlarından biri ve İstanbul’un en büyük camilerinden biri.
Aktiviteler: Camii ve çevresindeki tarihi mekanları ziyaret etmek, camiinin muhteşem manzarasını izlemek. Süleymaniye Camii, Eminönü ve Beyazıt bölgelerine yakın konumda bulunuyor ve toplu taşıma ile ulaşılabilir. Camiinin etkileyici mimarisini ve avlusundan İstanbul manzarasını görmek için zaman ayırın.
Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Sultanahmet Meydanı, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini en yoğun şekilde barındıran bölgelerden biridir. Bu meydanın hemen yakınında, Türk ve İslam sanatının en değerli örneklerini barındıran Türk ve İslam Eserleri Müzesi‘ni keşfedebilirsiniz. Müze, Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Pargalı Damat İbrahim Paşa tarafından inşa edilen etkileyici bir sarayda yer alır. İbrahim Paşa’nın hayatta iken “At Meydanı Sarayı” olarak anılan bu yapı, Paşa’nın vefatından sonra onun anısına “İbrahim Paşa Sarayı” adını almıştır. 1983’ten itibaren bu tarihi yapı, müze olarak ziyaretçilere kapılarını açmıştır.
Müzenin koleksiyonunda, İslam sanatının en değerli parçalarından olan halılar, el yazmaları, metal işleri ve seramikler gibi eşsiz eserlere göz atabilirsiniz. Türkiye’nin kültürel hazinesini yakından tanımak isteyenler için Müze Kart, bu müzede de geçerli olup ziyaretçilere büyük kolaylık sağlamaktadır.
İlk İzlenimler: Bu müze, İslam sanatının nadide eserlerini ve Türk kültürünün zengin mirasını sergiliyor.
Aktiviteler: Eserler arasında gezinmek, tarihi halılar ve el yazmalarını incelemek. Müze, Sultanahmet Meydanı’nda yer alıyor ve kolaylıkla toplu taşıma ile ulaşılabilir. Müzenin geniş koleksiyonunu keşfederken, Türk ve İslam tarihine dair derin bilgiler de edinebilirsiniz.
Tarihi Ortaköy Camii

İstanbul Boğazı’nın en ikonik fotoğraf karelerinin başrolündeki Büyük Mecidiye Camii, halk arasında Ortaköy Camii olarak tanınır. Boğazın serin sularına komşu olan bu yapı, özellikle Boğaziçi Köprüsü’nün muhteşem manzarasıyla birlikte fotoğraf karelerine sıklıkla dahil olur. Eğer bu eşsiz manzarada bir cami fotoğrafı gördüyseniz, aslında karşınızdaki yapının gerçek adının Büyük Mecidiye Camii olduğunu hatırlatalım. Sultan Abdülmecit’in emriyle 1853 yılında inşa edilmiş olan bu cami, mimari olarak Nigoğos Balyan ve Garabet Amira‘nın imzasını taşır. Neo Barok stilinde tasarlanan caminin hem dışı hem de içi büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.
İlk İzlenimler: Ortaköy Camii, Boğaz’ın kenarında yer alan ve eşsiz mimarisi ile dikkat çeken bir yapı.
Aktiviteler: Camii mimarisini keşfetmek, iç mekanın zarif süslemelerini görmek. Ortaköy, Beşiktaş’a yakın ve çeşitli ulaşım seçenekleri ile erişilebilir. Camii ziyaretinin ardından Ortaköy meydanında kumpir ve waffle tadabilirsiniz.
Sakıp Sabancı Müzesi

Hacı Ömer Sabancı, tarihi bir değere sahip olan Atlı Köşk’ü Hidiv ailesinden satın almıştır. Adını arazisinde bulunan at heykelinden alan bu köşk, yıllar boyunca Sabancı ailesinin yaşadığı ve zengin bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yaptığı bir mekan olmuştur. Sakıp Sabancı’nın şahsına ait hat ve resim koleksiyonu, buradaki eserler arasında özellikle dikkat çeker. 1998 yılında, bu tarihi köşk, Sabancı ailesi tarafından Sabancı Üniversitesi’ne bağışlanarak bir müzeye dönüştürülmüştür. Sakıp Sabancı’nın kişisel koleksiyonu ile birlikte, değerli kitaplar, antika mobilyalar ve dekoratif sanat eserleri Sakıp Sabancı Müzesi içerisinde ziyaretçilerini bekliyor.
İlk İzlenimler: Bu müze, modern ve tarihi sanat eserlerinin yanı sıra geçici sergileriyle de ünlü.
Aktiviteler: Sergileri gezmek, müzenin bahçesindeki eserleri incelemek. Müze, Emirgan’da Boğaz kıyısında yer alıyor ve toplu taşıma veya özel araç ile ulaşılabilir. Müze bahçesindeki manzaralı kafede bir mola verin ve Boğaz’ın güzelliğini seyredin.
Fatih Camii

İstanbul’un fethinin ardından, şehirde Osmanlı İmparatorluğu‘nun izini sürekli kılmak isteyen Fatih Sultan Mehmet, kendi adını taşıyan muazzam bir cami inşa ettirmeye karar verdi. Bu önemli görev için Mimar Yusuf Sinan seçildi ve tarihi şehrin 7 tepesinden 4.’süne Fatih Camii‘nin temelleri atıldı. Bu, İstanbul’da inşa edilen ilk sultan camisi olma özelliğini taşıyor ve aynı zamanda Osmanlı’nın şehirdeki varlığının ve etkisinin bir sembolü olarak kabul ediliyor.
Fatih Camii’nin etrafında geniş bir külliye yer alır; bu külliye medrese, darüşşifa, kervansaray ve hamam gibi yapıları bünyesinde barındırır. Ancak tarih boyunca depremler ve yangınlar nedeniyle cami birçok kez onarılmış ve yeniden inşa edilmiştir, bu yüzden ilk inşa edildiği dönemin estetiğinden bazı değişikliklere uğramıştır. Bu yapının İstanbul’da gezilecek yerler listemizdeki tarihi önemi bir yana, Fatih Camii’nin bir diğer dikkat çeken özelliği, 30 Ocak 1932’de Türkiye’de okunan ilk Türkçe ezana ev sahipliği yapmış olmasıdır.
İlk İzlenimler: İstanbul’un en büyük ve tarihi camilerinden biri, Fatih Sultan Mehmet’in anısına inşa edilmiş.
Aktiviteler: Camii ve çevresindeki tarihi mezarlığı ziyaret etmek. Fatih Camii, Fatih semtinde yer alıyor ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Camiinin etrafındaki tarihi çarşıları ve Fatih semtinin sokaklarını keşfedin.
Pera Müzesi

İstanbul’un sanat ve kültür merkezlerinden biri olan Pera Müzesi, tarihi bir binada, 1983’te inşa edilmiş olan Bristol Oteli’nde konumlanıyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın vizyonu ile Mimar Sinan Genim önderliğinde restore edilerek 2005 yılında ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Müze, sahip olduğu “Oryantalist Resim“, “Anadolu Ağırlık Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonları ile öne çıkar. Ancak Pera Müzesi sadece kendi koleksiyonları ile sınırlı kalmıyor. Dünyaca ünlü müzelerle iş birliğine giderek hazırlanan dönemsel sergileriyle de sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Bu zengin içerik yanı sıra, Pera Müzesi aynı zamanda birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yaparak İstanbul’un kültürel hayatına katkıda bulunuyor.
İlk İzlenimler: Pera Müzesi, modern sanat sergileri ve tarihi eserlerin buluştuğu bir kültür merkezi.
Aktiviteler: Sanat sergilerini gezmek, müzenin koleksiyonlarını keşfetmek. Müze, Beyoğlu’nda yer alıyor ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Müzede düzenlenen geçici sergilere ve etkinliklere göz atın.
Yeni Camii

İstanbul’un tarihi Eminönü bölgesinde yer alan Yeni Camii, şehrin ikonik yapılarından biri olarak bilinir. İnşaatına III. Murat’ın eşi Safiye Sultan’ın talimatıyla 1597’de başlanmış, fakat tamamlanması IV. Mehmet’in annesinin isteğiyle 1665 yılında mümkün olmuştur. Bu uzun inşaat süreci sonrası, Sultanahmet ve Süleymaniye Camii’nden sonra açıldığı için “Yeni Camii” adını almıştır, ancak bazılarının hâlâ Valide Sultan Camii olarak anmasının nedeni de buradan gelir.
Yeni Camii’nin önemli bir özelliği de etrafını saran yoğun güvercin popülasyonudur. Bu alandaki güvercinler o kadar çoktur ki, bazen yürümekte zorlanabilirsiniz! Güvercinlerin yoğunluğu, caminin popülerliğine de katkıda bulunmuş ve birçok ziyaretçi için adeta bir ritüel haline gelmiştir. İstanbul’da bir gününüzü geçirirken, bu tarihi camiyi ve onun sevimli sakinlerini ziyaret etmeyi unutmayın!
İlk İzlenimler: Yeni Camii, Eminönü’nde yer alan ve İstanbul’un siluetine katkıda bulunan görkemli bir yapı.
Aktiviteler: Camii içindeki süslemeleri incelemek, tarihi atmosferi hissetmek. Camii, Eminönü’nde, şehrin en işlek noktalarından birinde yer alıyor. Yeni Camii ziyaretinden sonra Mısır Çarşısı’nı ve çevredeki tarihi alanları keşfedin.
Ahrida Sinagogu

15 yüzyılda, İspanya ve Makedonya’dan İstanbul’a göç eden Yahudi toplulukları, Balat semtine yerleşerek bu alanda güçlü bir kültürel miras inşa etmişler. Bu mirasın en öne çıkan parçası da, İstanbul’daki en eski ve büyük sinagog olan Ahrida Sinagogu’dur. Bu tarihi yapı, kuruluşundan bu yana sürekli olarak ibadete hizmet veriyor. Ahrida Sinagogu’nun içerisinde, “teva” adlı özel bir dua kürsüsü bulunmaktadır. Bu kürsünün benzersiz gemi şeklinin, hem Nuh’un Gemisi’ni hem de Yahudi topluluğunun İstanbul’a geldiği gemilere bir saygı duruşu olarak tasarlandığına inanılıyor.
İlk İzlenimler: İstanbul’un en eski ve tarihi sinagoglarından biri, Yahudi kültürünün önemli bir parçası.
Aktiviteler: Sinagogun tarihi mimarisini ve iç süslemelerini keşfetmek. Ahrida Sinagogu, Balat’ta yer almakta ve bu tarihi semte ulaşım kolaydır. Sinagog ziyaretinin ardından Balat’ın renkli sokaklarını ve diğer tarihi yapılarını keşfedin.
Eyüp Sultan Camii

Haliç kıyılarının manevi simgesi olan Eyüp Sultan Camii, İstanbul’da görülmesi gereken yerler arasında muhteşem bir eser. Bu özel mabedin, Hz. Muhammed’in yakın dostlarından Ebu Eyyub el-Ensari’nin 7. yüzyılda İstanbul kuşatması sırasında şehit olduğu bölgede inşa edildiğine inanılır. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinden sadece 5 yıl sonra bu eşsiz yere bir cami yaptırma emri, caminin tarihini ve önemini daha da derinleştiriyor.
Osmanlı döneminde, padişahlar kılıç giyme törenlerini bu camide gerçekleştiriyorlardı. Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi, yıllar içinde sadece tarihi değeriyle değil, manevi atmosferiyle de binlerce insanı çekiyor. İstanbul’da gezilecek cami içerisindeki bahçede bulunan ağaçların bile kutsal kabul edildiği ve dua alındığına dair efsaneler, bu yerin ruhani derinliğini ortaya koyuyor.
İlk İzlenimler: İstanbul’un en kutsal ve tarihi camilerinden biri, Müslümanlar için önemli bir ziyaret noktası.
Aktiviteler: Camii ve Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etmek, Eyüp’ün tarihi sokaklarını keşfetmek. Camii, Eyüp semtinde yer alıyor ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Eyüp’te yer alan Pierre Loti Tepesi’ne çıkarak, Boğaz’ın muhteşem manzarasını izleyin.
Kız Kulesi Müzesi

Kız Kulesi Müzesi: İstanbul siluetinin vazgeçilmezi olan kule, hem tarihe tanıklık ediyor hem de İstanbul aşıklarına simge görevi görüyor. Uzun yıllardır ayakta duran Kız Kulesi, Üsküdar sahilinden bir başka güzel görünüyor. Hele bir de çıtır simit ve ince belli bardakta çay da eklendi mi yanına, bu manzaranın seyrinin tadı daha bir keyifli oluyor.
İlk İzlenimler: Kız Kulesi, İstanbul Boğazı’nın ortasında yer alan tarihi bir kule ve müze.
Aktiviteler: Kuleyi ziyaret etmek, tarihi hakkında bilgi almak, manzarayı izlemek. Kuleye, Üsküdar ve Kabataş’tan düzenlenen teknelerle ulaşım sağlanabilir. Kulenin üst katında bulunan balkona çıkarak, Boğaz’ın eşsiz manzarasının keyfini çıkarın.
Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı: Ulu önderimizin hayata gözlerini kapadığı bu görkemli saray, sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgisini çekmekte. Mimarisi ile göz kamaştıran saray, boğaza sıfır bir konumdadır. Atatürk’ün son anlarını geçirdiği o özel odayı görmek için bile görülmeye değecek eşsizlikte.
İlk İzlenimler: Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerine ait ihtişamlı bir saray.
Aktiviteler: Sarayın muhteşem odalarını ve bahçelerini keşfetmek, tarihi eserleri incelemek. Saray, Beşiktaş’ta yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir. Sarayın içindeki zengin süslemeleri ve Atatürk’ün yaşadığı odaları görmek için rehberli turlara katılın.
Aya İrini Müzesi

Bu yapı, Bizans döneminin İstanbul’daki ilk kilise örneklerinden biridir. İlginç bir şekilde, şehir Osmanlı tarafından fethedilse de Aya İrini, camiye dönüştürülmeden muhafaza edilmiştir. 19. yüzyılda ise tarihi dokusuyla birlikte müze olarak hizmet vermeye başlamış ve “Müze-i Hümayun” ya da “İmparatorluk Müzesi” olarak anılmıştır. Bu özelliğiyle Osmanlı’da kurulan ilk müze unvanını elde etmiştir. Zamanla değişen işlevleriyle de dikkat çeken bu yapı, bir dönem Askeri Müze olarak da kullanılmıştır. 1973’ten itibaren ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde yer almaya başlamıştır.
İlk İzlenimler: Aya İrini, Bizans döneminden kalma tarihi bir kilise ve şimdi bir müze olarak kullanılıyor.
Aktiviteler: Müzede sergilenen Bizans sanat eserlerini ve tarihi yapının mimarisini incelemek. Aya İrini, Sultanahmet Meydanı’nda, Ayasofya’nın yanında yer alıyor ve kolayca ulaşılabilir. Müzenin atmosferini hissederek, İstanbul’un Bizans tarihine yolculuk yapın.
Mihrabat Korusu

Ortaköy, Rumeli Hisarı ve İstinye Koyu’na muhteşem bir panoramik manzaraya sahip olan bu koru, 200 bin metrekarelik etkileyici bir alana kurulu. Tarihsel olarak, burada Nevşehirli İbrahim Paşa’nın emriyle yapıldığına inanılan Mihrabat Kasrı’nın bulunduğu söyleniyor, ancak yeniçerilerin isyanı sonucunda meydana gelen yangında yok olmuş. Bugün Mihrabat Korusu, sadece doğal güzellikleriyle değil, düğün organizasyonları için de ideal bir mekan olarak biliniyor. Fotoğrafçılığa meraklı olan çiftler, burada unutulmaz kareler yakalıyor. Ayrıca, korunun sınırları içerisinde düzenlenen konserler, çeşitli büfeler, rahat oturma alanları ve çocukların keyifle vakit geçirebileceği oyun alanları ziyaretçilere hizmet veriyor.
İlk İzlenimler: Mihrabat Korusu, Boğaz’ın Anadolu yakasında bulunan, nefes kesen manzaralara sahip bir doğa alanı.
Aktiviteler: Doğada yürüyüş yapmak, piknik yapmak, Boğaz manzarasını izlemek. Korusa, Anadolu yakasından çeşitli ulaşım seçenekleri ile ulaşılabilir. Korusun sunduğu huzurlu atmosferde dinlenin ve doğanın keyfini çıkarın.
Gözdağı Korusu

İstanbul’un Pendik ilçesinde, deniz seviyesinden tam 206 metre yükseklikte konumlanan Gözdağı Korusu (Gözdağı Sosyal Tesisleri), muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Buradan Yalova ve Adalar’ı kuşbakışı bir perspektifle görebilme şansınız var. Koruya girişte herhangi bir ücret talep edilmez ve belediye tarafından işletilen tesisler sayesinde, ya doğanın içinde piknik yaparak vakit geçirebilir ya da bir yemek molası verip, yanında bir fincan çay veya kahve ile manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Gözdağı Korusu, İstanbul’un Anadolu yakasında, geniş yeşil alanları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir park.
SALT Galata

SALT Galata, 19. yüzyılda inşa edilmiş olan eski Bankalar Caddesi’nde yer alan tarihi Bankalar Apartmanı’nda bulunur. Sergiler, görsel sanatlar, heykel, fotoğraf, video sanatı ve enstalasyonlar gibi çeşitli alanlardan eserler sunar. İstanbul’da görülecek müzeler arasında bulunan bu yer ayrıca performans sanatları, film gösterimleri ve konserler gibi etkinliklere de ev sahipliği yapar.
İlk İzlenimler: SALT Galata, sanat, mimarlık ve şehircilik alanlarına odaklanan bir kültür ve araştırma merkezi.
Aktiviteler: Sanat sergilerini gezmek, kütüphaneyi kullanmak, etkinliklere katılmak. SALT Galata, Galata bölgesinde yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir.
Adile Sultan Sarayı (Hababam Sınıfı Müzesi)

Türk sinemasının unutulmaz eserlerinden Hababam Sınıfına ev sahipliği yapmış olan Adile Sultan Sarayı, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bir yapıdır. Sultan Abdülmecit, bu muhteşem sarayı kız kardeşi ve aynı zamanda Osmanlı hanedanının ilk kadın divan şairi olan Adile Sultan’a armağan etmiştir. Adile Sultan, burada yaşadığı yılları ardında bıraktıktan sonra sarayı, kız öğrencilere eğitim veren bir okul olarak hizmet etmesi amacıyla devlete vakfetmiştir.
Bir dönem yatılı okul olarak kullanılan bu tarihi yapı, maalesef bir yangınla karşı karşıya kalmıştır. Ancak yapılan titiz restorasyon çalışmalarıyla saray, eski ihtişamına kavuşmuştur. Sinema tarihimizin efsanevi “Hababam Sınıfı” filmlerinin çekildiği bu mekanda artık bir de Hababam Sınıfı Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. İstanbul gezilecek yerler rotanızda nostalji rüzgarlarıyla dolu bir deneyim yaşamak ve sinema tarihimizin önemli izlerini görmek isterseniz, Adile Sultan Sarayı ve müzesi kesinlikle listenizde olmalı.
İlk İzlenimler: Adile Sultan Sarayı, Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği ve “Hababam Sınıfı” filminin çekildiği yer olarak ünlü.
Aktiviteler: Sarayı ziyaret etmek, Hababam Sınıfı ile ilgili sergileri görmek. Saray, Üsküdar ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür.
Hidiv Kasrı

1907’de Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa’nın yaptırdığı Hidiv Kasrı, İstanbul’un tarihi zenginliklerinden biridir. Bu eşsiz yapı, zamanla İstanbul Belediyesi tarafından satın alınarak halka açılmıştır. Çevresindeki koruluk alana da Hidiv Korusu ya da Çubuklu Korusu ismi verilmiştir. Korusun içerisinde belediye tarafından işletilen bir sosyal tesis bulunmakta olup, burada keyifli bir öğün yiyebilir ya da doğa ile iç içe piknik yapabilirsiniz. Fakat unutulmamalıdır ki Çubuklu Korusu, yüksek rakımlı bir bölgede yer alır. Yükseklikten kaynaklanabilecek rahatsızlıklara karşı hazırlıklı gelmenizi öneririz.
İlk İzlenimler: Hidiv Kasrı, Osmanlı döneminin son dönemlerinde Mısır Hidivi için yapılmış, zarif bir yapı.
Aktiviteler: Kasrı ve bahçelerini keşfetmek, tarihi mimariyi incelemek. Hidiv Kasrı, İstanbul’un Anadolu yakasında, Çubuklu’da yer alıyor. Kasrın bahçelerinde kahvaltı ve yürüyüş yapın, Boğaz manzarasının keyfini çıkarın.
Anadolu Hisarı Müzesi

Anadoluhisarı Kalesi, İhtişamlı görüntüsü ve tarihi atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen bu kale, Osmanlı İmparatorluğu’nun Boğaz’ı kontrol etmek için inşa ettiği kalelerden biridir. İbb Tarafından 2023 yılında tekrar restore edilerek Anodolu Hisarı Müzesi adı ile ziyaretçilerinin beğenisine sunulan bu tarihi yer İstanbul gezilecek yerler arasında favorimiz. Kaleye girildiğinde, tarihi atmosferi hissetmek ve kalenin duvarlarından Boğaz’ın büyüleyici manzarasını seyretmek mümkündür. Ayrıca, içerideki müze alanında kaleyle ilgili bilgilere ve tarihi eserlere de rastlamak mümkündür.
İlk İzlenimler: Anadolu Hisarı, İstanbul Boğazı’nın en dar noktasında yer alan tarihi bir Osmanlı kalesi.
Aktiviteler: Kalenin içini ve çevresini keşfetmek, tarihi yapının hikayesini öğrenmek. Hisar, Anadolu yakasında ve toplu taşıma ile ulaşılabilir. Hisardan Boğaz’ın eşsiz manzarasını izleyin ve çevredeki doğal güzellikleri keşfedin.
Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453: 360 Derece Panoramik Müze İstanbul’un Fethinin en çetin geçtiği Topkapı’da bulunuyor. Panoramik Müze’de 1453’teki fetih ile ilgili yolculuğa çıkabilirsiniz. Panoramik resim sekiz sanatçının aralıksız üç yıl süren uyumlu bir çalışması sonunda ortaya çıkmıştır.
İlk İzlenimler: Panorama 1453, İstanbul’un fethini 360 derece panoramik bir resimle anlatan bir tarih müzesi.
Aktiviteler: Panoramik resmi izlemek, İstanbul’un fethi hakkında bilgi almak. Müze, Topkapı bölgesinde yer alıyor ve toplu taşıma ile ulaşım kolay.
Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Biraz nostalji

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, tarihteki otomobilleri görmek isteyen otomobil tutkunlarını bekliyor. Üretildikleri dönemdeki teknoloji harikaları olan, 1920-1970 tarihleri arasındaki otomobillerin sergilendiği burada yakın geçmişimizde hangi arabalar kullanılmış, ne tür modeller üretilmiş görmek mümkün.
İlk İzlenimler: Bu müze, klasik otomobil severler için bir cennet; nadir bulunan ve iyi korunmuş araçların sergilendiği bir koleksiyon sunuyor.
Aktiviteler: Klasik otomobilleri incelemek, otomobil tarihi hakkında bilgi edinmek. Müze, Tarabya’da yer almakta ve özel araçla ulaşım daha uygundur.
Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi: 1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır. Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi, Açık Hava Sergileme Alanı. Müze içerisinde; Klasik arabalar, gemiler, uçaklar ve sualtı gemisi bulunmakta.
İlk İzlenimler: Rahmi Koç Müzesi, endüstriyel tarihe odaklanan geniş bir koleksiyona sahip, çeşitli sanayi ürünleri ve tarihi araçları sergiliyor.
Aktiviteler: Müzede sergilenen eski araçları, maketleri ve endüstriyel eserleri incelemek. Müze, Haliç kıyısında, Fener ve Balat arasında yer alıyor. Müzenin zengin koleksiyonunu ve interaktif sergilerini keşfedin ve Haliç’in tarihi atmosferini hissedin.
İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi: Ailecek ya da sevdiklerinizle güzel bir gün geçirip çocukluğunu hatırlamak isteyenler ya da çocuğuna unutamayacağı anlar yaşatmak isteyenler için en doğru adres olan bu müzede 4 bine yakın oyuncak bulunmakta.
İlk İzlenimler: İstanbul Oyuncak Müzesi, çocukluk anılarını canlandıran ve dünyanın dört bir yanından toplanan oyuncakların sergilendiği büyüleyici bir yer.
Aktiviteler: Eski ve modern oyuncakları incelemek, oyuncakların tarihi ve kültürel arka planını öğrenmek. Müze, Göztepe’de, bir köşkte yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Oyuncakların sihirli dünyasına dalın ve çocukluğunuzun unutulmaz anılarını yeniden yaşayın.
Florya Atatürk Deniz Köşkü

Florya Atatürk Deniz Köşkü: Dünyanın merkezi İstanbul’da gezilmesi gereken güzel noktalardan birisi. Bakırköy’ün Şenlikköy mahallesinde bulunan köşk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e özel olarak yaptırılmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul iline olan ilgisinden dolayı sık sık İstanbul’a ziyaret gerçekleştirmesi, kendisine özel bir köşkün yapılmasını ve şahsına armağan edilmesini gerekli kılmış.
İlk İzlenimler: Florya Atatürk Deniz Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’daki yazlık konutu olarak kullanılmış tarihi bir yapı.
Aktiviteler: Köşkü ve Atatürk’ün kişisel eşyalarını incelemek, tarihi yapının mimarisini keşfetmek. Köşk, Florya’da yer almakta ve özel araç veya toplu taşıma ile ulaşılabilir. Atatürk’ün yaşam tarzını ve dönemin tarihini daha yakından anlamak için bu köşkü ziyaret edin.
İstanbul Havacılık Müzesi

İstanbul Havacılık Müzesi: Uçaklara ve havacılığa biraz ilginiz varsa mutlaka gitmeniz gereken bir yer. Kapalı alanda: Tarihi anılar(savaş bilgileri), uçak maketleri, uçakta kullanılan silahlar, madalyalar, özel hediyeler, giyilen kıyafetler, bu güne kadar yapılan bazı önemli anıları anlatan bölümler mevcut. Dışarıda ise sizi gerçek uçaklar bekliyor olacak. :) Bir çok uçak modelinin sergilendiği bu yerde hem geleceğe hem de geçmişe dair size ışık tutacak.
İlk İzlenimler: İstanbul Havacılık Müzesi, Türk havacılık tarihinin gelişimini ve çeşitli hava araçlarını sergileyen bir müze.
Aktiviteler: Uçak ve helikopter modellerini incelemek, havacılık tarihi hakkında bilgi almak. Müze, Yeşilköy’de, Atatürk Havalimanı’nın yakınında yer alıyor. Havacılığın heyecan verici dünyasını keşfedin ve tarihi uçakların içini görme şansını yakalayın.
Yedikule Zindanları

İstanbul’un tarih boyunca birçok sırra ev sahipliği yapan mekânlardan biri de Yedikule Zindanları‘dır. Türkiye’nin en köklü açık hava müzelerinden biri olan bu yapı, aynı zamanda işkence efsaneleriyle de nam salmıştır. Yedikule’nin etkileyici atmosferi, sizi adım attığınız andan itibaren tarihin derinliklerine sürükleyecek. İlk olarak Bizans döneminde 4 kuleyle inşa edilen bu yapı, İstanbul’un Fethi sonrasında 3 kule eklenerek bugünkü halini almıştır.
Yedikule, aynı zamanda Yedikule Hisarı olarak da bilinir ve bu tarihi yapı, bir zamanlar kralların ve önemli misafirlerin ağırlandığı bir mekân olarak hizmet vermiştir. Yedikule, iki farklı medeniyetin izlerini taşıyan bir yapı olarak ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar. Eğer bu atmosferin tam anlamıyla tadını çıkarmak istiyorsanız, ziyaretten önce Yedikule ile ilgili efsanelere göz atmanızı öneririm. Bu sayede, zindanların gizemli koridorlarında dolaşırken çok daha etkileyici bir deneyim yaşayacaksınız.
İlk İzlenimler: Yedikule Zindanları, İstanbul’un tarihi surlarının bir parçası olarak kullanılan ve pek çok efsaneye konu olmuş tarihi bir hapishane.
Aktiviteler: Zindanları ve surları keşfetmek, tarihi yapıların hikayelerini öğrenmek. Yedikule, İstanbul’un tarihi yarımadasında yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma bu tarihi yapının gizemli atmosferini hissedin.
Çamlıca Kulesi

İstanbul’un eşsiz manzarasını bir kuş gibi izlemek istersen, Çamlıca Kulesi tam sana göre! Şehrin kalbinde, fakat tüm karmaşasından uzakta, 587 metre yükseklikteki bu kule, Avrupa’nın en yüksek yapılarından biri olarak parlıyor. Çamlıca Kulesi’ne çıkarken, panoramik asansörleri sayesinde İstanbul’un nefes kesen siluetini daha yakından görebilirsin. Seyir terasına vardığında, karşına çıkan manzara karşısında adeta büyüleneceksin. Eğer unutulmaz bir deneyim yaşamak ve kahveni dünyanın en güzel şehrinin panoramik manzarası eşliğinde yudumlamak istersen, bu kule seni bekliyor.
İlk İzlenimler: Çamlıca Kulesi, İstanbul’un en yeni simgelerinden biri, şehrin panoramik manzarasını sunan bir gözlem kulesi.
Aktiviteler: Kuleden İstanbul manzarasını izlemek, restoran ve kafelerde vakit geçirmek. Kule, Üsküdar ilçesindeki Büyük Çamlıca Tepesi’nde yer alıyor.
Fişekhane

Fişekhane, yüzyıllık tarihi ile son zamanların en gözde yeme-içme, alışveriş ve eğlence merkezlerinden biri haline geldi. Deniz kenarının taptaze havasıyla tarihin kokusunu bir arada sunan bu mekân, İstanbul’daki ziyaretleriniz için kesinlikle görmelisiniz listesinde yer almalı. Çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerini buluşturan Fişekhane‘nin web sitesinden, konser, tiyatro ve açık hava sinema etkinliklerini inceleyebilir, size en uygun olanı seçerek İstanbul’da gezilecek sokaklar arasındaki bu keyifli alanda güzel bir gün geçirebilirsiniz.
İlk İzlenimler: Fişekhane, tarihi bir askeri yapıdan dönüştürülmüş, şimdi kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir merkez.
Aktiviteler: Etkinliklere katılmak, sanat sergilerini gezmek, tarihi yapının mimarisini keşfetmek. Fişekhane, Zeytinburnu’nda yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım kolay. Çeşitli kültürel etkinliklere ve sergilere katılarak sanat ve tarihin iç içe geçtiği bu mekânı keşfedin.
İstanbul Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi: Müzede sergilenen uçurtmalar 1986 yılından günümüze kadar dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak ziyaretçilerine sunulmaktadır. Müzenin içine girdiğinizde sizleri çeşit çeşit ve rengarenk uçurtmalar karşılıyor. Özellikle çocukların çok büyük ilgi gösterdiği müzeyi her yaştan insanlar ziyaret edebiliyor. Müzede uçurtmalarla ilgili çeşitli görsellerden ve videoalardan yararlanarak ziyaretçilere tanıtım filmleri de gösterilmektedir. Yine aynı şekilde müzede çeşitli kitaplar, dergiler, şiirler, şarkılar da yer almaktadır. Müzede açık olduğu saatlerde uçurtma yapabilir, düzenlenen kurslara da katılım sağlayabilirsiniz.
İlk İzlenimler: İstanbul Uçurtma Müzesi, dünyanın dört bir yanından getirilen uçurtmaların ve uçurtma yapımının tarihini anlatan bir müze.
Aktiviteler: Çeşitli uçurtma modellerini incelemek, uçurtma yapım atölyelerine katılmak. Müze, Üsküdar’da yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Uçurtmaların renkli dünyasını keşfedin ve kendi uçurtmanızı yapmayı deneyin.
İstanbul’daki Tarihi İskeleler

İstanbulluların deniz yolu ile buluşma noktası olarak kabul edilen İstanbul’daki Tarihi İskeleler. Moda iskelesi, Ortaköy, Beşiktaş iskelesi, Sarıyer iskelesi ve Kadıköy vapur iskelesi gibi bir çok tarihi anısı olan iskelelerimiz mevcut. Bunları burada ayrı ayrı yazıp listesi gereksiz bir şekilde uzatmak istemedik. Özel olarak tek başlıkta topladığımız İstanbul İskeleleri listemize mutlaka bir göz atın.
Yolculuk Notları: Eminönü, Karaköy, Kadıköy gibi iskeleler şehrin çeşitli noktalarında bulunuyor ve kolayca ulaşılabilir. Bir vapur yolculuğu yaparak İstanbul’un deniz üzerinden eşsiz manzarasını keşfedin.
İstanbul Hamamları

İstanbul’da bir çok tarihi hamam mevcut. Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, Cağaloğlu Hamamı, Galatasaray Hamamı, Kılıç Ali Paşa Hamamı ve Çinili Hamam gibi bir çok yeri tek tek sizler için kaleme aldık. Bu hamamları burada tek tek yazıp listeyi daha çok uzatıp çekilmez hale getirmek istemedik. İstanbul’daki Tarihi Hamamlar listemize tek çatı altında ulaşmak isterseniz sizi şöyle alalım. :)
İlk İzlenimler: İstanbul’un tarihi hamamları, Osmanlı döneminin banyo kültürünü ve mimarisini yansıtan tarihi yapılar. Çemberlitaş, Süleymaniye gibi ünlü hamamlar şehrin tarihi bölgelerinde yer alıyor.
3) İstanbul’daki Parklar ve Mesire Yerleri
Şehrin kalabalığından kaçmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için, İstanbul’da gezilecek yerler arasında birbirinden güzel park ve doğal mesire alanları mevcut. İstanbul’daki parklar, piknik alanları ve mesire yerleri şehrin stresinden uzaklaşmak, dinlenmek ve temiz hava almak için mükemmel bir seçenek olabilir. Bizde bu seçeneklerin en güzellerini sizler için listeledik.
Nakkaştepe Millet Bahçesi

Üç köprüyü gören Boğaz manzarası, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan Nakkaştepe Millet Bahçesi İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. İçerisine; gölet, piknik alanları, kafeterya, tenisi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile hafta sonunuzu aileniz ile beraber keyifli hale getirebilirsiniz.
İlk İzlenimler: Nakkaştepe Millet Bahçesi, İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasına sahip, modern ve geniş bir yeşil alan.
Aktiviteler: Manzara izlemek, yürüyüş yapmak, piknik yapmak, çocuk oyun alanlarını kullanmak. Nakkaştepe, Üsküdar ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma veya özel araçla ulaşılabilir.
Park of İstanbul

İstanbul, Çekmeköy’de Aile ve çocuklar için kurulmuş bu eşsiz parkı mutlaka görmelisiniz. Park of İstanbul içerisinde; Hayvanat bahçesi, piknik yerleri, macera parkları, oyun alanları, Atv gibi vakit geçirebileceğiniz bir çok eğlence yeri sizleri bekliyor olacak. Doğadaki hayvanları yakından görmek ve onlara dokunmak isteyenler İstanbul’da gezilecek yerler listesine burayı da mutlaka eklesin. :)
İlk İzlenimler: Çeşitli hayvanların doğal yaşam alanlarının yanı sıra onları yakından görebileceğiniz eğlenceli aktiviteler sunan büyük bir park.
Göztepe 60. Yıl Parkı

Bağdat Caddesi’nde keyifli bir alışveriş turundan sonra soluklanabileceğiniz harika bir yer biliyoruz: Göztepe 60. Yıl Parkı! Bu park, bir zamanlar bakımsızlıkla anılsa da, şimdi 80 dönümlük geniş alana yayılmış, nefes kesici bir doğa harikasıdır. Tam 4,5 milyon TL yatırımla dönüştürülen bu alan, Türkiye’nin ilk tematik parkı unvanını taşıyor.
İstanbul’da görülmesi gereken yerler içerisindeki Göztepe 60. Yıl Parkı’nda her gün farklı çiçeklerin renk cümbüşüyle karşılaşabilirsiniz. Özellikle şekillendirilmiş çimden yapılan heykeller, lale zamanı capcanlı renklere bürünen laleler, mis kokulu güller ve doğal filtrasyon sistemiyle kendi kendini temizleyen gölet, bu parkı adeta Avrupa’nın ünlü şehir parklarına benzetiyor.
Göktürk Göleti

Göktürk Göleti: Göktürk göleti mesire yeri gürültüden uzaklaşıp nefes alacağınız, dinlenebileceğiniz, İstanbul’un ufak bir çevresini doğa ile buluşturan güzel bir yer. İski’nin denetimindeki bu baraj gölüne gelenlere görsel bir zenginlik sunuyor.
İlk İzlenimler: Göktürk Göleti, Göktürk bölgesinde, doğal bir göletin etrafında oluşturulmuş huzurlu bir dinlenme alanı.
Aktiviteler: Gölet etrafında yürüyüş yapmak, piknik yapmak, doğal güzellikleri keşfetmek.
Mimar Sinan Kent Ormanı

Mimar Sinan Kent Ormanı: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılan 820 dönümlük kent ormanı şehrin çok içinde olmasına rağmen, yeşilin her tonunu maviyle birleştirerek İstanbulluların gözde dinlenme ve mesire alanı olmuştur. Alibeyköy baraj gölünün etrafına kurulmuş olan bu ormanı at ve faytonla ya da ücretsiz tren ekspresiyle dolaşabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Mimar Sinan Kent Ormanı, geniş yürüyüş yolları ve doğal bitki örtüsü ile İstanbul’un gözde yeşil alanlarından biri.
Aktiviteler: Şehrin gürültüsünden uzak ormanda yürüyüş yapmak, piknik yapmak, doğal yaşamı gözlemlemek.
Aydos Ormanı

Aydos Ormanı: İstanbul’da hala böyle güzel Ormanlar görmen insanı mutlu ediyor. Bu güzel Atmosferde çayınızı yudumlayıp göle karşı piknik yapabilirsiniz. 537 metreyle İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi rahatlıkla görülebilir. Osmanlı imparatorluğu döneminde av alanı olarak kullanılması çam ağaçlarından oluşan ormanının ne denli zengin olduğunu ortaya koymaktadır.
İlk İzlenimler: Aydos Ormanı, İstanbul’un Anadolu yakasında, geniş ormanlık alanlar ve temiz hava sunan bir doğa harikası.
Yolculuk Notları: Orman, Pendik ve Kartal bölgelerine yakın konumda bulunuyor. Aydos Tepesi’nden İstanbul’un panoramik manzarasını izleyin.
Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı: Bin bir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendisine hayran bırakan Polonezköy, Polonyalılar’ın ağırlıkta olduğu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımalarını görebilirsiniz. Kamp alanları özellikle hafta sonları için idealdir.
İlk İzlenimler: Polonezköy, zengin bitki örtüsü ve tarihi Polonya köyü ile ünlü bir doğa alanı.
Yolculuk Notları: Polonezköy, İstanbul’un Anadolu yakasında, Beykoz ilçesinde yer almakta. Köyün tarihi ve kültürel mirasını keşfedin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarın.
Belgrad Ormanı

İstanbul’un kalabalık sokaklarından sıyrılıp doğanın kucağında bir mola vermek isteyenler için Belgrad Ormanı ideal bir kaçış noktasıdır. Şehrin karmaşasından uzak, ancak tam da şehrin kalbinde yer alan bu doğal cennet, sabah sporu için ya da nefes almak isteyen İstanbullular için popüler bir durak. Hafta sonları yoğunluk yaşansa da erken saatlerde, özellikle 07:00-09:00 arasında sakin bir ortamda doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Kendinizi bir ormanın içindeki piknik masasında kuş cıvıltıları arasında kahvaltı yaparken bulmak, şehrin gürültüsünden uzaklaşmanın en keyifli hallerinden biri. Kahvaltıdan sonraki yürüyüşte, İstanbul’un tarihine tanıklık eden Bizans ve Osmanlı dönemine ait bentleri ve çeşmeleri de keşfetmekten kendinizi alamayacaksınız. Belgrad Ormanı, İstanbul’daki en gözde piknik alanlarından biri olarak, her hafta sonu doğa severleri ağırlamaya devam ediyor.
İlk İzlenimler: Belgrad Ormanı, İstanbul’un en büyük ormanlık alanlarından biri, zengin bitki örtüsü ve yürüyüş yolları ile dikkat çekiyor.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, koşmak, piknik yapmak, bisiklete binmek. Orman, Sarıyer ilçesinde yer alıyor ve toplu taşıma ile ulaşım mümkün.
Saklı Göl Şile

Saklı Göl: İstanbul’a yakın eşsiz bir güzellikten daha bahsedeceğiz size, Kamandere köyü içinde bulunan Saklı Göl Şile’de yürüyüş, kahvaltı ve temiz havanın tadını çıkaracağınız doğa harikası saklı bir yer. Adı gibi bir çok güzelliği içerisinde saklı bulunduran bu göl, doğa severlerin uğrak yeri olacaktır.
İlk İzlenimler: Saklı Göl, Şile’de yer alan, doğal bir göl çevresinde oluşturulmuş huzurlu bir dinlenme ve piknik alanı. Sakin bir doğa ortamında kahvaltınız yaparak rahatlayın ve stresten uzak bir gün geçirin.
Atatürk Arboretumu
Atatürk Arboretumu: Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda, 345 hektarlık alana kurulmuştur. Arboretumda 1500’ü aşkın bitki türü vardır. ayrıca hatırı sayılır bir soğanlı bitkiler koleksiyonu da bulunmaktadır. Atatürk Arboretumu’na gittiğinizde bol bol fotoğraf çekip, göl kenarında romantik anlar yaşayabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Atatürk Arboretumu, Sarıyer’de bulunan, dünyanın dört bir yanından getirilmiş ağaç ve bitki türlerinin sergilendiği botanik bir bahçe.
Aktiviteler: Botanik bahçeyi keşfetmek, endemik ve nadir bitki türlerini görmek, doğa fotoğrafçılığı yapmak. Arboretum, Sarıyer ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşılabilir.
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu: Emirgan Korusu, Boğaz’ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. Tarihi yalılarda kahvaltı yapabilir veya bu yerleri gezebilirsiniz. İlkbaharda açan laleleri, tarihi köşkleri, piknik alanları ve ve yapay gölleri ile İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken bir yer.
İlk İzlenimler: Emirgan Korusu, geniş yeşil alanları, çeşitli bitki türleri ve tarihi köşkleriyle İstanbul’un en büyük ve en güzel parklarından biridir.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, piknik yapmak, mevsimsel çiçek festivallerini ziyaret etmek. Lale zamanında koruyu ziyaret edin ve renkli çiçekler arasında yürüyüşün keyfini çıkarın.
Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu: Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki “Pan”ın Boğaziçi’nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor. Yıldız parkında bir çok gezilecek yer var.
İlk İzlenimler: Yıldız Parkı, eski bir Osmanlı av koruluğu olan, geniş ve tarihi ağaçlarla dolu bir park.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, Yıldız Sarayı ve köşkleri ziyaret etmek, doğal güzellikleri keşfetmek. Park, Beşiktaş ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir.
Maçka Demokrasi

İstanbul’un kalbinde, Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye gibi önemli semtleri birleştiren bir yeşil cennet: Maçka Demokrasi Parkı. Bu şehir parkı, merkezi konumu nedeniyle yeşile hasret kalan İstanbullular için mükemmel bir sığınak haline gelmiştir, özellikle yaz aylarında enerjisiyle dikkat çeker. Yanı başındaki Küçükçiftlik Park’ın ev sahipliği yaptığı konserler ve etkinliklerden sonra, ziyaretçiler eğlenceye Maçka Demokrasi Parkı’nda devam ediyorlar. Ayrıca, parkın bir ucundan diğerine keyifli bir teleferik yolculuğu ile parkın tüm güzelliklerini kuşbakışı görmek de mümkün.
İlk İzlenimler: Maçka Demokrasi Parkı, modern ve bakımlı bir şehir parkı, Nişantaşı ve Maçka bölgelerine yakın.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, spor aktiviteleri, dinlenmek ve sosyalleşmek. Park, Şişli ilçesinde, Maçka ve Nişantaşı’na yakın bir konumda yer alıyor.
Fenerbahçe Parkı

Anadolu Yakası’nın huzur dolu köşelerinden biri olan Fenerbahçe Parkı, Kalamış Marina’nın yanı başında yer alır ve büyük kitlelerin akınına uğramadığı için sakinliğini korur. Fenerbahçe Parkı, hem rahatça oturabileceğiniz alanlara sahiptir hem de piknik yapabileceğiniz masalarla donatılmıştır. Kendi yiyecek ve içeceğinizle gelip, parkın keyfini çıkarabilir veya Kalamış Marina’nın çevresindeki restoranlarda lezzetli bir öğün yiyebilirsiniz. Ulaşım da oldukça pratiktir; Moda’dan harika bir yürüyüşle parka varabilir ya da Bostancı yönünde hareket eden toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Fenerbahçe Parkı, Marmara Denizi’ne nazır geniş yeşil alanları ve yürüyüş yolları ile popüler bir şehir parkı.
Yolculuk Notları: Park, Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe yarımadasında bulunuyor.
Ulus Parkı
Ulus Parkı: Buranın bu kadar beğenilmesinin en önemli nedeni manzarası. Ayrıca yemyeşil ağaçların içinde oluşu cazibesini arttırıyor. Pazar günleri çok kalabalık olan Ulus Parkı’na imkanınız var ise hafta içi gitmenizi öneriyoruz.
İlk İzlenimler: Ulus Parkı, Boğaz’ın muhteşem manzarasına hakim, sakin ve huzurlu bir şehir parkı.
Yolculuk Notları: Park, Beşiktaş ilçesinin Ulus semtinde yer almakta ve özel araçla ulaşım daha uygundur. Boğaz manzarasına karşı çay veya kahve içerek keyifli zaman geçirin.
Gülhane Parkı
Gülhane Parkı: İnsana huzur veren laleleri ve bir çok mazisi ve geçmişi vardır buranın. Ufak bir gezinti yaparak doğanın temiz kokusunu bol bol içine çekebilir ve Setüstü Çay Bahçesinde denize karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz.
İlk İzlenimler: Gülhane Parkı, tarihi Topkapı Sarayı’nın bahçelerinden biri olup, geniş yeşil alanları ve tarihi ağaçlarıyla dikkat çekiyor.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, tarihi ağaçları ve bitkileri görmek, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret etmek. Park, Sultanahmet bölgesinde yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir.
Çamlıca Tepesi
Çamlıca Tepesi: Turistik tesislere sahip Çamlıca’da, radyo ve televizyon vericileri yer alıyor. Bugün kentsel alanların sınırları içinde yer alan Çamlıca tepeleri güzel panoraması, su başları ve özellikle Küçük Çamlıca’da korunmuş bulunan kızılçam ve fıstıkçamı koruları ile Türk edebiyatına ve şarkılara konu olmuş gözde bir gezinti yeri olarak biliniyor.
İlk İzlenimler: Çamlıca Tepesi, İstanbul’un en yüksek noktalarından biri olarak şehir manzarasını panoramik olarak sunan bir yer.
Yolculuk Notları: Tepesi, Üsküdar ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma veya özel araçla ulaşılabilir. İstanbul’un eşsiz manzarasını izleyin ve doğal güzelliklerin keyfini çıkarın.
Fatih Korusu – Otağtepe Parkı

Fatih Korusu – Otağtepe Parkı: Eski adı Otağtepe Parkı olan bu yer şuan ki adı ise: Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak geçmekte. Manzarası o kadar güzel ki sahte cennet dedikleri yer bu olsa gerek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi köprülerini kuş bakışı görebildiğiniz bu yer, eşsiz deniz manzarasıyla birleşince keyfinden yenmiyor.
İlk İzlenimler: Otağtepe Parkı, Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip, huzurlu bir dinlenme ve seyir alanı.
Yolculuk Notları: Park, Beykoz ilçesinde yer almakta ve özel araçla ulaşım tercih edilir.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlayarak İstanbullular için oksijen deposu olmuş, aynı zamanda bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, İstanbul halkının yararlanması için, çevreyi korumada önemi olan, keyifli ve bir o kadar da eğitici bir bahçedir.
İlk İzlenimler: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, İstanbul’un Anadolu yakasında, endemik bitki türlerini koruyan ve sergileyen bir botanik bahçesi.
Aktiviteler: Botanik bahçeyi keşfetmek, bitki türlerini incelemek, doğa fotoğrafçılığı yapmak. Bahçe, Ataşehir ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür.
Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark) ParkAda

Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark)ParkAda: Hafta sonu eğlence arayanlar için harika bir önerimiz var. Bayrampaşa Şehir Parkı halk adıyla AdaPark. Lunaparkı ve yapay göleti ile hem yetişkinlerin hem de çocukların buradan fazlası ile keyif alacağını düşünüyoruz.
İlk İzlenimler: AdaPark, geniş yeşil alanları, spor alanları ve eğlence aktiviteleriyle donatılmış modern bir şehir parkı.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, spor aktiviteleri, çocuk oyun alanları, su sporları. Park, Bayrampaşa ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım kolay.
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi: Türkiye’deki tek tıbbi bitkiler bahçesi olma özelliğini taşıyan bahçe 14 dönümlük alan üzerine kurulmuş ve 2005 yılında da açılmıştır. Buraya ziyaretinizde bulabilecekleriniz, bolca oksijen, yüzlerce çeşit bitki ve hoşça vakit. Ayrıca bu doğal bitkilerin satışı da yapılmaktadır.
İlk İzlenimler: Bu bahçe, 400’den fazla tıbbi bitki türünü barındıran ve bu bitkilerin kullanımı hakkında bilgi sunan özel bir botanik bahçesidir.
Aktiviteler: Tıbbi bitkileri incelemek, bitkiler hakkında eğitim almak, doğal güzellikleri keşfetmek. Bahçe, Zeytinburnu ilçesinde yer alıyor ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilir.
Bakırköy Botanik Parkı

Bakırköy Botanik Park: İçerisinde 11 adet tematik bahçe, Atatürk ve çocuk temalı heykeller, çocuk oyun alanları, sosyal tesisi, 8 metre yüksekten çağlayan ve içinde 5 adet pegasus atı bulunan kaskatlı havuz, 11.50 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek çocuk oyun kuleleri, manzara seyir terasları ve otoparkı bulunmaktadır.
İlk İzlenimler: Bakırköy Botanik Parkı, çeşitli bitki türleri ve peyzaj mimarisi ile dikkat çeken geniş bir şehir parkıdır.
Yolculuk Notları: Park, Bakırköy ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir.
RönePark

RönePark: Yeşilköy’ün en güzel parkı diyebiliriz buraya, hem yeşilliği, hem de sahile sıfır olması, güzelliğine güzellik katıyor, şehirden çok uzaklaşmadan temiz bir hava, temiz bir deniz kokusu almak istiyorsanız burası tam size göre. Sahil boyunca dizilmiş kafeler, kahvaltı yerleri, çocuk parkları, ve sevimli hayvanlarıyla sizleri bekliyor.
İlk İzlenimler: RönePark, modern tasarımı ve çeşitli rekreasyon alanları ile İstanbul’un yeni ve popüler parklarından biridir.
Bebek Parkı ve Sahil Yolu

Beşiktaş’ın oksijen kaynağı Bebek parkı muhteşem manzarası ve upuzun sahil yolu ile içinizi huzur ile dolduracak. İstek Aileniz ile beraber piknik yapın isterseniz İstanbul’da gün batımını izleyin. Ama ne olursa olsun buraya mutlaka bir kez gelin.
İlk İzlenimler: Bebek Parkı ve Sahil Yolu, Boğaz’ın en güzel noktalarından birinde yer alan, manzaralı yürüyüş yolları ve yeşil alanları ile ünlüdür.
Aktiviteler: Sahilde yürüyüş yapmak, kafelerde oturmak, deniz manzarasını izlemek. Bebek Parkı, Beşiktaş ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir.
İstanbul’daki Piknik Yerleri

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde bulunan bu piknik alanları, yeşil çimler, ağaçlar ve temiz havasıyla stresli şehir hayatından bir kaçış noktası sunmakta. Aslında İstanbul’da piknik alanı, mesire yeri ve mangal yerleri bakımından oldukça fazla alternatif var. Hepsini buraya koyarak bu listeyi gereksiz uzatmak istemedik. Bu yüzden tam listeyi ulaşmak isterseniz buradan devam edebilirsiniz.
4) İstanbul’a Bağlı Adalar
İstanbul’da gezilecek yerler denildiğinde tabi ki vazgeçilmezimiz Adalardır. Her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan bu yerler İstanbul’da oturanların uğrak noktası haline gelmiştir. İstanbul’a yakın gezilecek yerler denildiğinde ilk akla adalar gelir. İstanbul’da hafta sonu kaçamağın adresi adalar desek çokta yanlış olmaz sanırım. :)
Prens Adalar

Prens Adalar: İstanbul’a yakın adalar olarak bilinen Prens Adalar bir liste halinde göz atmak isterseniz bu yazı tam size göre. İstanbul’da gezilecek adalar da rotanızı eşsiz kılabilmeniz için her şeyi bir bir anlattık.
Büyükada

Büyükada: Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo’dur. Zaten “Prinkipo” da Rumca’da “büyük” anlamına gelmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Motorlu taşıtların yasak olduğu (resmi araçlar hariç) adada ulaşım bisiklet ve faytonlarla sağlanır. Büyükada plajları için tıklayın.
İlk İzlenimler: Büyükada, İstanbul’un en büyük ve en popüler adasıdır. Tarihi yalılar, güzel bahçeler ve ormanlık alanlar sunar.
Aktiviteler: Fayton turu yapmak, Aya Yorgi Kilisesi’ni ve Rum Yetimhanesi’ni ziyaret etmek, bisiklet kiralamak, plajlarda yüzmek.
Burgazada

Burgazada: Büyük İskender’in generali, Demetrios’un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmıştır. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra Yunanca kale/burç anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adını almıştır. Ortodoks kilisesinin en saygın patriklerinden Metodios’un ikona kırıcılar tarafından adadaki bir mahzende yedi yıl hapsedildiği söylenmektedir. Bugün bu mahzenin üzerinde Ayios İoannis Kilisesi bulunmaktadır. Evliya Çelebi’nin 17.yy’da yazdığına göre, ada halkı Rumlardan çok az sayıda da Yahudi ve Ermenilerden oluşmaktadır. Adaya gittiğinizde: Bisiklet kiralayın, Kilise ve manastırları gezin, Ada sokaklarını dolaşın, Kalpazankaya’da denize girin, Fayton turu yapın, Bayrak tepesine çıkın, Sait Faik Abasıyanık Müzesini gezin. Burgazada plajları için tıklayın.
İlk İzlenimler: Burgazada, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle bilinir. Adada, zeytin ağaçları ve çam ormanları bulunur.
Aktiviteler: Adanın etrafında bisikletle dolaşmak, tarihi Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni ziyaret etmek, plajlarda vakit geçirmek.
Kınalıada

Kınalıada: Tarihi ve doğa açısından en çıplak adalardan biridir, en az ağaç bu adada görülür. Tarihi dokusu da oldukça fakir olan Kınalıada, taş yönünden zengindir. Bizans zamanında adadan çıkartılan taşlarla Bizans surları inşa edilmiş, 19 yy.da Tophane Rıhtımı ve Haydarpaşa Limanı’nın yapımında ada taşlarından yararlanılmıştır. Özellikle yaz aylarında plaj alanlarıyla İstanbul’unun vazgeçilmezleri arasında. Kınalıada plajları için tıklayın.
İlk İzlenimler: Kınalıada, adalar arasında en yakın olanıdır ve kırmızımsı toprağı ile bilinir. Sessiz ve sakin bir atmosfere sahiptir.
Aktiviteler: Yürüyüş yapmak, plajlarda yüzmek, adanın doğal güzelliklerini keşfetmek.
Heybeliada

Heybeliada: Adaya ayak bastığınızda yorgunluğunuzu atmak için hemen iskelenin karşısında olan Papatya Çay Bahçesi açıklık ortamı ve manzarasıyla kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekan. Hemen yanında ise sıcak yaz günlerin vazgeçilmez tercihi Roma Dondurmacısı bulunmakta. Yaklaşık 30 senedir aynı yerinde hizmetinizde. Sahilde biraz yürüdüğünüzde sol tarafınızda fayton duraklarını göreceksiniz. Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adayı etraflıca dolaşmakta. Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Heybeliada plajları için tıklayın. Ve Adalarda gezilecek diğer yerler için tıklayın.
İlk İzlenimler: Heybeliada, doğal güzellikleri, ormanlık alanları ve tarihi yapılarıyla ünlüdür. Adada motorlu taşıtların kullanımı sınırlıdır.
Aktiviteler: Adanın etrafında bisikletle dolaşmak, Sanatoryum plajında yüzmek, tarihi Heybeliada Ruhban Okulu’nu görmek.
5) İstanbul’daki Eğlence Yerleri
Son olarak da İstanbul’da özellikle çocuklu aileler için neler yapılabilir birde onlara göz atalım. Hayvanat bahçeleri, açık ve kapalı çocuk oyun alanları ve eğlenceli lunaparkları ile İstanbul’da sizi mutlu edecek bir çok alternatif yer bulunmakta. İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerler içinde ayrı bir köşe oluşturmak istedik.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı: Adından da belli olacağı gibi bir çok canlıyı yakından görüp gezebileceğiniz Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Vahşi hayvanları, akvaryumları, botanik parkı ile eşsiz bir yer. Ayrıca burada hayvanları da evlat edinebiliyorsunuz. Aileniz ile beraber eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka gidilmesi gereken bir yer.
İlk İzlenimler: Darıca Hayvanat Bahçesi (Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı), çok sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapan, İstanbul’un dışında, Kocaeli sınırları içinde yer alan geniş bir hayvanat bahçesidir.
Aktiviteler: Çeşitli hayvanları gözlemlemek, botanik parkı keşfetmek, çocuklar için eğitim programlarına katılmak.
İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum: Beni büyüleyen, beni benden alan yerlerden bir tanesi. Gerçekten büyük emek harcanarak yapılmış Dünyada sayılı Akvaryumlardan bir tanesi. Bana göre ölmeden önce gidilecek yerlerden bir tanesi çünkü başka hiç bir yerde hepsini bir arada asla göremeyeceğimiz balık çeşitleri ve bitki türleri sizleri bekliyor.
İlk İzlenimler: İstanbul Akvaryum, dünyanın dört bir yanından sualtı canlılarını barındıran büyük bir akvaryumdur ve Florya’da yer alır.
Yolculuk Notları: İstanbul Akvaryum, Florya’da yer almakta ve toplu taşıma veya özel araçla ulaşım mümkündür.
Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi: İstanbul’da bir hafta tatilini sualtı canlılarına ayırmak isteyenler için Emaar Akvaryum harika bir tercih olabilir. Emaar Square Mall alışveriş merkezinde yer alan büyük akvaryum 48 tanktan oluşuyor. Deniz ve nehir canlılarından oluşan toplam 20 bin kadar sualtı canlısının bulunduğu akvaryumda Avustralya’dan getirilen kral timsahlar da var.
İlk İzlenimler: Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, sualtı dünyasının çeşitli canlılarını sergileyen modern bir akvaryumdur.
Yolculuk Notları: Emaar Akvaryum, İstanbul Anadolu yakasında, Üsküdar’da yer alıyor ve kolayca ulaşılabilir.
Vialand Tema Park
Vialand Tema Park: Dünyanın sayılı Tema parklarından bir tanesi. Eğlence hat safhada, Görsellik şahane, fiyat öyle böyle ama mutlaka gidilesi yerlerden bir tanesi. Çocuğunuz olmasına gerek yok bence büyüklere daha çok hitap ettiğini düşünüyorum açıkçası. Adrenalin yaşamak isteyenler hiç zaman kaybetmesin diyorum.
İlk İzlenimler: Vialand, İstanbul’un en büyük tema parklarından biridir ve birçok eğlence, alışveriş ve dinlence imkanı sunar.
Aktiviteler: Roller coasterlar, tema parkı oyunları, alışveriş yapmak, gösterilere katılmak. Vialand, Eyüp ilçesinde yer almakta ve toplu taşıma veya özel araçla ulaşım mümkündür.
Viaport Avm LunaPark

Viaport Avm LunaPark: İstanbul Anadolu yakasının en güzel parklarından bir tanesi. Hem alış veriş merkezi olarak hem de içerisindeki LunaPark ile İstanbul’un gözdesi diyebilirim. Bazı zamanlar oldukça kalabalık olan bu yerin ayrıca üstü açık bir Avm olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.
İlk İzlenimler: Viaport AVM LunaPark, alışveriş merkezinin içinde bulunan bir eğlence alanıdır ve çeşitli lunapark oyunları sunar.
Yolculuk Notları: Viaport AVM, Pendik’te yer almakta ve toplu taşıma veya özel araçla ulaşım mümkündür. Alışveriş ve eğlenceyi bir arada yaşayarak keyifli bir gün geçirin.
İstanbul’daki Eğlence Merkezlerinin Listesi

Eğlence Merkezleri: İstanbul’da çocuklarınızla, ailenizle, eşinizle, arkadaşlarınıza kısaca sevdiklerinizle eğlencenin tadını çıkarmak istiyorsanız bu yerler tam size göre. Bu listemize göz geçirmeden Ailenizle dışarı çıkmayın.
İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları: Küçük çocuğunuzla beraber hoşça vakit geçirebileceğiniz yerleri kısa bir araya toplamaya çalıştık. İstanbul Anadolu yakasında ebe-beyin denetiminde güven içerisinde çocuğunuzu emanet edebileceğiniz belirli yerleri bu yazımız içerisinde bulabilirsiniz.
İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları: Yukarıda belirttiğimiz gibi yine istanbul Anadolu yakasında çocuğunuz ile beraber gidebileceğiniz yerlerin bir listesini bu sefer Anadolu yakası için oluşturduk. Yine bu yazımızda sizleri bir birinden güzel yerler bekliyor. Ayrıca yaş ortalaması biraz daha büyük aileler için de çocuğunuzla beraber gideceğiniz Lunaparklar‘ın bir listesine de buradan ulaşabilirsiniz.
6) İstanbul’da Denize Girilecek Yerler

Marmara Denizi ve Karadeniz’in kıyıları boyunca uzanan şehirde, İstanbul’da denize girilebilecek birçok harika yer bulunmaktadır. İstanbul Avrupa yakası denize girilecek yerler ve hem de İstanbul’da Anadolu yakasında denize girilecek yerler için yarı ayrı listeleri siz ziyaretçilerimiz için oluşturduk, sıcak yaz günlerinde şehirden uzaklaşmak istemeden tatil yapmak isteyenler için bir çok seçenek sunuyor. Kilyos, Şile, Büyükada ve Prens Adalardaki plajlar gibi popüler yerler, hem temiz suları hem de güvenli plajları ile dikkat çekiyor. İstanbul’da denize girilecek yerler arayışında iseniz bu makalelerimize de mutlaka bir göz atın.
Peki, İstanbul neyi ile ünlü?
İstanbul Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan muazzam boğazı, tarihi yarımadayı süsleyen muhteşem mimari yapıları, köprüleri, müzeleri, camileri, tarihi ve kültürü ile ünlü bir şehir. Ayrıca, dünya mutfağından lezzetler sunan restoranları, canlı sokakları ve dinamik sosyal hayatı ile de meşhurdur.
İstanbul’un simgesi nedir?
İstanbul’un sembolü, kuşkusuz Ayasofya’dır. Binlerce yıllık tarihiyle, hem Bizans hem de Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan bu muazzam yapı, şehrin kültürel ve tarihi zenginliğinin bir simgesi haline gelmiştir.
İstanbul neden bu kadar önemli bir şehir?
İstanbul, tarih boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, doğu ile batı arasında bir köprü görevi görmüş ve kültürel etkileşimin merkez üssü olmuştur. Denizin, yeşilin ve tarihin iç içe geçtiği bu benzersiz şehir, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olmayı sürdürmektedir.
Bir İstanbul’da gezilecek yerler yazımızın daha sonuna geldik. :/ Öneri, istek ve tavsiyelerini bizden esirgemeyin.. Yazı altında bulunan yorum bölümüne yazarak bizlerle paylaşın.. Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere mutlu kalın. :)
9 yorum
Bu sayfayı şans eseri buldum.. İstanbul’da gezilecek yerler diye yazdığımda saçma sapan bir sürü site çıkıyor siz neden yoksunuz!
Muhteşem bir liste, elinize sağlık…
Çok güzel bir sayfa. Kariye müzesi hakkında Bir kaç şeyde ben eklemek istiyorum. Fatih-Edirnekapı’da müzeye birçok alternatif ulaşım yolu bulunmaktadır. bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz.
Anadolu yakasından müzeye gitmek için Metrobüs’le Edirnekapı’ya kadar gelip burada yaya olarak ulaşılabilir. Aynı şekilde Edirne ilimizde gelenler içinde bu geçerlidir.
Otobüsle gitmek isteyen içinde aşağıda vereceğim otobüs hatları ile ulaşılabilir.
gezilecek yerlerin adresini öğrenebilirmiyim
Mustafa bey, Tanıtılan yerlerin adreslerine ulaşmak için o yerin linkini tıklamanız yeterli.
Güzel bir şehir. Gezilecek,eğlenilecek bir çok mekan bulunmaktadır ve yöresel olarak yemekleri vs de aşırı güzel dünyaya bir kez daha gelsem yine istanbulu gezi rotarımda ön planda tutarım.
Çok başarılı bir içerik olmuş. İstanbul’da yaşayıp İstanbul’un bu güzelliklerinin farkında olmayanlar var maalesef. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz bence.
Evet tarihi eserleri ile gezilecek mükemmel destanlarla dolu İstanbul. Gerek islami açıdan, gerek dünyevi yaşamı ile ilim ve hayat dolu. Istanbulu tam öğrenmek bugünden yarına değil, bayağı bir zaman lazım. 1 kelime ile Harika!!!
Gerçekten İstanbul aşık olunacak bir şehir. Hayatımın yarısından fazlası orada geçti. Umarım bir gün yine geri dönebilirim.